Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με 5.1 ήχο...

^^JuNiOr^^

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

aloha παίδες, πήρα απο πλαίσιο 1 σύστημα ήχου 5.1 αυτό εδω για την ακρίβεια : http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=30&Nav_Section_Id=911&Catalog_Id=15&Product_Id=83835&Merchant_Id=1&sts_cid=3

τα έχω συνδέσει σωστά (δουλέυουν τουλάχιστον :o ). αλλα ήχο ακούω μόνο απο τους 3 δοριφόρους και το woofer. τους 2 δοριφόρους που έχω βάλει πίσω μου, ούτε που καταλαβαίνω οτι υπάρχουν. και αν βάλω το αυτί μου στο ηχείο των πίσω ακούγοντε να παίζουναι αλλα πολι σιγα σε σύγρκιση με τα άλλα ηχεία.γιατι?????? έχω βάλει το Realtek sound manager αλλα στις ρυθμίσεις ηχείου μου έχει να επιλέξω ανάμεσα σε : 2CH 4CH 6CH και 8CH. τί είναι αυτο? αν βάλω το 4 και πάω στις εικόνα απο κάτω και πατάω 1 -1 κάθε ηχείο δεν δουλέυουν ολα. αν βάλω 6 δουλεύουν μόνο τα 3 ηχεία και το woofer αλλα οταν επιλέγω το woofer της εικόνας λειτουργεί το ηχείο που έχω μπροστά μου και όχι το woofer. και το woofer δουλεύει σαν το ηχείο που μου εμφανιζει στην εικόνα το οποίο βρίσκεται πάνω στην τηλεόραση που έχει. γιατι!??!!

Δημοσ.

2 CH είναι αν θέλεις η κάρτα σου να παίζει στεροφωνικό ήχο. 6 CH είναι ο 5.1 ήχος. Αν θέλεις να ακούσεις πραγματικό 5.1 surround ήχο θα πρέπει να έχεις ρυθμίσει τον ήχο στα 6 CH. Επείδή έχω κι εγώ τα ίδια ηχεία, το κεντρικό (δεξί μπροστινό) ηχείο έχει 3 volumes. Το κεντρικό που είναι όλων των ηχείων, το center που είναι το κεντρικό ηχείο και το surround που ρυθμίζει τα πίσω ηχεία. Πρέπει να έχεις ρυθμισμένο το surround αν θέλεις να ακούς τα πίσω ηχεία. Τέλος το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ένα διακοπτάκι που μπορεί να μην έχεις προσέξει. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του subwoofer και έχει τις δύο επιλογές: 2/4 channel και 6 channel. Εάν θέλεις να παίζουν και τα πίσω ηχεία όταν παρακολουθείς πρόγραμμα που δεν είναι 5.1 ή όταν ακούς mp3 πρέπει να έχεις το διακοπτάκι ρυθμισμένο στο 2/4 channels. Με αυτή την επιλογή τα Altec Lansing 251 έχουν τη δυνατότητα να παίξουν μόνο με το ένα jack (το πράσινο) συνεδεμένο και από τα 6 ηχεία, απλά θα παίζουν στερεοφωνικά. Οπότε αν έχεις κάνει σωστά τις ρυμθίσεις αποκλείεται να μην σου παίξουν τα πίσω ηχεία σε οτιδήποτε θέλεις, αλλιώς τα ηχεία σου θα έχουν πρόβλημα.

Δημοσ.
2 CH είναι αν θέλεις η κάρτα σου να παίζει στεροφωνικό ήχο. 6 CH είναι ο 5.1 ήχος. Αν θέλεις να ακούσεις πραγματικό 5.1 surround ήχο θα πρέπει να έχεις ρυθμίσει τον ήχο στα 6 CH. Επείδή έχω κι εγώ τα ίδια ηχεία, το κεντρικό (δεξί μπροστινό) ηχείο έχει 3 volumes. Το κεντρικό που είναι όλων των ηχείων, το center που είναι το κεντρικό ηχείο και το surround που ρυθμίζει τα πίσω ηχεία. Πρέπει να έχεις ρυθμισμένο το surround αν θέλεις να ακούς τα πίσω ηχεία. Τέλος το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ένα διακοπτάκι που μπορεί να μην έχεις προσέξει. Βρίσκεται στο πίσω μέρος του subwoofer και έχει τις δύο επιλογές: 2/4 channel και 6 channel. Εάν θέλεις να παίζουν και τα πίσω ηχεία όταν παρακολουθείς πρόγραμμα που δεν είναι 5.1 ή όταν ακούς mp3 πρέπει να έχεις το διακοπτάκι ρυθμισμένο στο 2/4 channels. Με αυτή την επιλογή τα Altec Lansing 251 έχουν τη δυνατότητα να παίξουν μόνο με το ένα jack (το πράσινο) συνεδεμένο και από τα 6 ηχεία, απλά θα παίζουν στερεοφωνικά. Οπότε αν έχεις κάνει σωστά τις ρυμθίσεις αποκλείεται να μην σου παίξουν τα πίσω ηχεία σε οτιδήποτε θέλεις, αλλιώς τα ηχεία σου θα έχουν πρόβλημα.

το έχω προσέξει αλλα δεν είχα ιδέα τι έκανε :)

οταν βλέπω μια ταινία δλδ να το έχω στα 6channels?? τι ρυθμίσεις πρέπει να κανω παραπάνω για το surrond??

Δημοσ.

Καταρχάς τα κατάφερες να τα παίξεις τα πίσω ηχεία?

Να σου πω την αλήθεια, εγώ που συνήθως το έχω στο 2/4 channels έχω την εντύπωση ότι παίζει σωστά και το 5.1 και τα στερεοφωνικά, οπότε το αφήνω εκεί. Τώρα αν εσύ είσαι πολύ αυστηρός, μπορείς όποτε σκοπεύεις να δεις πχ. μια ταινία και να είναι οπωσδήποτε σίγουρα 5.1, να γυρίσεις το διακοπτάκι στα 6 channels.

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να έχεις για να ακούς 5.1 (surround) ξεκινάνε από την κάρτα ήχου σου που πρέπει να την έχεις ρυθμίσει ώστε να έχει 5.1 (ή 6κάναλο) output. Έπειτα καλό είναι να είναι επιλεγμένο και στα speaker settings των windows (control panel -> sounds and audio devices -> speaker settings -> advanced -> 5.1 surround sound speakers). Τέλος σημαντικό είναι και η εφαρμογή που χρησιμοποιείς να μπορεί και να είναι ρυθμισμένη ώστε να αποδώσει 6κάναλο ήχο. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς το Power DVD, πρέπει να το έχεις στο "6 channel" και φυσικά να έχεις επιλέξει το audio stream της ταινίας που είναι 6κάναλο. Αν παίζεις ένα παιχνίδι πρέπει προφανώς να κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις. Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δημοσ.
Καταρχάς τα κατάφερες να τα παίξεις τα πίσω ηχεία?

Να σου πω την αλήθεια' date=' εγώ που συνήθως το έχω στο 2/4 channels έχω την εντύπωση ότι παίζει σωστά και το 5.1 και τα στερεοφωνικά, οπότε το αφήνω εκεί. Τώρα αν εσύ είσαι πολύ αυστηρός, μπορείς όποτε σκοπεύεις να δεις πχ. μια ταινία και να είναι οπωσδήποτε σίγουρα 5.1, να γυρίσεις το διακοπτάκι στα 6 channels.

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να έχεις για να ακούς 5.1 (surround) ξεκινάνε από την κάρτα ήχου σου που πρέπει να την έχεις ρυθμίσει ώστε να έχει 5.1 (ή 6κάναλο) output. Έπειτα καλό είναι να είναι επιλεγμένο και στα speaker settings των windows (control panel -> sounds and audio devices -> speaker settings -> advanced -> 5.1 surround sound speakers). Τέλος σημαντικό είναι και η εφαρμογή που χρησιμοποιείς να μπορεί και να είναι ρυθμισμένη ώστε να αποδώσει 6κάναλο ήχο. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείς το Power DVD, πρέπει να το έχεις στο "6 channel" και φυσικά να έχεις επιλέξει το audio stream της ταινίας που είναι 6κάναλο. Αν παίζεις ένα παιχνίδι πρέπει προφανώς να κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις. Ελπίζω να σε βοήθησα.[/quote']

βοήθησες αρκετά φίλε μου, ευχαριστω. είδα τεράστια διαφορα και εκείνο το κουμπάκι πίσω απο το woofer και όσο για τα settings παραπάνω είχα 6.1 πάλι καλα που το είπες :) ευχαριστω..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...