Προς το περιεχόμενο

ECDL...μήπως έρχεται το τέλος; Γιατί την κοπανάνε σιγα σιγα όλοι;

costa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

δηλαδή εγώ που έχω πάρει το ecdl το χαρτάκι,άχρηστο βγαίνει?δεν μας το λέγατε πιο νωρίς?

btw ναι ήμουν ένα 12-3χρονο που το πήρε,και δεν πλήρωνα εγώ.Δεν νομίζω υπάρχει πρόβλημα κύριε @random,ε?

Δημοσ.

Φυσικά ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να υποστηρίζει αυτό που πουλάει....

Όμως,

Το ecdl έχει πλέον αναμονή για έκδοση πιστοποιητικού max 10 ημέρες.

Ποτέ δεν ήταν υποχρεωτικό να πάρεις και τις 7 ενότητες. Μέχρι το καλοκαίρι μπορούσες να πάρεις από 4 μέχρι 7 για να βγάλεις πιστοποιητικό. Από το καλοκαίρι και μετά,μπορείς και με 1 ενότητα να ζητήσεις έκδοση.

Για όλους τους φορείς (μαζί με την KeyCert) ισχύει η 3ετία. Στο ecdl όμως, μπορείς να κάνεις ανανέωση, κάτι που στους άλλους δεν μπορείς.

Όσον αφορά το πιο είναι πιο εύκολο, ή πιο δύσκολο είναι άλλο θέμα. Προσωπικά θα προτιμούσα να είναι όλα στο ίδιο επίπεδο έτσι ώστε να ξέρουν όλοι τα ίδια πράγματα. Όχι να έχουν ένα α' πιστοποιητικό και να ξέρουν το 1/3 από αυτούς που έχουν ένα β' πιστοποιητικό γιατί μετά λέμε ότι οι δημοσίοι υπάλληλοι κοιμούντε και δεν ξέρουν πως να φτιάξουν ένα directory. Πως να ξέρουν... αφού δεν έκαναν windows, έκαναν μόνο word-excel-internet και εκεί έμαθαν να αποθηκεύουν κατευθείαν στο "my documents" γιατί αυτό τους ζήτησαν στις εξετάσεις.

Σε αυτό όμως δεν φταίνε οι φορείς. Φταίνε τα φροντιστήρια γιατί άλλοι "πουλάνε" ecdl-mous-keycert, όπως και να το λένε αυτό, και άλλοι "πουλάνε" γενικότερη γνώση.

Από την μία λοιπόν θέλουμε να ποιότητα στην εκπαίδευση.

Από την άλλη θέλουμε να μάθουμε όλο το office μέσα σε 3 εβδομάδες, ενώ δεν έχουμε ιδέα από υπολογιστές.

Από την τρίτη πλευρά, έχουμε αυτούς που μας λένε ότι μπορούμε να το μάθουμε σε 3 εβδομάδες αλλά δεν χρειάζονται όλα μωρέ... 5-6 πραγματάκια από το κάθε ένα έτσι ώστε να πάρουμε το παλιόχαρτο. Άλλωστε δεν θα μας ζητήσει κανένας να τα κάνουμε αυτά στο δημόσιο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Βρε platongr, επειδη εισαι καλα ενημερωμενος, μηπως ξερεις τελικα τι ειδους θα ειναι αυτη η ανανεωση του ecdl? Πχ. μια υπευθυνη δηλωση? Επανεξέταση? Κάτι αλλο?

Τωρα για το ποτε θα ξεκινησει η διαδικασια ανανεωσης (που ποτε να μην εσωνε να ξεκινουσε δηλαδη) δεν εχει νοημα να ρωτησω γιατι ουτε και οι ιδιοι δεν ξερουν.

Δημοσ.

Η διαδικασία με την υπεύθυνη δήλωση έχει ξεκινήσει. Ρώτησε σε ένα κέντρο κοντά σου για να σου την δώσει να την κάνεις.

Για επανεξέταση θα μιλήσουμε κοντά στο 2009 :)

Δημοσ.

Thanks platongr.

Υπαρχει καποια σχετικη σελιδα στο ecdl.gr γιατι και τωρα που το κοιταζω και παλιοτερα που το ελεγχα, δεν ειδα κατι σχετικο. Μιλαμε για πληροφορικη και δεν ειναι ικανοι ουτε την σελιδα τους να ανανεωσουν?

Ισως ομως μου διεφυγε κατι. Υπαρχει κατι σχετικο με αυτη την υπευθυνη δηλωση στο ecdl.gr?

Δημοσ.

platongr εισαι και πολυ ενημερωμενος!

Σημερα τηλεφωνησα στο ecdl.gr, αν και τελικα περισσοτερα μαθαινουμε απο τα φορουμ.

Η υπαλληλος που μιλησα μου ειπε οτι δεν εχει ξεκινησει διαδικασια ανανεωσης των πιστοποιητικων, και οταν ξεκινησει, θα το πουνε στο site.

Παντως, απο το pdf, προκυπτει οτι μιλαει για μια υπευθυνη δηλωση. Δεν φαινεται χρονοβορο και κουραστικο εκτος αν κρυβονται πραγματα που δεν μπορουμε να τα φανταστουμε.

Τα εκαναν που τα εκαναν ετσι, τουλαχιστον να ειναι μια απλη διαδικασια η ανανεωση.

Δημοσ.

Αντε να το πεις στο Δημοσιο που το ζητα για διορισμο, ή αν θελεις να κανεις μεταταξη. Σε λιγο και για να αναπνευσεις θα σου ζητουν ecdl! Οσο περνα ο καιρος το 'χωνουν' ως απαραιτητο παντου.

Δημοσ.

Έχω μια πληροφορία, η οποία δε ξέρω αν ισχύει, αλλά θα την παραθέσω. Λέγεται λοιπόν πως όποιος τελειόφοιτος/πτυχιούχος Ανώτερης/Ανώτατης σχολής φαίνεται να έχει περάσει 4 μαθήματα που έχουν σχέση με πληροφορική δεν είναι απαραίτητο να λάβει το ECDL. Ξέρει κανείς αν ισχύει;

Δημοσ.

Isxuei kati sxetiko, an oxi akribws auto pou les.

To eixa diabasei se mia prosfath prokurh3h tou asep, alla de me endiefere kai de sugkrathsa leptomeries.

Bres mia prokurh3h tou asep kai 8a ma8eis akribws. Sto site tou asep kai sto portal ths forthnet nomizw uparxoun/an links.

Δημοσ.

gia thn sxolh mou (episthmh twn ulikwn sthn patra) isxuei auto! an perasw ta 2 upoxrwtika kai parw kai 2 epiloghs plhroforikh, tote thewroumai ARISTOS gnwsths programmatismou kai plhroforikhs. Vevaia kamia sxesh auta pou kanoume edw me world kai excel kai diafora alla tou word. Fortran kanoume!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

platongr ευχαριστουμε για την ενημερωση! :)

Ειδα αλλαξαν και το site τους. Επειδη χαθηκα ψαχνοντας περισσοτερες πληροφοριες, γιατι στην σελιδα http://www.ecdl.gr/certificatesendurance.aspx

τελικα δεν λεει και πολλα.

Που την στελνουμε, με ενα απλο mail, αν μας στελνουν καποια απαντηση οτι ανανεωθηκε κλπ...

ΥΓ. την λεξη 'επιτηρηση' δεν την καταλαβα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...