Demiankv Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Εχω μητρικη GIGABYTE GA-8AENXP-D (Υποστήριξη δίσκων:Υποστηρίζει 2 συσκευές UltraDMA 100/66 IDE και 8 SATA).μεσα στο κουτι της συσκευασιας ειχε και ενα adaptor ωστε απλο σκληρο να τον συνδεσω ως SATA. 1)Μπορω με αντιστοιχο adaptor να συνδεσω ενα dvd-rom(non sata) σε SATA??? 2)πρεπει να κανω καποια ρυθμιση στα Bios ή στα windows (win xp pro sp1 eng)??
palawiaris Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Την ίδια μητρική είχα και σύνδεσα το dvd-rec στο ανταπτοράκι και δούλευε σε sata,ρυθμίσεις δεν έκανα όλα τα έκανε αυτόματα το bios,αρκεί να είναι ενεργοποιημένη η σχετική ρύθμιση.Προβλήματα δεν παρουσιάστηκαν οπότε κάντο άφοβα
paravatis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 to eksartima pou psaxneis onomazetai serilel kai exei kana 20evro stournari. min polypsitheis na to peis serilel mono giati oi perissoteroi tha nomisoun oti milas ouggrika
delis7 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 pos tha to zitiso IDE to Serial ATA Converter? apo pio magazi? vlepi diskous pano apo 137GB?
Demiankv Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 thanks!!! οταν συνδεσα τον κενο σκληρο δισκο με το "sirilel" και εβαλα το cd των xp αφου εεψαξαν για το hardware μου εβγαλε μηνυμα πως δεν μπορω να προχωρισω στην εγκατασταση των win γιατι δεν εβρισκε σκληρο δισκο .Οταν τον αφησα ως ide βρηκα την υγεια μου..
dpolal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 thanks!!!οταν συνδεσα τον κενο σκληρο δισκο με το "sirilel" και εβαλα το cd των xp αφου εεψαξαν για το hardware μου εβγαλε μηνυμα πως δεν μπορω να προχωρισω στην εγκατασταση των win γιατι δεν εβρισκε σκληρο δισκο .Οταν τον αφησα ως ide βρηκα την υγεια μου.. Τα ΧΡ δεν αναγνώρισαν σωστά τον SATA controller σου φίλε... Έπρεπε να έχεις ετοιμάσει δισκέττα με τους drivers του SATA (από το cd της μητρικής) και στην αρχή της εγκατάστασης πατάς F6 και με την δισκέττα ενημερώνεις την εγκατάσταση για τις SATA συσκευές που έχεις επάνω. Μετά όλα θα συνέχιζαν κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.