Hector Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μια ψήφο απο μένα στην EIZO L568. Την αγόρασα πρίν 2 μήνες και μπορώ να πώ ότι έχω μείνει ενθουσιασμένος. Πιστεύω ότι τα αξίζει τα παραπάνω χρήματα που έδωσα για χάρη της. Όσο για τα 25ms δεν έχω παρατηρήσει ghosting μέχρι τώρα αλλά δεν είμαι και ο πιο φανατικός gamer. Όπως και να έχει οι ΕΙΖΟ πάντα είναι απο τις πιο καλές επιλογές όσον αφορά οθόνες.
asda Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Hector είδα σε πολλά μαγαζια την 568 αλλα με μοιρασμένο το σήμα δεν κατάλαβα πολλά.Το μαύρο της πώς έιναι ?Τα χρώματα ? Φωτεινότητα??Ξεκούραστη??
Hector Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Το μαύρο είναι όντως μαύρο. Καμία σχέση με σκούρο Γρί που έχω δει σε άλλες οθόνες. Χρώματα και φωτεινότητα για μένα πάρα πολύ καλά. Καλά για ξεκούραστη δε το συζητάω. Αλλά και πάλι σε σχέση με την 15" CRT που έχω στη δουλειά η διαφορά είναι η μέρα με τη νύχτα. Γυρνάω σπίτι απο τη δουλειά, ανάβω το PC και ανοίγει το μάτι μου. Βέβαια δεν την έχω βάλει δίπλα σε άλλες TFT αλλά 10 χρόνια EIZO είχα και δεν είχα πρόβλημα, οπότε όταν ήρθε η ώρα για αγορά οθόνης πάλι ΕΙΖΟ πήρα για να είμαι σίγουρος. Πραγματικά ότι πληρώσεις παίρνεις.
asda Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Σε ευχαριστω για την άποψη σου μάλλον θα την πάρω έχει πέσει και η τιμή της στα 395!!! Και εγώ δεν παίζω πολλά παιχνίδια κανά FIFA κανά Colin MTX ....δεν νομίζω να έχω πρόβλημα έ??? Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή την τιμή!!Κανείς που διαφωνεί???
spirosta Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Να κάνω και εγώ λοιπόν την ερωτησούλα μου? 1)Όσοι την έχετε την συνδέετε με DVI ή με αναλογικό? Τα δύο αυτά μεταξύ τους έχουν μεγάλες διαφορές που είναι ορατές στην οθόνη? 2)Έστω ότι αποφασίζω να δω ταινία. Θα έχω πρόβλημα με τα 25ms ή θα είναι το ίδιο με την LG για παράδειγμα. Παρακαλώ να απαντήσουν όσοι εχουν δει και έχουν δουλέψει με την οθόνη.
asda Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Την πήρα χθες τελικά.Δεν κατάφερα να δω πολλά καθώς επάνω σύνδεσα το Laptop,καλή φαίνεται αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας ίσως να θέλει ρυθμίσεις ίσως να φταίει το Laptop δεν ξέρω έκανε κάτι νερά, όταν έκανα shutdown στα XP για να πάει απο εγχρωμο στο ασπρομαυρο έκανε άστα να πάνε ,DVD δεν καταφερα μιας και έχει χαλάσει.Καμιά συμβουλή για ρυθμίσεις ?? σε DVI θα έχει διαφορά??
spirosta Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2005 Την πήρα χθες τελικά.Δεν κατάφερα να δω πολλά καθώς επάνω σύνδεσα το Laptop,καλή φαίνεται αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας ίσως να θέλει ρυθμίσεις ίσως να φταίει το Laptop δεν ξέρω έκανε κάτι νερά, όταν έκανα shutdown στα XP για να πάει απο εγχρωμο στο ασπρομαυρο έκανε άστα να πάνε ,DVD δεν καταφερα μιας και έχει χαλάσει.Καμιά συμβουλή για ρυθμίσεις ?? σε DVI θα έχει διαφορά?? Δεν νομίζω ότι θα δεις διαφορά με Laptop. Βάλτη σε DVI και σε desktop pc.
ZauZ Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν εγώ έχω 2 19άρες LG (μοντέλο 1915s) και είμαι υπερευχαριστημένος τόσο με τη φωτεινότητα όσο και με την απόδοση των χρωμάτων. Αν μάλιστα συγκρίνω τη τιμή αγοράς σε σχέση με 2 eizo του ξαδέρφου μου που του κόστισαν περίπου 3000 euro τότε μάλλον έκανα μια φοβερή αγορά! Να σας πώ ότι παλαιότερα είχα μια 17΄TFT SAMSUNG και υπάρχει χαώδης διαφορά ώς πρός τη ποιότητα χρωμάτων και απεικόνισης σε σχέση με τις LG που έχω τώρα. Υπέρ των LG φυσικά ! Τα χρώματα τους είναι άψογα , το μαυρο είναι ΜΑΥΡΟ και το άσπρο είναι ΑΣΠΡΟ ! Μέχρι και ο ξάδερφος που έχει τις ΕΙΖΟ (γραφίστας) συμφωνεί ότι τελικά είναι πολύ καλές οθόνες οι συγκεκριμένες LG. ++ Δε θα δείς καμία διαφορά σε DVI...
Hector Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Στο Laptop πιθανώς να μη δεί διαφορές. Δεν μας έχεις πει καν αν το Laptop σου έχει υποδοχή για DVI. Εγώ πάντως που την έχω συνδεδεμένη με Desktop εχρησιμοποιώ DVI. Αν ψάξεις και σε άλλα thread στο forum θα δείς ότι και οι περισσότεροι λένε ότι με DVI έχει μεγάλες διαφορές. Πάντως εγώ κατευθείαν στο DVI την έβαλα. Δεν δοκίμασα καν το αναλογικό σήμα. Όπως και να έχει έκανες καλή επιλογή. Αντε και καλοδούλευτη.
sa1901 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Οι δικές μου απόψεις: - ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ η LG με την ΕΙΖΟ όσο αφορά την ποιότητα εικόνας, χρωμάτων, γωνιας θέασης. Για μένα η LG δεν αξίξει μία. - Η σύνδεση με DVI έχει διαφορά (προς το καλύτερο φυσικά). - Πρέπει να την δουλεύεις στην μέγιστη ανάλυση (1280x1024) για να αποδώσει το μέγιστο που μπορεί.
asda Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 To Laptop δεν έχει DVI .Μπορεί να παίζει ρόλο η κάρτα του Laptop που ειναι ψιλοχάλια .H βλακεία που έκανα είναι ότι τι έβαζα σε 1280χ1024 75Ηz κατι που το Laptop δεν σηκώνει, σε 1024χ768 60Ηz τα πήγε καλύτερα.Σημερα αύριο θα το συνδέσω στο PC σε DVI και θα σας πω τα αποτελεσματα πως τα πήγε σε παιχνίδια,σε video,με τα χρώματα,φωτεινότητα ,χωρίς DVI κτλ.Παντως μέχρι στιγμής είμαι επιφυλάκτικός.
sa1901 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 To Laptop δεν έχει DVI .Μπορεί να παίζει ρόλο η κάρτα του Laptop που ειναι ψιλοχάλια .H βλακεία που έκανα είναι ότι τι έβαζα σε 1280χ1024 75Ηz κατι που το Laptop δεν σηκώνει, σε 1024χ768 60Ηz τα πήγε καλύτερα.Σημερα αύριο θα το συνδέσω στο PC σε DVI και θα σας πω τα αποτελεσματα πως τα πήγε σε παιχνίδια,σε video,με τα χρώματα,φωτεινότητα ,χωρίς DVI κτλ.Παντως μέχρι στιγμής είμαι επιφυλάκτικός. Η κάρτα γραφικών του laptop είναι η αιτία. Σε PC θα παίζει άριστα και θα σε εντυπωσιάσει. Έκανες μία από τις καλύτερες αγορές. :wink:
asda Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Αυτό νομίζω και εγώ οτι είναι η αιτία ,σε ευχαριστω που με καθυσηχάζεις ανυπομονώ να την συνδέσω στο Pc .Εσυ την ίδια έχεις??
spirosta Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν έχω καταλήξει και εγώ να πάρω οθόνη και μάλιστα είμαι ανάμεσα σε τρία μοντέλα που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Αυτά είναι: LG 1780Q EIZO L568 EIZO L578 Όπως φαίνεται μιλάμε πάντα για 17 ίντσες. Η L578 μου φαίνεται άπιαστο όνειρο αφού ζητά τουλάχιστον 550Ε. Βέβαια από όσους την απέκτησαν ακούς τα καλύτερα. Η οθόνη είναι τοπ. ΑΛΛΑ δεν ξέρω αν είμαι διατεθιμένος να δώσω τόσα λεφτά για κάτι που ακόμη αναπτύσεται με τρελούς ρυθμούς. Τώρα ανάμεσα σε 568 και 1780 είμαι πολύ προβληματισμένος. Από όσα έχουν ακουστεί η 568 είναι καλύτερη και θα συμφωνήσω αφού έχω δει από κοντά τις διαφορές των panel. Θα έλεγε κανείς να πάω στην 568 με κλειστά τα μάτια. Αλλά με φοβίζουν πολύ τα 25ms. Δεν είμαι φανατικός gamer αλλά ξέρω ότι το shadowing θα με ενοχλεί αν είναι έντονο. Για αυτό και περιμένω και τον φίλο asda να μας πει τις εντυπώσεις του. Επίσης περισσότερο θα με ενοχλούσε το pixelασμα σε ταινίες που το κάνει σίγουρα η lg 1750. Και τώρα ας οργανώσουμε τις απορίες. Η 568 και η 1780 κάνουν pixelασμα σε ταινίες όπως πχ η 1750? Το shadowing στην 568 είναι άσχημο για να παίξεις ένα ΠΟΛΥ γρήγορο παιχνίδι? Δεν θεωρείτε υπερβολική την τιμή της 578 για αυτά που προσφέρει?(θα μου πεις δεν προσφέρει και λιγα αλλά δεν είναι πολλά τα λεφτά για μία ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία?) Όπως βλέπεται οι προβληματισμοί μου είναι μεγάλοι αφού κάνεις μια επένδυση ουσιαστικά. Κανείς δεν θα ήθελε σε 3 χρόνια τα 25ms να είναι ύπερβολικά πολλά αλλά ούτε και να θεωρείται η ποιότητα μιας 1780 μάπα.
sa1901 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Έχω την L578 και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για την συγκεκριμένη. Δεν μετανιώνω στιγμη για την επιλογή μου. Από την άλλη, πιστεύω ότι τα 25ms δεν είναι υπερβολικά για κάποιον που δεν είναι φανατικός gamer. Pixeliasma δεν θα δεις σίγουρα. Επίσης η ΕΙΖΟ έχει και 10-Bit Gamma Correction σε σχέση με τα 8 που έχουν οι άλλες. Ένα review από χρήστη μπορείς να δεις εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.