Προς το περιεχόμενο

M-Audio

shaman505

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συγγνώμη που παρεμβάλλομαι παιδιά, αλλά θα ήθελα την γνώμη σας μια που σας βρήκα πρόχειρους.

Σκέφτομαι για το laptop μου, να προβώ στην αγορά μιας Terratec Phase 88 Rack Firewire, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πολυκάναλη ζωντανή ηχογράφηση, remix και mastering κομματιών και άλλα τέτοια ευχάριστα. Επειδή δεν την έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη, ποια είναι η γνώμη σας? Αξίζει σαν ποιότητα ήχου? Και πάνω από όλα με ενδιαφέρουν τα Latencies!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το off-topic!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κάνω μια πρόταση. Όσοι έχουν κάρτες τέτοιου επιπέδου, να postάρουν αποτελέσματα από το RightMark AudioAnalyzer έτσι ώστε να έχουμε μια πιο αντικειμενική άποψη για τις ικανότητες της κάθε κάρτας και να μη βασιζόμαστε στις εμπειρίες του καθενός μας. Δεν ξέρω αν έχει νόημα να γίνει αυτό και για κάρτες πιο χαμηλού επιπέδου, όπως η δικιά μου ταπεινή Live5.1 (SB0220)...

προφανώς κάποιου είδους benchmark για κάρτες ήχου :P. Αν κάνεις κλικ στο λίνκ που δίνει ο φίλος, θα κατεβάσεις το πρόγραμμα, θα το σετάρεις, και θα κάνεις τεστάρεις την κάρτα σου

Το RightMark Audio Analyzer είναι software που ελέγχει τις κάρτες ήχου για τις δυνατότητες τους, όπως διαχωρισμό καναλιών, σήμα/θόρυβο, THD κλπ. Αντίστοιχο του AudioPrecision συστήματος όπου μετράνε μηχανήματα. Και πάνω από όλα, free.

ΥΓ. Χρειάζεσαι και ένα καλώδιο loop για να ενώσεις είδοσο με έξοδο κάρτας, ενώ μπορεί να γίνει και με εξωτερική πηγή με σήμα που ετοιμάζεις από το πρόγραμμα, αλλά εκεί μπλέκονται και άλλοι παράγοντες, όπως η πηγή σου ;-)

Σκέφτομαι για το laptop μου' date=' να προβώ στην αγορά μιας Terratec Phase 88 Rack Firewire, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πολυκάναλη ζωντανή ηχογράφηση, remix και mastering κομματιών και άλλα τέτοια ευχάριστα. Επειδή δεν την έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη, ποια είναι η γνώμη σας? Αξίζει σαν ποιότητα ήχου? Και πάνω από όλα με ενδιαφέρουν τα Latencies!

[/quote']

vasika den protino se kamia periptosi terractec ehi gini ligo gay multimedia i eteria... de mou fenete pleon sovari eteria oso gia to latency de nomizo oti ine idietera aksiologi... an mas pis posa xrimata thes na diathesis boro na se voithiso...

vasika den protino se kamia periptosi terractec ehi gini ligo gay multimedia i eteria... de mou fenete pleon sovari eteria oso gia to latency de nomizo oti ine idietera aksiologi... an mas pis posa xrimata thes na diathesis boro na se voithiso...

Μέχρι 500€-600€ περίπου.Με ενδιαφέρουν οι πολλές (8) balanced εισόδοι και εξόδοι, σύνδεση Firewire αναγκαστικα για να παίξει με τo laptop μου και το σημαντικότερο: Τουλάχιστον 1, κατά προτίμηση 2 και πάνω εισόδους για μικρόφωνα με τροφοδοσία Phantom Power (θα δουλεύω 1 ειδικό πυκνωτικό μικρόφωνο γραμμικής απόκρισης με εύρος το πλήρες ακουστικό φάσμα, για ηχοβολές και ακουστικές ρυθμίσεις).

Την Terratec που τα έχει αυτά, την βρήκα στο παρακάτω:

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-171029.html?sn=7a56faedb2d1afa4c92faf901a6c2539

Πιστεύω οτι είναι καλή τιμή για αυτά που προσφέρει η κάρτα και η εταιρία δίνει την δυνατότητα να την μετατρέψεις αργότερα σε PCI κάρτα, με αλλαγή μιας πλακέτας και την αγορά φυσικά της PCI κάρτας.

Θα ήθελα πάντως την γνώμη σου και κάποιες προτάσεις!

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το πεδίο:

Είμαι ευτυχής κάτοχος της Revolution 7.1 M Audio

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ κάρτα, κορυφαίο DAC (192/24 bit) στην στερεoφωνική έξοδο, αλλά όπως όλα τα πράγματα έχει και ένα BUG.

SPDIF Out ολίγον προβληματικό και λέω ολίγον γιατί την χρησιμοποιώ μέσω SPDIF out και σπάνια το αντιμετωπίζω. Είναι καθαρά θέμα driver το πρόβλημα και αναμένονται οι καινουριοί drivers.

Aν παίξεις αναλογικά τότε Βουρρρρ!!!

Αυτά για την Revolution 7.1

Στα μείον η έλλειψη Game Port/Midi

hmmmm ... ilikrina den ksero ti sigekrimeni terra... alla fenete poli kali gia ta lefta afta ine alithia.... ediposiaka kali gia 400e ...

check omos kai afto :

http://www.dv247.com/invt/16450 (ine kai midi controller) gamo ;)

alla kai gia polles isodous kai tin eho doulepsi kai skizi check:

http://www.dv247.com/invt/20611

Sorry που χάθηκα παιδιά, έλειπα το Σαβ/κο και μόλις επέστρεψα στον Η/Υ!Είδα τις προτάσεις σας, αλλά καθότι μέχρι σήμερα ήμουν λάτρης και υπέρμαχος του αναλογικού ήχου, έχω ξεκινήσει εδώ και 1 μόλις μήνα να το ψάχνω στον ψηφιακό.

Συνέπεια αυτού φυσικά, είναι να μην γνωρίζω τις κάρτες RME. Θα το ψάξω στον καλό μας φίλο, τον Γούγλη, αλλά αν σας είναι εύκολο, δώστε μου κάποια ενδεικτικά links με τις προτάσεις σας!

Σας ευχαριστώ παιδιά για τον χρόνο σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...