Προς το περιεχόμενο

Bandwinth sharing on ADSL.Lan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Έχω με 2 φιλους μου βαλει μια ADSL (συνολικα 3 pc) και δεν ξερουμε πως να μοιρασουμε το bandwinth. Η συνδεση ειναι η εξης: ADSL Modem (Alcatel Speedtouch 510 or 530?)----->> Switch---->> PCs. Εχουμε παρατηρησει πως το μοιρασμα γινεται τυχαια. Αυτος που "ζηταει" εχει πιο πολυ bandwinth σε σημειο οπου οι αλλοι δεν μπορουν να ανοιξουν ουτε σελιδα. Το modem δεν εχει καμια αναφορα στην Configuration σελιδα του για routing. Μηπως ξερει κανεις αν αυτο το modem υποστηριζει κατι τετοιο; Στην σελιδα του λεει πως ειναι και router αλλα δεν εχω βρει κατι σχετικο. Βασικα μπορουμε καπως να μοιρασουμε το bandwinth ισα, ασχετα με το ποσα PC ειναι ανοιχτα (dynamic bandwinth sharing); Κανεις που να εχει το ιδιο modem και να εχει βρει λυση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file mou exw akrivws to idio provlima edw kai ena xrono.den iparxei programma pou na periorizei to bandwitch...to mono pou mporeis na kaneis einai na valeis se ola ta pc netlimiter kai na ta periorizeis se osa kb thes esi na katevazei to kathena.

an pas sto adslgr.com kati tha vreis parapanw kai lene oti exoun ftiaxei ena programma pou voithaei alla stin diki mou periptwsi den kanei tipota.

το 530 έχει quality of service αν δεν κάνω λάθος. παίξε με το quality of service και δώσε προτεραιότητα στο port 80 ώστε οι σελίδες να ανοίγουν ταχύτατα ακόμα και με τερματισμένη γραμμή! Γενικά δίνεις προτεραιότητες όπου και όπως θέλεις, πχ χαμηλή προτεραιότητα στο dc ώστε να δουλεύουν κι άλλα προγράμματα χωρίς πρόβλημα.

Costinio νομίζω οτι άλλο ρωτάει ο φίλος μας. Θέλει να ισομοιράσει το bandwith οχι να ανοιγει γρηγορα σελίδες. Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγω. Οι λύσεις είναι οι εξής:

1) Εγκαθιστάς το netlimiter και στα 3 pc και βαζεις Limits απο το προγραμμα. Πλεονεκτήματα: free. Μειονεκτήματα: Όταν κάποιο pc δεν θα κατεβάζει θα "χάνεις" bandwith. Επίσης προυποθέτει οτι εμπιστεύεσαι τους φιλους σου γιατι μπορεί αυτοί να αλλάξουν τα settings στο pc τους και να μη σου πουν τιποτα :)

2) Αγοράζετε router που να υποστηρίζει traffic shaping (πχ η σειρα Η της zyxel το κάνει αυτό). Πλεονεκτήματα: Καλύτερη διαχείριση του bandwith, δεν εξαρτάσσαι από την "καλή διάθεση" των φίλων σου. Μειονεκτήματα: κόστος (γύρω στα 150 ευρώ)

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Εχαριστω παιδια για την βοηθεια.Costinio μηπως μπορεις να με διαφωτισεις για το QoS στο modem μου; Δεν μπορω να βρω πουθενα τετοια ρυθμιση στο modem..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...