Melinbonian Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 ΡΕ παιδιά κάτι αντίστοιχο με το ECDL δεν υπάρχει;Μια εναλλακτική βρε αδερφέ.Που να έχει αναγνώριση.
nske Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Μάθε αυτά που κρίνεις εσύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα, αλλά μάθε τα καλά και βάλτα στο βιογραφικό σου με ειλικρίνεια. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό για κάθε σοβαρό interviewer. Δόξα τω θεώ το Internet έχει έναν μοναδικό πλούτο πληροφοριών πάνω στα πάντα, μόνο όρεξη και πρόσβαση να χεις.. Ε άντε να ξέρεις και λίγα αγγλικά :-P Δες και περί τίνος πρόκειται το ECDL, μην ακούς γνώμες, δανείσου από κάπου το βιβλίο του και ρίξε του μια ανάγνωση. Μην θεωρήσεις τίποτα από αυτά που γράφει ολοκληρωμένο ή δεδομένο. Αν σου κεντρίσει το ενδιαφέρον παίξε με αυτά που περιγράφει -office + windows + (ο θεός να την κάνει) θεωρία-, και σίγουρα προσπάθησε να παίξεις και με εναλλακτικές εφαρμογές/λειτουργικά. Αλλά μην πας να το δώσεις μόνο και μόνο επειδή "λένε" ότι είναι αναγνωρισμένο ή χρήσιμο ή επειδή σου φάνηκε με μια ματιά σοβαρό. Το ECDL ένα κολόχαρτο είναι και ο interviewer, αν δεν είναι άσχετος, το γνωρίζει.
Luxx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Εχω μεγαλη απορια. Στην αστυνομια θα χρειαστει το ecdl ή καποιο αλλο πτυχιο υπολογιστων;
laantonios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 σε μια κοινωνία αναλφάβητων σε θέματα υπολογιστών κάποιος που πήρε το ecdl/cambridge/it/mos/key cert και εφόσον το πήρε με το σπαθί του θεωρείται μορφωμένος... θα έλεγα οτι είναι μονόφθαλμος εκεί οπου οι άλλοι είναι τυφλοί...
ripper386 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2006 Παληκάρια επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα, είμαι καθηγητής πληροφορικής και ανήκω χρόνια στην ΕΠΥ, και απαντάω κάθε μέρα σε παιδιά τι χρειάζεται για απόδειξη γνώσεων πληροφορικής σε διαγωνισμούς,εχω να πω τα εξής: Απο τον ΟΕΕΚ έχουν αναγνωριστεί όλα τα διαθέσιμα πτυχιάκια ECDL,CAMBRIDGE,MOUSE,ICT,IC3 και όποιος ενδιαφέρεται για μια θέση στο δημόσιο αρκεί να πάρει ένα απο αυτά και μάλιστα οι απαιτούμενες ενότητες είναι μόνο 3:Word , Excel, Internet. Αν θέλετε τη γνώμη μου μιας και όσο προς το δημόσιο είναι ισάξια το πιο εύκολο είναι το ICT το οποίο έχει και 2 επανεξετάσεις δωρεάν αν κοπείτε σε κάποια ή κάποιες ενότητες.Αν ψάξετε λίγο στο Internet θα βρείτε πολλά τεστ, ενώ πολλά απο αυτά έχουν βάλει κατα καιρούς και όλα τα περιοδικά πληροφορικής.Οι ερωτήσεις είναι περίπου 25 προσομείωσης και 10 πολλαπλών επιλογών ή σωστού λάθους. Αν σας ενδιαφέρει να ενισχύσετε το βιογραφικό σας για τον ιδιωτικό τομέα νομίζω καλύτερα να πάτε στο πιο δύσκολο απο τα ECDL που έχει και όλες τις ενότητες.Όλα αυτά βέβαια είναι περισσότερο βοηθητικά για να βρείτε ευκολότερα δουλεια σαν αρχή ειδικά σε δουλειές γραφείου. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την πληροφορική στον ιδιωτικό τομέα όσα πτυχία και να έχει αν σε 1-2 μήνες δεν αποδείξει ποιος είναι η πόρτα σύντομα θα κλείσει. Υ.Γ Επειδή δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλα τα προηγούμενα post συγνώμη αν αναφέρω πράγματα που έχουν ξαναειπωθεί.
blk Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Οπως είχα αναφέρει και ποιό πριν υπάρχει το keycert το οποίο είναι αναγνωρισμένο και σχετικά εύκολο απο οτι μου έχουν πει. Απο εκεί και πέρα η απόφαση είναι δικιά σου.
yannis27gr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Όπως κι ο Ripper, κι εγώ ασχολούμαι χρόνια με το ζήτημα (μάλιστα, πλέον είμαι ιδιοκτήτης κέντρου). Προτείνω ανεπιφύλακτα το IC3 που είναι εύκολο, φτηνό και αναγνωρίζεται από το Δημόσιο. Αν κάποιος θέλει αληθινές γνώσεις (ειδικά σε Word-Excel), πάει για MOS Master (είμαι βέβαιος ότι αν σήμερα έδιναν το MOS Master οι υπάρχοντες καθηγητές πληροφορικής, ούτε οι μισοί δεν θα το έπαιρναν -including me!!). Μιλάμε για πραγματικά ζόρικο πτυχίο!
Cpt_Nemo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Εγώ πάντως πήρα το Key CERT. Πιο φθηνό πιο εύκολο και το πιστοποιητικό εκδόθηκε σε 2 μέρες. Ενοείται οτι είναι αναγνωρισμένο απο ΑΣΕΠ.
psilos2000 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2006 Μερικες αποψεις ειναι εκτος τόπου και χρονου. Ειναι σαν να συζηταμε την χρησιμότητα και την πολυπλοκοτητα του Lower σε φορουμ αγγλικης φιλολογιας.
Adavis Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Και τι κόστος έχει το καθένα από αυτά περίπου;
jimaras_13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Υπάρχει αντίστοιχο του ECDL και μάλιστα καλύτερο. Αυτό ακούει στο όνομα KEYCERT. Είναι Ελληνικό και δεν είναι κλέφτες σαν το ECDL που υποχρέωναν τους μαθητές να δώσουν 7 ενότητες και όχι 3 που είναι οι απαραίτητες για το δημόσιο. Υπήρχε μάθημα "Βασικές Έννοιες" που οι περισσότεροι κόβονταν και έπρεπε να δίνουν 30€ κάθε φορά. Αυτά τα ολίγα για την "υπέροχη εταιρεία" με όνομα ECDL. ΤΕΡΜΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ.
jimaras_13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Το KEYCERT είναι το μόνο πιστοποιητικό που εκδίδεται μέσα στο χρόνο ρεκόρ των τριών ημερών. H ECDL έκανε μόνο κανά τρίμηνο για να τα εκδόσει. Και ερχόταν ο καημένος που ήθελε να μπει στο δημόσιο και παρακαλούσε να πάρει το αποδεικτικό για να το δείξει στο δημόσιο. :o Αλλά έμενε στην αναμονή. Και αυτά από κάποιον με 4ετή πείρα στα θέματα των Πιστοποιήσεων σε μεγάλα κέντρα πληροφορικής στο κέντρο της Αθήνας.
jimaras_13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Λόγω εμπειρίας πάνω στα θέματα των πιστοποιήσεων έχω να σου αναφέρω τα εξής: Οι τιμές περίπου είναι ίδιες. (70€ η κάρτα, 30€ η κάθε ενότητα). Αυτά που θα πρέπει να κοιτάξει ο χρήστης που ενδιαφέρεται για την πρόσληψη στο δημόσιο είναι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων. Φαντάζομαι όλοι γι αυτό ενδιαφερόμαστε και όχι για το αν θα δώσει στο συνολικό ποσό 30€ παραπάνω. (Υπάρχουν πιστοποιήσεις που κάνουν δωρεάν επανεξέταση πχ Microsoft, KEYCert.) Ο βαθμός περίπου είναι και αυτός ίδιος όπως και η βάση. Όλα έχουν σαν βάση το 75 το KEYCERT έχει βάση 70 (2 ερωτήσεις ακόμα που μπορείς να κάνεις λάθος). Γιατί να μην το εκμεταλλευτείς αυτό? Ανέφερα και πιο πριν για όσους δεν το διάβασαν τις ημέρες που χρειάζονται για να εκδοθούν τα πιστοποιητικά. όταν καίγεσαι για την προκύρηξη θέλεις κάτι αρκετά γρήγορα. ECDL 2-3 μήνες, Microsoft, IC3 1 μήνα, KEYCERT 3 μέρες
DangerZone Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2006 to ecdl den exei noima!! katarxas gt na min pareis to cambridge pou einai kai pio anagnwrismeno kai dn dineis kai 8eoria?? PS: einai vlakes gt ka8e fora p vgenei neo office i windows prepei leei na ta ksanadwseis!! Siga mi dinw egw 500euro ka8e fora p vgazei o billy neo software!!!!!!!
EKTELESTES Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2006 De nomizw na xreiazetai na ksanadwseis eksetaseis Aithsh ananewshs mono kaneis an thimamai kala + ena poso gia thn ananewsh.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.