kx5 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Με ανυπομονησία περίμενα την επόμενη ταινία του Hayao Miyazaki προσδοκώντας ακόμη κάτι καλύτερο. Άλλωστε το Princess Mononoke (δική του δουλειά) μου κίνησε την περιέργεια να ασχοληθώ με τα anime (αν εξαιρέσουμε αυτά που βλέπαμε οι περισσότεροι μικροί). Στο ζουμί. Η ταινία δεν ήταν αυτό που περίμενα. Καταρχάς το σενάριο δεν είναι το δυνατό σημείο της. Όποιος έχει ασχοληθεί με τη δουλειά του Miyazaki θα αντιληφθεί την επανάληψη ιδεών από τις προηγούμενες ταινίες του (ο άνθρωπος έχει μανία με τα ιπτάμενα αντικείμενα). Διάβασα πως το σενάριο βασίζεται σε κάποιο μυθιστόρημα και είμαι σίγουρος ότι αυτή τη φορά δεν κατάφερε να μεταφέρει τη μαγεία αυτής της ιστορίας με επιτυχία στην ταινία του. Βέβαια τα τοπία και το animation παραμένουν μοναδικά και οι φανατικοί του είδους δεν πρόκειται να βαρεθούν με τίποτα. Η ταινία αυτή είναι το πρώτο anime του Miyazaki που θα προβληθεί στους κινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα (και έχει διαφημιστεί αρκετά). Κρίμα γιατί θα προτιμούσα στη θέση του να ήταν το Spirited Away ή το Princess Mononoke. Δεν είμαι αισιόδοξος για την επιτυχία του... Επίσης δεν γνωρίζω αν θα βγει στα Αγγλικά (με ελαφρώς τροποποιημένο σενάριο) ή στα Ιαπωνικά με τους ανάλογους υπότιτλους.
man_with_no_name Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 to Spirited Away paizotan stous kinhmatografous kanonika. !Toulaxiston sthn Thessalonikh . Sto cinema to eida
kx5 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 to Spirited Away paizotan stous kinhmatografous kanonika. !Toulaxiston sthn Thessalonikh . Sto cinema to eida Δεν το θυμόμουν να σου πω. Όταν βγήκε στα videoclub μια εποχή το πήρα χαμπάρι αλλά δεν του είχα δώσει σημασία.
^BOOMBOOM Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Εχω δει 2 ταινίες του Ghibli Studio, το my neighbour Totoro και το spirited away. Φανταστικές απο άποψη σχεδίου και σκηνικών αλλα πλήρως ακατάληπτες (ασυνάρτητες?) απο πλευράς σεναρίου.
Moderators Praetorian Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Tα Spirited Away και Princess Mononokee είναι ιδιαίτερα καλά, και κατα τη γνώμη μου το spirited away έχει σαφές προβάδισμα. Δε συμφωνώ για το ακατάληπτο σενάριο. Είναι αρκετά προσεγμένα παραμυθάκια. Ελπίζω να μπορέσω να δω το Howl's Castel στον κινηματογράφο (γιατί ο θείος έχει κάτι χάλια σε στοκ και δε θέλω να χαλαστώ) και κατα προτίμηση την original έκδοση με αγγλικούς υπότιτλους...
Kain Origin Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Κανένα έργο του Miyazaki δεν ξεπέρασε και ούτε θα ξεπεράσει ποτέ το 100% ποιοτικό Mononoke Hime. Όσο για το καινούριο, αν του κάνουν την καταπληκτική μετάφραση που έκαναν και στα δύο προηγούμενα, δεν έχω πρόβλημα να το δω και μεταγλωττισμένο... Αν και δεν περιμένω και πολλά από αυτό...
tarrasque Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 συμφώνω πως το princess mononoke είναι το καλύτερο του και δεύτερο το spirited away (εντελώς alice in wonderlance). όλα αυτά έχουν να κάνουν με ιαπωνικούς μύθους και εγω προσωπικά τα λαυτρεύω περνάει το παραδοσιακό κομμάτι της ιαπωνίας που μου αρέσει και όχι την σημερινή τρέλα περιμένω να δω το moving castle στο σινεμά με τρελή ανυπομονησία γιατι όντως είναι κρίμα και άδικο το δει κανείς το υπάρχον stock του θείου :-p
Dikemou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Ego pou to eida sto cinema, de mou poli-arese einai i alitheia.... :/
kx5 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 /offtopic Εχω δει 2 ταινίες του Ghibli Studio, το my neighbour Totoro και το spirited away. ^BOOMBOOM δεν έχεις δει ακόμη το Princess Mononoke? Τσ,τσ,τσ... :roll:
^BOOMBOOM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Το έχω στο νού μου να το δώ, ελπίζω σύντομα
epote Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 to eida kai aisthitika mou arese, isos perisotero apo to spirited away alla genikos to telos paraeinai deus ex kai olh h ypothesh einai ligo viastiki me apotelesma na meneis me ena terastio WTF?! sto telos alla kalo mono kai mono gia ta YPEROXA topia
Fozzy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 To princess mononoke to exei valei k to star 2-3 fores (metaglwtismeno panta) Egw proswpika protimw to "Kaze no tani no Naushika/Nausicaa of the Valley of the Wind" tainia tou '84 kai to "Tonari no Totoro/My Neighbor Totoro" (1988) To "Monokoke Hime", to "Sen to Chihiro no Kamikakushi", opws kai to "Hauru no Ugoku Shiro" einai kales tainies alla tha protimousa na evlepa allages sto character design.. De lew.. se backgrounds o miyazaki einai POLY mprosta kai vlepeis apistefta pragmata kai trela xrwmata.. alla afto to old-style, 80s-like character design de mou kathete poly kala sto mati pleon meta apo tosa anime... Eida xtes to "Howl's Moving Castle" ypotitlismeno kai mporw na pw oti htan xeirotero kai apo to Mononoke kai apo to Spirited Away, alla de me xalase KA-THO-LOU. To story mou htan adiaforo an vasizetai se evrwpaiko vivlio klp, akoma kai thn kokkinoskoufitsa 'h th xionath na ekane o Miyazaki tha ta evlepa, giati kserei na se taxidevei aftos o anthrwpos.- Deite to Totoro pantws! metraei! (O Totoro einai ekeino to plasmataki pou exei gia logotypo to Studio Ghibli tou Miyazaki kai vgainei prin apo kathe tainie se mple fonto)
kx5 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2005 To "Monokoke Hime", to "Sen to Chihiro no Kamikakushi", opws kai to "Hauru no Ugoku Shiro" einai kales tainies alla tha protimousa na evlepa allages sto character design.. De lew.. se backgrounds o miyazaki einai POLY mprosta kai vlepeis apistefta pragmata kai trela xrwmata.. alla afto to old-style, 80s-like character design de mou kathete poly kala sto mati pleon meta apo tosa anime... Αυτό που λες ήταν το πρώτο πράγμα που μου έκανε αίσθηση στην ταινία. Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με τεχνοτροπία άλλης εποχής (λες και έβλεπα το Laputa).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.