Προς το περιεχόμενο

ECDL...μήπως έρχεται το τέλος; Γιατί την κοπανάνε σιγα σιγα όλοι;

costa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, είπαν ότι τελικά αυτά τα πτυχία θα λήξουν χωρίς να μπουν στην διαδικασία τις αυτόματης ανανέωσης. (Εκτός αν δώσει παράταση ο ΟΕΕΚ).

Είπαν επίσης ότι για αυτούς, θα είναι ένα τεστ που θα περιλαμβάνει όλη την ύλη.

Δεν είπαν κάτι για κόστος του τεστ και για την μορφή του.

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχω παρει το ecdl το 2003. Αυτο σημαινει οτι θα δωσω πληρες σετ εξετασεων οπως οταν το ειχα δωσει για πρωτη φορα?

Η' ενα ενιαιο τεστ με ερωτησεις-ασκησεις απο ολες τις ενοτητες, σε στυλ πιο συνοπτικο? (πες οτι εχεις ακουσει)

Δημοσ.

Θα δώσουν 1 τεστ που θα περιλαμβάνει όλη την ύλη για την οποία έχουν πιστοποίηση.

ΔΕΝ είναι σίγουρο, γιατί όπως γράφει και το Proslipsis.gr παίζει να δώσει παράταση ο OEEK για αυτά τα πιστοποιητικά.

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κανένας τη ακριβώς είναι αυτό το πιστοποιητικό;

Το έχει πάρει κανένας;

Είναι χρήσιμο; δηλαδή αξίζει τα λεφτά του(750 ευρώ!!!);

Δημοσ.

Όχι δεν αξίζει με τπτ τα λεφτα του.Από άποψη ΑΣΕΠ καθε 2 ή 3 χρόνια παυει να ισχύει.Αν η σχολή κπ έχει εργαστηρια ή μαθηματα με πληροφορική πχ.q basic visual. κτλ,τοτε σου δίνουν μια βεβαιωση που μπορεις να την χρησιμοποιήσεις για ΑΣΕΠ μιλαω πάντα

Δημοσ.

Το CTP είναι άσχετο με τoν ΑΣΕΠ. Ούτε λήγει, ούτε έχει περιορισμένη ισχύ

Aν αξίζει ή όχι, εξαρτάτε από αυτόν που θέλει να το πάρει και από την σχολή που θα τον προσλάβει.

Υποτίθεται ότι αυτός που το παίρνει διδάσκετε κάποια παιδαγωγικά θέματα για να μπορέσει να γίνει επίσημος καθηγητής ECDL.

Προσωπικά το θεωρώ άχρηστο, μόνο και μόνο γιατί ζητάνε σαν απαραίτητο στοιχείο να είναι κάποιος κάτοχος του Core. Δηλαδή σου λένε "Κύριε, έχεις Core? έλα να σου κάνουμε μερικά μαθήματα ακόμη και μετά θα μπορείς να διδάξεις..."

Αυτό όμως έχει άμεση σχέση με τις σχολές. Υπάρχουν σχολές που βάζουν μέσα άτομα για να κάνουν μάθημα είτε έχουν μόνο ένα ecdl είτε δεν έχουν τίποτα. Αν πας σε μία τέτοια σχολή και ζητήσεις δουλειά έχοντας το ctp και ζητώντας τα ίδια λεφτά με τους άλλους, θα σε προτιμήσουν.

Το θέμα είναι τι σπουδές έχεις κάνει εσύ, τι σε ενδιαφέρει να κάνεις, που θέλεις να δουλέψεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

platongr, κανενα νεοτερο για το τι θα γινει με τα παλια πτυχια?

Θα ανανεωθουν αυτοματα, θα δοθουν εξετασεις, θα γινει δηλωση, τι θα γινει τελικα?

Δημοσ.

Με χτεσινή ενημέρωση το μόνο που άλλαξε είναι για τα καινούρια πτυχία ότι θα ισχύουν και αυτά για 3 χρόνια στο δημόσιο.

Τα παλιά όπως ξέραμε μέχρι 31-12-2007.

Αναμένονται εξελίξεις...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΠΑιδια τελικα νεα.Ρωτησα σημερα(εχω παρει το core to 2004).Ισχυει σιγουρα μεχρι 31/12/2007 παιζει να παραταθει ως το 2009.Μετα φτου και απο την αρχη .Δεν ξερουν αν θα πληρωνεις και παλι(μαλλον ναι)και αν θα ξαναδινεις ολες τις ενοτητες(μαλλον ναι).Αν ξερει παραπανω κατι καποιος για τα παλια πτυχια ας το πει.

Δημοσ.

Kι εγω εχω παλιο πτυχιο του 2003.

Οτι θα ισχυουν ως τελος 2007 το γνωριζουμε καιρο.

Το τι θα γινει μετα δεν ξερουμε.

Και το τι ενεργειες θα πρεπει να κανουμε εντος του 2007 δεν ανακοινωσαν.

Καμια πληροφορια?

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ανακοίνωση για αυτά τα πτυχία.

Το πιο πιθανό είναι ότι θα λήξουν οπότε και θα μπουν στην διαδικασία της επι πληρωμή ανανέωσης με το 1 test που θα περιλαμβάνει όλη την ύλη.

Δημοσ.

Εστω οτι θα ληξουν. Δεν πρεπει να ανακοινωσουν την διαδικασια ανανεωσης? Η' κι αυτο οπως ολα στην ελλαδα την τελευταια στιγμη θα μας το πουν? Κατα δεκεμβρη μηνα?

Δημοσ.

Μια ερωτηση που ισως εχει ξαναγινει. Υπαρχει κατι αντιστοιχο του ECDL αλλα φτηνότερο?

70ευρω κερατιάτικα για μια καρτα δεξιότητων μου φαινονται υπερβολικά. Ήμαρτον. Και μετα δωσε κοροιδο αλλα 30 ευρω για κάθε ενοτητα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...