Προς το περιεχόμενο

ECDL...μήπως έρχεται το τέλος; Γιατί την κοπανάνε σιγα σιγα όλοι;

costa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

yanni, akrivws to idio les "grafeio". Upotimhmeno einai apo mono tou.Des to link pou sou dwsa k kane tis sygriseis monos sou!Eksartatai ti thelei na kanei o kathenas! An thelei na kserei mono thn alfavhta as parei to ECDL k thn opoia "pistopoihsh" dinei. An thelei na kserei k ti tou ginetai k na stoxeusei na kanei tpt kalitero apo to na vgazei timologia k na typwnei xartia *gkouxou gkouxou* as asxolithei me tpt pio sovaro, opws to CIE (!)

Mh sygrinoume to CAMBRIDGE me ton kathe kobarso twra...hmarton dhl...

Oso gia thn ypotithemenh omhria, einai vlakeies gia mena. K poly tous dinoun 3 xronia (!). Giati o ellhnas, paei k pairnei ena xarti mono k mono gia na xei to xarti k den asxoleitai me to antikeimeno katholou! Dhl, enw ta pragmata ston ypologisth tha allazoun shmantika sxedon kathe xrono, esy pairneis ena xarti, den asxoleisai katholou me to antikeimeno k pas meta apo 2,3 k 5 xronia na vreis douleia?? (to xw dei polles fores na symvainei) an einai dynaton!!

• Απαντ. 163
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρε Εκτελεστή, θέτεις πολύ ψηλά στάνταρ τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο απλός υπάλληλος γραφείου όχι μόνο δεν ξέρει καν τι είναι το Linux (μόλις ρώτησα 10 άτομα...) αλλά δε θέλει καν να μάθει! Αυτό που θέλει είναι να βγάλει κάποιες τιμές στο Excel, να γράψει μια επιστολή στο Word, να στείλει email, να μεταφέρει αρχεία από τον υπολογιστή του στον server και τανάπαλιν. Αυτές είναι οι απαιτήσεις και αυτά καλύπτει το ECDL!!

Θεωρείς ότι δεν αρκούν; Συμφωνώ απόλυτα. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι αυτό και με πρήζουν κάθε μέρα στο γραφείο!!!

Δημοσ.
Βρε Εκτελεστή' date=' θέτεις πολύ ψηλά στάνταρ τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο απλός υπάλληλος γραφείου όχι μόνο δεν ξέρει καν τι είναι το Linux (μόλις ρώτησα 10 άτομα...) [b']αλλά δε θέλει καν να μάθει![/b] Αυτό που θέλει είναι να βγάλει κάποιες τιμές στο Excel, να γράψει μια επιστολή στο Word, να στείλει email, να μεταφέρει αρχεία από τον υπολογιστή του στον server και τανάπαλιν. Αυτές είναι οι απαιτήσεις και αυτά καλύπτει το ECDL!!

Θεωρείς ότι δεν αρκούν; Συμφωνώ απόλυτα. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι αυτό και με πρήζουν κάθε μέρα στο γραφείο!!!

Auto to kako exei o ellhnas shmera...oute kserei, ALLA OUTE THELEI NA MATHEI...(!)... k egw ta lew ola auta, giati pisteuw, oti osoi eimaste sto forum tou insomnia toulaxiston, tha thelame na eimaste kati parapanw apo aploi ypallhloi !....

e, s'authn thn periptwsh, to CIE einai monodromos pragmatika....

ps. ta stantar pou thetw gianni, tha ta deis poly syntoma sthn Ellada k tha me thimitheis (!) K tha ta deis oxi mono ston idiwtiko tomea ( pou hdh zhtane poly perissotera apo ena ECDL ) , alla k ston dhmosio tomea otan se 1-2 xronia tha prepei na ksereis 2 ksenes glwsses se epipedo lower (apo thn 1 pou einai twra ) gia na gineis "skoupidiarhs"...Edw tha maste k tha ta deite paidia (!)

Δημοσ.

Μα ένας υπάλληλος γραφείου, μία γραμματέας, μία τηλεφωνήτρια δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω. Ξέρετε κανέναν από τις κατηγορίες αυτές που να τους έχει ζητηθεί να ξέρουν Access για να δημιουργήσουν κάτι ? Για να δημιουργήσουν, όχι για να ανοίξουν απλά την έτοιμη φόρμα και να την επεξεργαστούν. Το 90% χρησιμοποιεί Word/Excel/Email. Ένα μεγάλο ποσοστό και Internet και ένα μικρότερο Powerpoint όταν ο από πάνω τους, δεν έχει τις γνώσεις να φτιάξει μια παρουσίαση.

Όσον αφορά για το αν είναι καλύτερο το ECDL ή το Cambridge...στον ιδιωτικό τομέα ξέρουμε όλοι πως αν δεν έχεις τις γνώσεις, ας έχεις 42314231 χαρτιά. Δεν θα σε πάρουν. Στο δημόσιο είναι ισάξια και δεν το αμφισβητεί κανένας.

Τώρα για το όνομα... ας ρωτήσουμε λίγο έξω από την χώρα μας και λίγο πιο έξω από την Ιταλία, αν ξέρουν ECDL ή Cambridge.

Το άσχημο όλης της υπόθεσης είναι ότι οι σχολές εδώ στην Ελλάδα προωθούν ότι τους συμφέρει οικονομικά, όπου τους βολεύει καλύτερα για να κάνουν "κόλπα" κτλ και όχι ότι συμφέρει τον μαθητή.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
@mjmj Διάβασε καλύτερα το ποστ του Πλάτων. Θα πρέπει κάποιος να το ανανεώσει μόνο αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα 3 χρόνια (λογικό δεν είναι; ) ή αν έχει υπάρξει αλλαγή στην ύλη (λογικό δεν είναι; ) και μόνο σ' αυτή την ύλη που άλλαξε κι όχι όλο το τεστ απ' την αρχή.

Είμαι σ' ένα γραφείο με 10 υπαλλήλους και μου βγάζουν το συκώτι κάθε μέρα γιατί όλοι τους δουλεύουν μπροστά σε ένα πισι και δεν έχουν ιδέα. Μακάρι να είχαν τουλάχιστον το ECDL' date=' να ήξεραν τη διαφορά Αντιγραφής/Αποκοπής ή το πώς στέλνουμε μαιλ σε 2 άτομα. Επαναλαμβάνω, το ECDL (και κάθε αντίστοιχο πτυχίο) είναι 100% χρήσιμο σε ανθρώπους που κάνουν δουλειά γραφείου. Γι αυτό δημιουργήθηκε κι αυτό τον τομέα καλύπτει.[/quote']

Τελικα με ποια διαδικασια ανανεωνει κανεις το ecdl του?

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά σταματήστε να τσακώνεστε για το ποιο είναι καλύτερο και σε ποιό μαθαίνεις ποιό πολλά κτλ. Αν κάποιος θέλει κάτι καλό δεν θα δώσει ούτε ecdl ούτε τίποτα άλλο. Θα πάει να κάνει κάποια πιστοποίηση της Microsoft ή της Cisco. Από εκεί και πέρα άν θέλεις κάτι απλό για το δημόσιο τότε ναί. Εκεί χρειάζεται ένα τέτοιο χαρτί. Η για να πας σε μια εταιρία και να δούν ότι έχεις κάποιες γνώσεις απο υπολογιστές. Εδώ και αρκετό καιρό έχει βγεί και το keycert. http://www.keycert.net , έχουν δώσει κάτι φίλες μου και μου είπαν πως είναι αρκετά εύκολο και απλό. Αρχικά δεν το είχα ξανα ακούσει και για αυτό το έψαξα λίγο παραπάνω. Είναι ελληνικό καταρχάς. Οπότε τέρμα ποιά το ecdl, τουλάχιστον ας τα παιρνούν τα λεφτά (μας,σας) έλληνες. Απο εκεί και πέρα είναι πιστοποιημένο απο το δημόσιο. Ας σταματήσει ποια αυτό με την ecdl γιατί έχει καταντήσει Microsoft. Αυτά είχα να πω ελπίζω να μην σας κούρασα.

Δημοσ.

Πρώτον: Η αλήθεια είναι ότι στις εξετάσεις γίνεται "της αντιγραφής". Αυτό με τους εξεταστές που δίνουν μόνοι τους τις απαντήσεις δεν είναι υπερβολή.

Έχω δει σελίδα ΔΗΜΟΥ στο internet, απίστευτα αστεία, όχι απλά html, αλλά γεμάτη κλεμένες εικόνες από εδώ και από εκεί. Στην υπογραφή του "προγραμματιστή" 'έλεγε ΚΑΤΟΧΟΣ ECDL!!!!

Δημοσ.

απο τον 2/2006 στις περισσότερες εξετάσεις έρχεται ως 2ος επιτηρητής δημόσιος υπάλληλος διορισμένος ώς επιτηρητής απο τον οεεκ για να επιβλέπει τις διαδικασίες...φαίνεται κάποιοι τους τα είπαν..

Δημοσ.

Κάνωντας την αναγογή ανάμεσα σε ένα "Driving Licence" και το "European Computer Driver Licence",

α) Όλοι θα οδηγούσαν ένα είδος αυτοκινήτου και θα αγνοούσαν πλήρως την ύπαρξη και τα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων.

β) Ο χάρος θα κυκλοφορούσε σε κάθε δρομάκι.

γ) Θα επικρατούσαν ορισμένες.. πρωτότυπες απόψεις σχετικά με το κυκλοφοριακό σύστημα, τον Κ.Ο.Κ και την λειτουργία της μηχανής.

γ) Ο κόσμος θα ήταν εντελώς ανίκανος να αυξήσει τις οδηγητικές του ικανότητες μόνος του και θα θεωρούσε αδιανόητο ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν χωρίς να έχει εκ των προτέρων μία σειρά από απαραίτητα πτυχία.

Sorry για το offtopic, απλά θεωρώ το ECDL μία κοροϊδία και δε μπορούσα να μη σχολιάσω..

Δημοσ.

Η χρησιμότητα του ECDL είναι μόνο για να μπει κάποιος στο δημόσιο (το ονειρο κάθε έλληνα). Αλλιώς αποτελει αποδεικτικό ασχετοσύνης.

Δημοσ.
Ρε παιδιά σταματήστε να τσακώνεστε για το ποιο είναι καλύτερο και σε ποιό μαθαίνεις ποιό πολλά κτλ.

Αν πρόσεχες λίγο καλύτερα θα έβλεπες πως είχαν σταματήσει να τσακώνονται από τις 30 Μαρτίου 2006 που γράφτηκε η τελευταία απάντηση πριν από τη δικιά σου... :roll: :roll:

Δημοσ.

Όταν πήγαινες για να ρωτήσεις για το ECDL σε κάποια σχολή, σου έλεγαν έλα σε εμάς γιατί έχουμε 98% επιτυχία και κάτι τέτοιες μπούρδες. Τελικά κάποια στιγμή αποφάσισα να δώσω και εγώ για το ECDL. Πήγα κάπου και ζήτησα να πάρω μέρος μόνο στις εξετάσεις χωρίς να κάνω μαθήματα. Όταν το άκουσαν αυτό, μου είπαν "μα καλά είσαι τρελός; Είναι πολύ δύσκολο το επίπεδο. Πρέπει να κάνεις μαθήματα." Τελικά δεν τους άκουσα φυσικά και δεν έκανα. Τελικά ήταν πολύ δύσκολο το επίπεδο. 5/7 ήταν 100άρικα και τα άλλα 2 πάνω από 90. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία των εξετάσεων, μπήκε μέσα ένας καθηγητής και ο επιτηρητής και άρχισαν να γυρίζουν γύρω από όλους και να τους βοηθάνε όπου είχαν πρόβλημα. Το 98% επιτυχία που λέγαμε. Επειδή μου έμενε πάντα χρόνος βοηθούσα και κανέναν γύρω μου. Συμπέρασμα: Κλαίω τα 250 ευρώ που έδωσα τότε. Επίσης έχω αφαιρέσει από το βιογραφικό μου το ότι είμαι κάτοχος διπλώματος ECDL, γιατί περισσότερο μείον είναι παρά συν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...