avenger Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν επειδή σκέφτομαι να πάρω μια 6800(απλή agp) είμαι σε δίλλημα.. Το e-shop δίνει http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=ΚΑΡΤΑ%20ΓΡΑΦΙΚΩΝ&sp1=GEFORCE%20NX%206800 με αυτές τις τιμές και τις 2 6800(asus-leadtek) Απο την άλλη το πλαίσιο http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26174052&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=220990&Merchant_Id=1&sts_cid=3 δίνει την ίδια asus 50 ευρώ παραπάνω! Το ίδιο και το multirama δίνει την leadtek http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=VGA&cp_id=45727 257 ευρώ. Πως είναι δυνατόν τόση μεγάλη διαφορά?Μήπως το e-shop δίνει τις 6800 LE και έχουν κατά λάθος βάλει φωτό απο κανονικές 6800? Για ρίξτε καμιά ιδέα ακόμα καλύτερα αν κάποιος αγόρασε πρόσφατα απο το e-shop ένα απο αυτά τα μοντέλα που αναφέρω
Ailuros Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Απ'τα χαρακτηριστικά η Leadtek στο e-shop φαίνεται να είναι γνήσια 6800, γιατί η LE βγάζει 2.6GTexels και όχι 3.6GTexels/s. Μπορεί άνετα να είναι πιο καινούργιο stock σε κάποιες σελίδες και η Asus παρεπιπτόντως είναι παραδοσιακά ακριβότερη από τους άλλους κατασκευαστές.
avenger Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Τελικά επέλεξα απο το e-shop την leadtek.Η κάρτα δουλεύει κανονικά στα παιχνίδια είδα σημαντική βελτίωση(π.χ το demo του call of duty 2 ενώ έσπαγε με την 9800 pro τώρα παίζει μια χαρά σε 1280χ1024) αλλά προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα.Συγκεκριμένα με την οθόνη lg1915s που έχω δεν μπορώ να βάλω refresh rate 75hz,αν τον επιλέξω εμφανίζεται μια θολούρα στην οθόνη.Τι στο καλό μπορεί να συμβαίνει?Η μήπως πέσαμε σε προβληματική κάρτα γραφικών,αλλά τέτοιο συγκεκριμένο πρόβλημα? Ρίξτε καμιά ιδέα..
NKod Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 rixe mia matia ti syxnothtes ypostirizei othoni kai karta grafikwn..episis des an exei anagnwrisei to pc sou thn othoni i' n prepei na valeis drivers... filika panta
avenger Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Την αναγνωρίζει κανονικά την κάρτα και την οθόνη.Με την προηγούμενη ati 9800 pro έβαζα άνετα 75hz.Τώρα τι μπορεί να συμβαίνει?
doc1000 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 avenger πήρα κι εγώ τη συγκεκριμένη καρτούλα πριν 3 βδομάδες. Μάλιστα εγώ την πήρα μόλις 159 euro, τη στιγμή που το e-shop την είχε πάνω από 210 ! Βέβαια υπάρχουν και μεγαλύτεροι κλέφτες όπως το Multiδράμα που ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ 100 euro παραπάνω!! http://www.technixx.gr/detail.jsp;jsessionid=F77066E742F4E999AF6CEF1DE65B3ECA?gruppe=32076 Αλήθεια την ξεκλείδωσες τη δικιά σου? Γιατί σε μένα ξεκλείδωσαν πολύ εύκολα και τα 16 pipelines! Για το refresh rate δεν πρόσεξα καμια θολούρα. Πεντακάθαρη εικόνα.Αλλα να σου πω την αλήθεια εγώ τη δικιά μου TFT την έχω στα 60Hz έτσι κι αλλιώς γιατι η ψηφιακή DVI δεν επιτρέπει παραπάνω. Εσένα βέβαια μάλλον δεν έχει ψηφιακή είσοδο η οθόνη, οπότε μάλλον κάτι φταίει με την LG. Δε νομίζω να φαντάζεσαι οτι στη δικιά σου TFT τα 75Ηz σημαίνουν κάτι καλύτερο απ' τα 60? Τα Hz στις TFT δεν έχουν καμιά σχέση με τα Hz στις CRT όπου ακόμα και τα 75 θα σου έβγαζαν τα μάτια!
Ailuros Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Oι πιο καινούργιες LCD υποστηρίζουν πράγματι 75Hz και ναι έχει πράγματι προτερήματα όταν το υποστηρίζει η οθόνη. avenger, Bάζει 75 στην οθόνη ο οδηγός της κάρτας γραφικών αναφέρει και αυτός 75 ή 60Hz; Θεωρώ ότι έχεις συνδέσει την κάρτα κανονικά και ότι έχεις εγκαταστήσει σωστά τον οδηγό της οθόνης, οπότε απομένει να δοκιμάσεις "force refresh rate" στα 75 μέσω GPU driver CP αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Eάν ο οδηγός δεν σου δίνει επιλογή για refresh force, πες μου να σου πω βήμα προς βήμα πως θα προσθέσεις την επιλογή μέσω Rivatuner.
HighT3ch Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Αποφυγε τις LE οποιασδηποτε εταιριας - πηγαινε για την ASUS 9999TD (6800 vanilla)
avenger Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Αποφυγε τις LE οποιασδηποτε εταιριας - πηγαινε για την ASUS 9999TD (6800 vanilla) Δεν είναι LE η κάρτα κανονική 6800 είναι.. η οθόνη είναι μάρκα LG Θεωρώ ότι έχεις συνδέσει την κάρτα κανονικά και ότι έχεις εγκαταστήσει σωστά τον οδηγό της οθόνης, οπότε απομένει να δοκιμάσεις "force refresh rate" στα 75 μέσω GPU driver CP αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Mπορώ να επιλέξω κανονικά 75hz,απλώς δημιουργείται μια θολούρα στην οθόνη όταν το επιλέγω.Μάλλον θα συνεχίσω όπως είναι στα 60hz φαίνεται πως έπρεπε να μείνει λίγο καιρό ανοικτή η οθόνη τώρα είναι καλύτερη η απεικόνιση(στα 60hz).Είδωμεν είναι και περίεργες οι tft στην αρχή με είχε ενοχλήσει αφάνταστα η φωτεινότητα τώρα είμαι οκ
random Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 στις crt ξέρω, rates κατω απο 80 είναι χάλια, κουράζουν και χαλανε τα μάτια. στις tft πάλι υπάρχει το responce time που αν δεν ειναι γρηγορο -μερικοί- βλέπουν σκιές σε παιχνιδια και ταινίες. αλλα το refresh τι ειναι? και με τα 60 που ειναι το στανταρ δεν εχω διαβασει τιποτα για κούραση/βλάβες στα μάτια. το refresh rate στις tft τι ρόλο παίζει?
avenger Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Τελικά ένα reset στα factory settings του monitor έλυσε το πρόβλημα..δουλεύω κανονικά στα 75hz. Κατά τα άλλα απόλυτα ευχαριστημένος και θεαματική βελτίωση στον p4 2,4 1giga μνήμη υπολογιστή μου.Ειδικά το fear παίζει πια άνετα χωρίς σπασίματα κλπ.
Ailuros Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 στις crt ξέρω' date=' rates κατω απο 80 είναι χάλια, κουράζουν και χαλανε τα μάτια.στις tft πάλι υπάρχει το responce time που αν δεν ειναι γρηγορο -μερικοί- βλέπουν σκιές σε παιχνιδια και ταινίες. αλλα το refresh τι ειναι? και με τα 60 που ειναι το στανταρ δεν εχω διαβασει τιποτα για κούραση/βλάβες στα μάτια. το refresh rate στις tft τι ρόλο παίζει?[/quote'] ΄Ενα παράδειγμα θα ήταν όταν κάποιος παίζει με vsync ενεργοποιημένο. Αντί να έχεις μέγιστες επιδόσεις μόνο στα 60Hz/fps, ανεβαίνει πια στα 75Hz/fps. Eπίσης οι GeForce εδώ και χρόνια έχουν vsync-ed αναπαραγωγή video/overlay.
skiabox Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Παιδια εμενα η tft που εχω (Dell) υποστηριζει απο 60Hz εως 75Hz.Απο τοτε που την πηρα την τρεχω στα 60Hz(δε θυμαμαι ακριβως το λογο-νομιζω καπου διαβασα οτι αυτο ειναι το default της οθονης).Να το αλλαξω λετε?
skiabox Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 btw μολις εβαλα τους drivers της οθονης (προερχομαι απο format) η μεγιστη αναλυση επεσε στα 72Hz !
Shinta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Allithia pos mboro na kseklidoso mia 5700??? xriazontai ta Nvidia Tool i kati allo?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.