anna_tz Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 έχω έναν φορητό που έχει μια κάρτα που λέει πως η ταχύτητα μεταφοράς είναι 1Gbps μπορεί να πιάσει τέτοιες ταχύτητες ή είναι μόνο στα λόγια αυτά ;
Dreamstorm Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Μάλλον στην κάρτα δικτύου θα αναφέρεσαι...Θεωρητικά ναι, πρακτικά όχι.
tech25 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 πρακτικά όχι. Giati oxi? Me ena cat-6 crossover kai me 1gbit karta stin alli akri mia xara tha paei..
polaki Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 για να γινει αυτο πρεπει και ο δισκος που στελνεις δεδομενα να μπορεί να γράφει με τετοια ταχυτητα.. ειναι πολλα στη μέση δηλαδή, αν ειναι fragmented ο δισκος και ο δικος σου (για να διαβαζει γρηγορα) και ο remote (για να τα γραφει γρηγορα), αν τα καλωδια ειναι καλα, αν δεν εχεις παρεμβολές κλπ κλπ... Ενδο-εταιρικά παντως εμεις έχω διαπιστώσει ότι οι server μεταξύ τους είναι γυρω στα 60mb/sec..... δηλαδή χοντρικά γυρω στα 600Mbps
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 to 1gbit einai teleiws 8ewrhtikh-onomastikh taxythta... logika 8a pianeis to maximun pou mporei o diskos sou... polaki ta 60mb/sec 480mbps kai oxi 600mbps (xontrika loipon sta 500mbps )
NiCkReD Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 ε 100 πανω 100 κατω δε πειραζει εγω μεχρι 6mb εχω πιασει εσωτερικα της σχολης μου...καταλαβαινεται ποσο καλη ειναι η δομημενη καλωδιωση llllllllloooooolllllllllll
tech25 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Grrrr... Prospatho na thimitho tis taxitites se ena IBM Cluster me S.A.N. gia storage kai "optikous" controllers... Nomizo pos itan parapano apo 600mbps..
polaki Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 to 1gbit einai teleiws 8ewrhtikh-onomastikh taxythta...logika 8a pianeis to maximun pou mporei o diskos sou... polaki ta 60mb/sec 480mbps kai oxi 600mbps (xontrika loipon sta 500mbps ) Εντάξει μιλαμε για μια διαφορά που ουσιαστικά στην πράξη δεν παίζει να τη δεί Αλλά ναι, καθαρά θεωριτικά η διαφορά είναι τόση που λές!
anna_tz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Με καλύψατε πλήρως. Ξέρω κάτι απο δίκτυα επειδή στο εξάμηνο μας κάνουμε δίκτυα
NiCkReD Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Με καλύψατε πλήρως. Ξέρω κάτι απο δίκτυα επειδή στο εξάμηνο μας κάνουμε δίκτυα σε τι σχολη εισαι? συνηθως μεσα σε ενα εξαμηνο δε μαθαινεις πολλα....αντε το πουλ κατι ορολογιες και κανενα ping,tracert
anna_tz Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Σε παρακαλώ δεν είμαι σε όποια και όποια σχολή. Είμαι στο ΑΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Σε πληροφορώ πως η σχολή μας έχει αναλάβει το Help Desk του Εθνικού Δικτύου μετά απο διαγωνισμό που έγινε κατεβήκε η σχολή μας με ανταγωνιστές τις ενωμένες σχολές(πολυτεχνείο και Πανεπιστήμιο κρήτης) και πήραμε τον διαγωνισμό με 8 βαθμούς διαφορά ...κτλ τεσπα μην στα πολυλογό. Τώρα όσο για τα δίκτυα το ping είναι αυτό που κάνουμε στο πρώτο εργαστήριο απο τα 8 με 10 συνολικά. Φτάνουμε να στείνουμε Router μεταξύ τους και να φτιάχνουμε ένα δίκτυο απο το 0. Αλλά το χρωστάνε πολλά άτομα για πολλά εξάμηνα όπως και εγώ
magnaman Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 gia to tmhma plhroforikhs les ? h kapoio allo ?
Bax Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Το νέο δίκτυο του Τ.Ε.Ι Αθήνας αποτελείται από: • Ένα δίκτυο κορμού τεχνολογίας Gigabit, ταχύτητας 1 Gbps. Όλα τα κτίρια του ΤΕΙ συνδέονται αστεροειδώς με τον κεντρικό κόμβο με πολύτροπες οπτικές ίνες και τεχνολογία Gigabit. • Ένα δίκτυο διανομής εντός των κτιρίων τεχνολογίας Fast Ethernet. • Ένα δίκτυο πρόσβασης τεχνολογίας Ethernet/Fast Ethernet. • Δομημένη καλωδίωση κτιρίων με 1500 παροχές (πρίζες). • Τοπικά δίκτυα (περίπου 30 LANs) εντός των κτιρίων του Τ.Ε.Ι Αθήνας, που διασυνδέονται στο δίκτυο κορμού μέσω μεταγωγέων (switches) Fast Ethernet. • Ισχυρό δρομολογητή (router) για την διασύνδεση με τα απομακρυσμένα κτίρια του Τ.Ε.Ι Αθήνας (Μήλου, ΕΡΓΑΣ, Τιμαίου) και το δίκτυο κορμού ΜΑΝ του ΕΔΕΤ2, τεχνολογίας DWDM (2,5 Gbps). Η διασύνδεση του Τ.Ε.Ι Αθήνας με το ΕΔΕΤ2 είναι τεχνολογίας Gigabit (1Gbps). • Εξειδικευμένους εξυπηρετητές (servers) που παρέχουν τις βασικές και προηγμένες δικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές προς τους χρήστες του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Συνολικά υπάρχουν: • 1 x 7304 router Cisco, με Gigabit και WAN interfaces. • 1 x 6509 switch L2 & L3 κεντρικός μεταγωγέας με 32 Gigabit interfaces για συνδέσεις με τα κτίρια του campus. • 2 x PIX 525 Firewall Cisco για την ασφάλεια του δικτύου από εξωτερικές επιθέσεις. • 1 x 5400 Access Server Cisco (με 8 ISDN PRI γραμμές) για τις dialup συνδέσεις . • 3 x 2610 routers Cisco για συνδέσεις με τα απομακρυσμένα κτίρια. • 21 x 3550 switches Cisco Fast Ethernet/Ethernet με Gigabit trunks. • 5 x 1900 switches Cisco Ethernet. • 10 x 8326 switches Allied Telesyn Fast Ethernet/Ethernet με Gigabit trunks. • 55 x 3-Com SuperStack II Ethernet hubs. • 8 x Servers SUN για τη υποστήριξη των προσφερόμενων υπηρεσιών Internet. http://hermes.teiath.gr/noc/images/TEI-ATHINAS-BackBone-net.gif All The Money. Ξαφνικά δεν νοιώθεις τύψεις αν κατεβάζεις από την Sun το java SDK και πατώντας το link στουμπώνει ο firefox και μετα απο 5 δευτερόλεπτα έχει κατεβάσει 40ΜΒ Μιλάμε πλέον πως το μόνο περιοριστικό πλέον είναι οι servers από όπου τραβάς data και τα 100MBit της κάρτας δικτύου, καθώς μαρτυρίες από πρακτικάριους λένε πως εχε χτυπήσει και 10MB/sec.... Εγώ είμαι Τμήμα Ηλεκτρονικής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.