random Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Ποτε τους το πηγες το χαρτί? σε προσλάβανε και ειπαν, οποτε το παρεις φέρε το? ή σου ειπαν φερτο και μετα σε παιρνουμε; και ποιο χαρτι τους πηγες? και τι δουλεια ηθελαν να κανεις? κι εμενα μου ζητησαν ποινικο μητρώο κάποτε, και τους εγραψα. το ξεχασαν και περασα 2 χρονια στους άχρηστους. Εμενα αν με θελουν για προγραμματιστή και με ρωτησουν αν εχω ecdl θα σηκωθώ να φύγω απο τη συνέντευξη. Αν το ρωταει αυτο ο μελλοντικος μου προϊστάμενος, καλυτερα να μη δουλεύω για εναν άσχετο.
beastgr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Να πω και εγώ τη δικιά μου γνώμη. Αν μια εταιρία θέλει να προσλάβει εργαζόμενους και βλέπει μόνο τα χαρτιά τοτε τι να πω για την επιχείρηση.... περαστικά της Έχω μιλήσει με αρκετά άτομα και managers που ασχολούνται με προσλήψεις και έχω καταλάβει το εξής. Καλά τα χαρτιά αλλά οταν θα πας να δώσεις συνέντευξη και αν η εταιρία είναι όντως σοβαρή τότε δεν πρόκειται να κολλήσει εκεί. Και μην ανυσηχείτε, αν γνωρίζετε προγραμματισμό και υπολογιστές θα φανεί και με το παραπάνω και δεν θα χρειστεί ECDL. Ένας σοβαρός εργοδότης λέτε να κολλήσει στο ECDL; Ένας που σέβεται τον εαυτό του γνωρίζει ότι το ECDL είναι μια απλή πιστοποίηση που δε λέει και πολλά. Αν γνωρίζεις αυτό που θέλει ο εργοδότης να κάνεις στη δουλειά σου τότε τι ECDL και κουραφέξαλα... Αυτά φυσικά ισχύουν για εταιρίες που ασχολούνται με προγραμματισμό και τα συναφή. Για τις υπόλοιπες απλά δεν έχω ιδέα απλά υποθέτω ότι θα είναι περίπου έτσι τα πράγματα. Το θέμα είναι πόσες σοβαρές εταιρίες έχουμε στην Ελλάδα... Αυτά τα λίγα...
yannis27gr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Paidia, to ECDL einai gi autous pou tha kanoun douleia grafeiou. Na kseroun na dhmioyrghsoun fakelo, na grapsoun mia epistolh, na kanoun ena mini isologismo sto excel, na pane se kapoio site, na steiloun ena mail. To mono pou katadeiknyei einai basikes gnoseis xeirismou Windows, Outlook Express - IE, Ms Office. Exo diatelesei epi makron kathgitis ECDL kai ksero ti paizei. Opote, mhn mperdeuete to ECDL me ton programmatismo!! Ti douleia exoun metaksy tous?
bsudit Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2006 6/10/2005 Ίδρυμα ECDL: Η ECDL Ελλάς Αποκλειστικός Συνεργάτης σε Ελλάδα, Αλβανία, ΠΓΔΜ Το Ίδρυμα ECDL (European Computer Driving Licence Foundation) ανακοινώνει ότι από 1ης Οκτωβρίου 2005 και σύμφωνα με τη σχετική Σύμβαση, που έχει ήδη υπογραφεί, η ECDL Ελλάς είναι ο νέος, άμεσος και αποκλειστικός Δικαιούχος (Licensee) του European Computer Driving Licence σε Ελλάδα, Αλβανία και Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο CEO του Ιδρύματος ECDL, κ. David Carpenter, δήλωσε ότι «Η ECDL Ελλάς έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι είναι ένας άριστος Εθνικός Διαχειριστής (National Operator) σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο και έχει υλοποιήσει το Πρόγραμμα ECDL με εξαιρετικό επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα κατά τα τελευταία 5 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι εξίσου επιτυχημένη θα είναι και η πορεία της τα επόμενα χρόνια». Το ECDL είναι το παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πρόγραμμα Πιστοποίησης γνώσης Πληροφορικής και δεξιοτήτων στη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, σε εισαγωγικό, βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο. Αναπτύσσεται και προάγεται από το Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation, http://www.ecdl.com), ένα διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, που ιδρύθηκε από το Συμβούλιο των Ενώσεων Επιστημόνων Πληροφορικής της Ευρώπης CEPIS. Έχοντας παρουσία σε 140 χώρες, με ένα παγκόσμιο δίκτυο που διαθέτει 16.000 Εξεταστικά Κέντρα και 5.200.000 υποψηφίους μέχρι σήμερα, αναγνωρίζεται ως το διεθνώς αποδεκτό μέτρο σύγκρισης και απόδειξης για τις δεξιότητες Η/Υ. Επίσης, έχει υιοθετηθεί από κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς, την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα και τον εκπαιδευτικό τομέα. Στη χώρα μας η ECDL Ελλάς (http://www.ecdl.gr) είναι ο αποκλειστικός Δικαιούχος του Προγράμματος. Στα 5 χρόνια της επιτυχημένης πορείας του Προγράμματος στην Ελλάδα έχει παρουσία σε 195 πόλεις, σε κάθε νομό της χώρας, ενώ αριθμεί 1.075 Εξεταστικά Κέντρα και 190.000 υποψηφίους.
platongr Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Τα μισά και παραπάνω απ'ότι περιγράφονται σε αυτό το topic είναι αναλήθειες που δεν ξέρω που τις βρήκατε. Κάποιος λέει πως τον Ιανουάριο του 06 το ECDL θα σβήσει... Κάποιος άλλος ότι η ΕΠΥ βγάζει το Syllabus κτλ κτλ κτλ Ας δούμε τώρα πως έχουν τα πράγματα.... Η ύλη που ζητάει το ECDL έχει να κάνει με Syllabus που δεν βγάζει κανένας μόνος του από το κεφάλι του αλλά το παίρνουν έτοιμο από το ίδρυμα ECDL (http://www.ecdl.com). Αυτή τη στιγμή, το syllabus που υπάρχει, καλύπτει Office 2k, Office XP, Office 2K3. Θα αλλάξει μόνο αν στο καινούργιο Office/Windows μπει κάτι παραπάνω από αυτά που υπάρχουν τώρα και δουν ότι πρέπει να μπει και στο syllabus. Το ίδιο ισχύει και για τις open εφαρμογές. Το κρατικό πιστοποιητικό θα βγει αλλά δεν ξέρουμε πότε. Φήμες έλεγαν ότι θα είναι έτοιμο στις αρχές του '06. Τώρα ξέρουμε ότι θα ανακοινωθούν οι προδιαγραφές του στο τέλος του '06. Οι επιτηρητές ήταν μέλη της ΕΠΥ. Δεν ξέρω πόσους από αυτούς γνωρίζετε, αλλά για μένα η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων ούτε στο πιο τρελό όνειρό τους δεν θα έπρεπε να είναι "επιστήμονες της πληροφορικής". Για να απαντήσω και σε κάποιον, ναι είναι αυτοί που έλεγαν τις απαντήσεις στους υποψηφίους και έχουν δώσει ένα σωρό πιστοποιητικά σε άσχετους. Το κακό είναι ότι το "καινούργιο" σώμα των επιτηρητών αποτελείται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τα ίδια άτομα, σαν ιδιώτες όμως, όχι σαν μέλη της ΕΠΥ. (Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) Τώρα για το ποιος χρειάζετε ένα τέτοιο χαρτί ?? Κάποιος που τον ενδιαφέρει μία θέση σαν υπάλληλος γραφείου, γραμματέας κτλ ή κάποιος που τον ενδιαφέρει το δημόσιο. Το αν κάποιος είναι προγραμματιστής,τεχνικός, καθηγητής πυρηνικής φυσικής, δεν σημαίνει ότι ξέρει Power Point. Όπως όταν εγώ ψάχνω κάποιον για να σηκώνει τα τηλέφωνα και να γράφει επιστολές και μου έρθει κάποιος προγραμματιστής ή πυρηνικός φυσικός είναι αυτονόητο ότι ΔΕΝ θέλω τις γνώσεις που έχει αλλά κάτι άλλο που μπορεί βέβαια πολύ εύκολα να μάθει. Όσον αφορά τα χαρτιά και τις θέσεις. Φανταστείτε ότι μια πολύ γνωστή εταιρεία, βάζει αγγελία και ζητάει μια γραμματέα που να ξέρει 1-2 γλώσσες και χειρισμό H/Y. Πόσα βιογραφικά θα πάρει, ξέρετε ??? Σίγουρα ότι τόσα ώστε να μπορέσει να δει όλους από κοντά... Κάποιοι θα φύγουν μόνο απο το βιογραφικό γιατί η θέση δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να κάτσουν να ψάξουν εντατικά για τον άνθρωπο που θέλουν. Άλλο 1000 interviews, άλλο 100. Το καλύτερο είναι (αλλά δεν ξέρω πόσοι Έλληνες εργοδότες θα το κάνουν) ότι από εδώ και στο εξής κάποιος εργοδότης θα μπορεί να καταγείλει το πιστοποιητικό του εργαζομένου του, αν αποδειχθεί πως ο 2ος δεν έχει τις γνώσεις που θα έπρεπε για να έχει το πιστοποιητικό αυτό. Από την άλλη, το "άσχημο" για τον κάτοχο είναι πως το πιστοποιητικό θα έχει ισχύει για 3 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως ο κάτοχος θα πρέπει ετησιώς να δικαιολογεί που και πως χρησιμοποίησε το πιστοποιητικό. Έτσι μετά την 3ετία θα ανανεώνετε αυτόματα. Διαφορετικά θα πρέπει να κάνει ένα test για να αποδείξει ότι δεν έχει χάσει την επαφή με το αντικείμενο. Το ίδιο θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει το Syllabus. Δεν θα πρέπει κάποιος να δώσει από την αρχή όλες τις ενότητες, αλλά μόνο ένα test σε ότι προστεθεί. (sorry για το μεγάλο post)
EKTELESTES Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Ksexaste ta ECDL k pistopoihseis ths kyra-marws k tou kyr-Mhtsou, ta xoume pei auta paidia! Auto pou de kserete oi perissoteroi einai oti edw k merika xronia exei vgalei to CAMBRIDGE ta CIE pou einai MAKRAN o,ti kalytero yparxei gia pistopoihsh se YPOLOGISTES-BUSINESS ADMINISTRATION-TRAVEL&TOURISM, OFFICE ADMINISTRATION, IT, COMPUTING, ICT k h kathe kathgoria exei mesa O,TI boreis na fantasteis se ypshlotato epipedo! Katarxhn mono k mono gia na dwseis ta proffesional k higher proffesional levels xreiazesai PROFICIENCY sta agglika, kaneis projects ( ptyxiakes klp ), sa na kaneis metaptyxiako KANONIKOTATA (!)... K peite mou twra, ti na ebisteutw, to ECDL poy einai ths plakas h to CAMBRIDGE pou 500 xronia twra einai no1 ston kosmo??? http://www.cie.org.uk/CIE/WebSite/qualificationsandawardshub/qualshub.jsp oriste. Rikste mia matia na deite ! ps. koitakste ti zhtaei gia to business paradeigma... : http://www.cie.org.uk/CIE/WebSite/qualificationsandawardshub/sctawards/skillscareerawardoverview/skillscareerawardoverview.jsp?oid=9637 k akoma perissotero gia to management.... (!) http://www.cie.org.uk/CIE/WebSite/qualificationsandawardshub/sctawards/skillscareerawardoverview/skillscareerawardoverview.jsp?oid=9661
k_w_t Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Εγω ξερω οτι στην Ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι!! Ειχα γνωστο που με απολυτηριο Τεχ.Λυκειου (μηχανολογιας) χωρις lower χωρις ECDL κτλ. Εφτασε να ειναι υπευθυνος σε καταστημα πληροφορικης! Απλα αλλα ειπε στη συνεντευξη π.χ. ΙΕΚ πληροφορικης Lower Αλλα το παλικαρι ασχολουνταν με PC απο το 1987 εποχη Αmstrand 1512 και εβαζε κατω σε γνωσεις δικτυων hardware software πτυχιουχους ΑΕΙ! Ρισκαρε και του επιασε!
EKTELESTES Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 k_w_t : to oti dhlwseis eisai, exei pethanei apo kairo sthn ellada. Pane auta. Auta pou perigrafeis einai eksaireseis.Yparxoun atoma pou kseroun polla alla thes pistopoihsh (!). Shmera thes xartia k GERA xartia an den exeis GERA mesa. Alla akoma k mesa na exeis, ean den exeis aksiopista xartia, kindyneueis pleon opws lene k ta paidia, na se petaksoun ana pasa stigmh ston dromo. ( 2 periptwseis tetoies kserw proswpika ) Pleon, prepei kathe 2-3 xronia na kaneis k 1 "metaptyxiako" panw sto antikeimeno pou ergazesai gia na boreis na antagwnisteis thn agora!
mvar Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Εγω ξερω οτι στην Ελλαδα οτι δηλωσεις εισαι!!Ειχα γνωστο που με απολυτηριο Τεχ.Λυκειου (μηχανολογιας) χωρις lower χωρις ECDL κτλ. Εφτασε να ειναι υπευθυνος σε καταστημα πληροφορικης! Απλα αλλα ειπε στη συνεντευξη π.χ. ΙΕΚ πληροφορικης Lower Αλλα το παλικαρι ασχολουνταν με PC απο το 1987 εποχη Αmstrand 1512 και εβαζε κατω σε γνωσεις δικτυων hardware software πτυχιουχους ΑΕΙ! Ρισκαρε και του επιασε! ετσι οπως εχουν καταντησει τα πανεπιστημια στην Ελλαδα, ο καθενας με λιγα χρονια εμπειρια παταει κατω οποιονδηποτε "πτυχιουχο". Ειναι και ο χωρος της πληροφορικης τετοιος που αρκει να εχεις τον "κάλο" στον εγκεφαλο & λιγα χρονια "ψησιμο" ως εργαζομενος, για να προχωρησεις επαγγελματικα. Τινος ειναι η γνωση αλλωστε; κτημα των δηθεν "εξυπνοτερων", αυτων που εγραψαν καλα σε χημεια/φυσικη/μαθηματικα και μπηκαν σε ενα ΑΕΙ? Δε με εκπλησσει που ο φιλος σου εφτασε εκει που εφτασε. Θα με εξεπλησσε αν εμενε εκει. Τα πιστοποιητικα πανε πακετο με την προϋπηρεσια, οπως η ζωνη ασφαλειας με τον αεροσακο (παντα μιλαμε για σοβαρα πιστοποιητικα )
Godfath3r Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 k_w_t : to oti dhlwseis eisai' date=' exei pethanei apo kairo sthn ellada. Pane auta. Auta pou perigrafeis einai eksaireseis.Yparxoun atoma pou kseroun polla alla thes pistopoihsh (!). Shmera thes xartia k GERA xartia an den exeis GERA mesa. Alla akoma k mesa na exeis, ean den exeis aksiopista xartia, kindyneueis pleon opws lene k ta paidia, na se petaksoun ana pasa stigmh ston dromo. ( 2 periptwseis tetoies kserw proswpika ) Pleon, prepei kathe 2-3 xronia na kaneis k 1 "metaptyxiako" panw sto antikeimeno pou ergazesai gia na boreis na antagwnisteis thn agora![/quote'] Ποιό πιθανό μου φαίνεται να σε πετάξουν στο δρόμο αν οι ικανότητες σου δεν συμβαδίζουν με τα ΓΕΡΑ χαρτιά σου...Παρά (παρόλο των καλών ικανοτήτων σου) να σε πετάξουν στο δρόμο επειδή δεν έχεις τα χαρτιά να τις αποδικνύουν...
EKTELESTES Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2006 None gia na exeis gera xartia prepei na exeis k ikanothtes ^^ de ginetai na pareis CIE pou lew pio panw me meso, ektos k an ksereis ton prytanh tou CAMBRIDGE ^^ des pio panw ti zhtaei to CIE k ela k pes mou oti den einai gero xarti.
mjmj Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2006 http://www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=85&cm_prdid=1219 Οπως ηδη ειπε κι ο platongr. Απαραδεκτη η ομηρια. Φανταστειτε να το κανουμε αυτο για ολα τα 'χαρτια' που εχουμε? ΑΕΙ, γλωσσες, κλπ κλπ. Τι θα γινει? Θα διαβαζουμε ολοι μερα καθε μερα και θα τα σκαμε και χοντρα για εξεταστρα καθως πιθανως και σε φροντιστηρια? Δεν ντρεπονται οι ηλιθιοι...
yannis27gr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 @mjmj Διάβασε καλύτερα το ποστ του Πλάτων. Θα πρέπει κάποιος να το ανανεώσει μόνο αν δεν το έχει χρησιμοποιήσει αυτά τα 3 χρόνια (λογικό δεν είναι; ) ή αν έχει υπάρξει αλλαγή στην ύλη (λογικό δεν είναι; ) και μόνο σ' αυτή την ύλη που άλλαξε κι όχι όλο το τεστ απ' την αρχή. Είμαι σ' ένα γραφείο με 10 υπαλλήλους και μου βγάζουν το συκώτι κάθε μέρα γιατί όλοι τους δουλεύουν μπροστά σε ένα πισι και δεν έχουν ιδέα. Μακάρι να είχαν τουλάχιστον το ECDL, να ήξεραν τη διαφορά Αντιγραφής/Αποκοπής ή το πώς στέλνουμε μαιλ σε 2 άτομα. Επαναλαμβάνω, το ECDL (και κάθε αντίστοιχο πτυχίο) είναι 100% χρήσιμο σε ανθρώπους που κάνουν δουλειά γραφείου. Γι αυτό δημιουργήθηκε κι αυτό τον τομέα καλύπτει.
EKTELESTES Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 MJMJ, dystyxws h eutyxws, nai, opws lew k pio panw kathe 2 xronia tha prepei na kaneis ena metaptyxiako pleon gia na boreis na eisai antagwnistikos sthn agora!!...k auto giati trexoun ola apisteuta grhgora !!.... Yannis27gr, tha symfwnhsw mazi sou, apla na ypenthymisw pws to ECDL einai gia teleiws vasika pragmata ( ton katwtato ypallhlo grafeiou ) k tpt parapanw. Gia kati parapanw k kalytera anagnwrismeno, opws lew k pio panw CIE = Cambridge International Examinations http://www.cie.org.uk/CIE/WebSite/qualificationsandawardshub/qualshub.jsp ta ypoloipa, apla peritteuoun...
yannis27gr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2006 Το υποτιμάς φίλε μου. Κάποιος που παίρνει τα Ecdl ξέρει ακριβώς όσα χρειάζονται για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός γραφείου. Τα υπόλοιπα τα αποκτά μέσα από τη χρήση και την εμπειρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.