Acid-Burn Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Nai kala!!!Bale esy se 19' 100Hz..E ou...Liges einai autes oi o8ones pou shkwnoun 100Hz...Ektos kai an exeis analush 800*600 h 1024*768!!!
dazzlestef Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 mipos exeis kati pou magnitizei dipla stin othoni?
random Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 εχω μια 19" Viewsonic ειμαι σε ανάλυση 1280χ1204 στα 60Hrz όσο πιο πάνω ειναι (60-70-75) τόσο πιο κακό για την οθόνη? για τα μάτια? ποια ειναι η καλύτερη συχνότητα? έχω βάλει διπλα απο την οθόνη 3 ηχεία. @^^JuNiOr^^ : Για οθονες CRT, οσο ΠΙΟ ΚΑΤΩ η συχνότητα, τοσο πιο ΚΑΚΟ για τα μάτια. (για το "κακο" της οθονης υπάρχουν οι προδιαγραφές. ψαξε στο μανουαλ, ή σαιτ της viewsonic να δεις το δικο σου μοντελο και θα γραφει σε καθε συχνοτητα , ποια συχνοτητα ειναι η μεγιστη) συχνοτητα κάτω απο 85 δεν πρέπει να χρησιμοποιείς. αλλα οσο ανεβαζεις την ανάλυση, τοσο η οθονη δεν μπορει να κρατησει ψηλες συχνοτητες και σε κατεβάζει. δηλ, μπορει μια οθονη (παραδειγμα, δε λεω ειδικα για τη δικια σου) να πιασει συχνοτητα 120 στα 800χ600, και να μην μπορει στα 1024χ768. εκει να εχει μαξ τα 100. και αν ανεβεις παραπανω να εχει μαξ τα 85, μετα τα 75 , κ.ο.κ. ανάλυση 1280χ1204 δεν νομιζω οτι εχεις. μαλλον εννοεις 1280χ1024. το πιθανοτερο ειναι οτι εκει η οθονη σου δεν μπορει πανω απο 60. 60 ειναι έγκλημα για τα ματια σου. Στα display properties πηγαινε Settings, και κατεβα μια, δυο σκάλες την ανάλυση. μετά πάτα το Advanced και στην καρτελα Monitor, άλλαξε το Refresh στο ανώτερο που σε αφήνει. αν δεν πιάνεις τα 85, ξαναγυρνας πισω και κατεβαζεις ξανα αναλυση, μεχρι να ειναι διαθεσιμο στη λιστα το 85. Στο παραθυρο Advanced / Monitor ΔΕΝ ΠΑΤΑΣ το ΟΚ. πατας το Apply/Εφαρμογή. Απ οσο ξέρω...Αν η οθονη δεν μπορει να ανταπεξελθει στη συχνοτητα που δοκιμαζεις, θα μαυρισει μεν... αλλα δεν πανικοβαλεσαι. Απλά μην πατας τιποτα στο ποντικι και το πληκτρολογιο. αστο και περίμενε. Τα windows απο πισω εχουν βγαλει ενα μηνυμα "θελετε να κρατησετε αυτη τη συχνοτητα?" Αν δεν απαντησεις ΝΑΙ σε 15 δευτερόλεπτα (που δεν θα μπορεις να απαντησεις γιατι βλεπεις μαυριλα), οι ρυθμίσεις επανέρχονται αυτοματα στο προηγούμενο, που δουλευαν, και ξαναβλέπεις το desktop. Στην καρτελα μονιτορ, εχει ενα checkbox "Hide modes the monitor cannot display" Αν το εχεις τσεκαρισμένο, οτι συχνοτητα και να δοκιμασεις, η οθονη σου δεν κινδυνευει, δουλευει συμφωνα με τις προδιαγραφές. Αν το εχεις μη-τσεκαρισμενο, θα δεις περισσότερες διαθεσιμες συχνοτητες, να ανεβεις πιό ψηλα, αλλα ο κατασκευαστης δεν σου εγγυαται τίποτα. εκει προχωράς με δικη σου ευθύνη. Εγω εχω 17αρα IIyama. Σε αναλυση 1152χ864. με τσεκ στο κουτακι, πιανει μαξ 85. το απο-επιλέγω και βαζω ενα παραπάνω. στα 100 δουλευει μια χαρά, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι και η δικιά σου μπορει να το κάνει. Για τις κλασικες οθονες (που δεν ειναι Wide), προτίνονται οι αναλυσεις 4:3 γιατι αυτός ειναι ο λογος διαστάσεων της οθονης. δηλ. αυτες που αν διαιρέσεις το Χ διά του Υ, παίρνεις 1,333333 Aυτες ειναι οι 640x480, 800x600, 1024x768, 1152x864, 1280x960, 1600x1200. οι άλλες παραμορφώνουν την εικόνα (αλλα αν εσενα σου φαινονται ωραία στην οψη, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα ) τις αναλυσεις δοκιμασε τες με ενα word με πολυ κείμενοπ, ή με ιστοσελιδες, ή με ενα Acrobat PDF στο φόντο. Να κρίνεις απο το κειμενο πως διαβάζεις. Το desktop με τα εικονίδια, παντού ωραίο φαίνεται! Για γενική χρηση που κάνεις εσύ (παιχνιδια, ιντερνετ, office) θελεις τουλάχιστον συχνοτητα 85, κι ας ειναι λιγο χαμηλοτερη η αναλυση. Με συχνοτητα 75, παιζουμε μερικοί οταν θελουμε οπωσδηποτε μια ψηλοτερη αναλυση για μια δουλειά με μεγαλη αναλυση (μεγαλά excel, προγραμματισμό, επεξεργασια γραφικων, κλπ). ποτέ χαμηλότερη.
^^JuNiOr^^ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 1280χ1024 λάθος απο βιασύνη.. έβαλα 85 που είναι το μαξ που μου έχει οταν πάω στα settings. θα την αφήσω εκει μιας και δεν θέλω να κατεβάσω άλλο την ανάλυση γιατι έχω συνηθήσει αρκετο καιρό πάνω σε αυτην. πριν μερικές μέρες έκλεισα 19 ώρες συνεχες gameplaying πάνω στα 60Hz. τώρα στα 85 , παρατηρώ την διαφορα
Shinta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Se merika monitor prepei na valeis ta drivers tis othonis gia na sou diksei pioi pragmatika einai ta megista epitrepomena oria tis othonis sou. Px Samsung 19" gia na sou diksei oti ipostirizei 100hz i othoni prpei i na valeis ta drivers i na kseklidoseis to ref rate apo to soft tis Nvidia gia autin tin analisi. Opos kai na exei gia diavase to manual gia na deis an vgazei 100 kai an to kanei valta, me 1 apo tous 2 tropous.
planetman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Βάλε όσο μεγαλύτερο refresh rate υποστηρίζει η οθόνη σου!!!!!!!!!
pkoutsias Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2005 Παιδιά έπαθα!!!!!!!! Μόλις έβγαλα το ηχείο δίπλα απο την οθόνη σταμάτησε να τρεμοπαίζει!!!!! Δεν το περίμενα να την επηρεάζει τόσο! Ευτυχώς που απο περιέργεια είδα το θέμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.