Προς το περιεχόμενο

Maxtor Software

dimitris_dim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exo akousi oti iparxi programa gia tous diskous tis maxtor pou rixni tis strofes apo tis 7200rpm stis 5400rpm.

Epsaksa sto site tis maxtor alla de mporesa na bro kati.

Gnorizi kanis kati gia auto to programa, i esto kati analogo gia diskous allon kataskeuaston?

Euxaristo prokatabolika.

Δημοσ.

Δεν νομίζω πως ισχύει αυτό που λες.

Εκτός από μηχαν. δυνατότητα θέλει και κάποιον controller πάνω στον δίσκο ώστε να γίνεται μέσω software.

Οι πιθανότητες να ισχύει αυτό που άκουσες είναι απειροελάχιστες.

Τα προγράμματα που παρέχει η Maxtor είναι τα:

MaxBlast

PowerMax

MaxBoost ( δεν το δίνουν πλέον )

Δημοσ.

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει άν μειωθεί το ρεύμα που πάει στο δίσκο. Δε ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά στη πράξη αυτό έχω παρατηρήσει στο pc μου, όπου απο λάθος μου πήγαινε λιγότερο ρεύμα σε ένα δίσκο και αυτός απλά λειτουργούσε με απίστευτα χαμηλή ταχύτητα. Π.χ ήθελε 5 λεπτά να αντιγράψει ενα αρχείο 2 MB.!!!

Δημοσ.
Νομίζω ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει άν μειωθεί το ρεύμα που πάει στο δίσκο. Δε ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά στη πράξη αυτό έχω παρατηρήσει στο pc μου, όπου απο λάθος μου πήγαινε λιγότερο ρεύμα σε ένα δίσκο και αυτός απλά λειτουργούσε με απίστευτα χαμηλή ταχύτητα. Π.χ ήθελε 5 λεπτά να αντιγράψει ενα αρχείο 2 MB.!!!

Δεν παίζει αυτό που λες.

Γιατί δίνοντας λιγότερο ρεύμα εισόδου στον δίσκο, δεν τροφοδοτούνται σωστά όλα τα components, και έτσι δεν λειτουργεί καθόλου.

Εσένα απλά τότε σου είχε μπεί σε PIO Mode.

Δημοσ.

simpfono me ton billpeppas gia to problima tou ZauZ.

An eperne ligotero reuma o diskos sou den tha douleue katholou.

oson afora ton eksoteriko controller tora ston opio anaferete o billpeppas de nomizo oti isxiei.

ena programa ftiagmeno apo ti maxtor sigoura tha mporouse na "milisi" ston idi iparxon controller tou hdd etsi oste na tou allaksi tous kataxorites kai etsi na tou allaksi ka ti taxitita peristrofis.

Pantos tha sinexiso na to psaxno kai an bro kati tha stilo apantisi.

Δημοσ.
simpfono me ton billpeppas gia to problima tou ZauZ.

An eperne ligotero reuma o diskos sou den tha douleue katholou.

oson afora ton eksoteriko controller tora ston opio anaferete o billpeppas de nomizo oti isxiei.

ena programa ftiagmeno apo ti maxtor sigoura tha mporouse na "milisi" ston idi iparxon controller tou hdd etsi oste na tou allaksi tous kataxorites kai etsi na tou allaksi ka ti taxitita peristrofis.

Pantos tha sinexiso na to psaxno kai an bro kati tha stilo apantisi.

Controller είπα, όχι εξωτερικό.

Με την έννοια του ότι πρέπει να υπάρχει controller ανάλογος και που να υποστηρίζει αυτό που ψάχνεις.

Αλλά δεν...

Δημοσ.

Eksoteriko controller den ennoo kati ektos tou tis siskeuasias tou diskou.

Ennoo ton controller pou exi o diskos epano tou.

Auto pou les kai esi diladi.

Alla kati tetio oxi apla de pezi....alla SIGOURA de pezi.

kapio program omos, opos auto pou sas leo isos kai na iparxi.

perimeno kapies apantisis apo tous kataskeuastes kai tote tha tis postaro.

Δημοσ.
Eksoteriko controller den ennoo kati ektos tou tis siskeuasias tou diskou.

Ennoo ton controller pou exi o diskos epano tou.

Auto pou les kai esi diladi.

Alla kati tetio oxi apla de pezi....alla SIGOURA de pezi.

kapio program omos' date=' opos auto pou sas leo isos kai na iparxi.

perimeno kapies apantisis apo tous kataskeuastes kai tote tha tis postaro.[/quote']

Δεν με καταλαβαίνεις...

Αν υπάρχει ( λέμε αν... ) υπάρχει η δυνατότητα μέσω software να αλλάξεις τις στροφές, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός controller ( CHIPSET ) στον δίσκο [ εσωτερικά ρε παιδί μου...από τον κατασκευαστή...πως στην πλακέτα έχει π.χ. την μνήμη [ buffer ]... ].

Τέτοιο chipset δεν παίζει να έχει κανένας δίσκος του εμπορίου.

Τουλ. όχι οι παραδοσιακοί desktop hdds.

Δημοσ.

Και εγω σου λεω οτι σε καταλαβαινω...και σου απαντησα στο προηγουμενο post οτι αυτο δε γινετε(αλλαγη controller).

Δεν υπαρχει δισκος που να μπορεις να αλλαξεις τον controller του.

Εαν ομως γνωριζεις...λεω...εαν...ο central controller του οποιοδηποτε σκληρου δισκου λαμβανει εντολες απο ενα αλλο μικρο IC ( το οποιο βρισκεται και αυτο πανω στην πλακετα του σκληρου δισκου που τοσο καλα φαινετε να γνωριζεις ), το οποιο "συμφωνει" για τα μηχανικα δεδομενα του δισκου!

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα!

Αυτο λοιπον το IC ισως να υπαρχει καποιο program που να μπορει να το "δουλεψει".

Και στη τελικη, ρωτησα μηπως καποιος γνωριζει καποιο program για αυτο το σκοπο και οχι καποιον να μου εξηγησει τη λειτουργεια ενος σκληρου δισκου!

Ελπιζω να με καταλαβαινεις!

Οπως ξαναειπα περιμενω reply σε mail μου ( προς την Maxtor συγκεκριμενα )....και αναφερω τηn εταιρια για να μη κατσει και μου πει κανεις ποιες ειναι οι κατασκευαστριες ΗDD Drives.

Δημοσ.

Θα το πω όσο πιο απλά γίνεται:

Για να αλλάξεις την τάση ( ώστε να μειώσεις τις στροφές ) μέσω software χρειάζεται να υπάρχει το κατάλληλο chipset στον δίσκο.

Αυτό το chipset δεν υπάρχει στον δίσκο.

Εν απλά ελληνικά δεν γίνεται στον δίσκο να αλλάξεις την ταχυτ. περιστ. μέσω software.

Δημοσ.

Αυτη ειναι η απαντηση που πηρα απο τη maxtor:

Thank you for your enquiry which is important to us.

The AMSET utility (setacm.exe) enables, disables, and sets levels for Acoustic Management. This utility should only be used by advanced users and only after reading the detailed instructions thoroughly.

The AMSET.EXE utility enables, disables, and sets levels for the Acoustic Management (operating sound levels) for the following hard drive families only:

-DiamondMax Plus 40 UDMA/100

-DiamondMax 60 UDMA/100

-DiamondMax VL 30 UDMA/100

-D540X

-D740X

-Fireball 3

-DiamondMax 8 and 16

-DiamondMax Plus 9

Please check if your harddrive is in above list, and let me know if you wish to use this utility.

Should you require any further assistance please do not hesitate to contact us. In order to allow us to deal with all enquiries as efficiently and accurately as possible we would ask that you include any previous emails when replying to us.

Best regards

Οπως καταλαβαινεις ....με απλα λογια... ουτε καν με τα απλα σου λογια δε βγαινεις σωστος.

Οπως βλεπω εχεις πανω απο 5,000 post στο forum του insomnia.Ελπιζω να μην ειναι ολα τοσο λαθος.

Καλυτερα αν δεν εισαι σιγουρος για αυτα που λες και αυτα που ξερεις να μη τα εκφραζεις με τοσο εντονο τροπο.

Τελος παντων, ελπιζω να βοηθησει καποιους αυτο το utility.

Δημοσ.
To πρόγραμμα που αναφέρεις μειώνει τον χρόνο αναζήτησης (seek time) και όχι τις στροφές του δίσκου.

Βρε άστον αυτόν, αφού αυτός ξέρει.

Ντροπή σου !!! :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...