noasgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Αγόρασα ένα σκληρό WD, 250Gb, 16Mb cache, Sata II. Eίδα ότι τα jumper πάνω στη mobo είχαν disable το sata controller και το άλλαξα! Μπήκα στο sata bios, όπου ο σκληρός βρέθηκε, του έκανα format από εκεί και συνέχισα στα windows από κάνοντας boot από τον παλιό... Τα ta windows δεν είχαν drivers gia ton controller, τους βρήκα,τους εγκατέστησα και όλα κάλά... ο σκληρός βρέθηκε, του έκανα πάλι format μιας και στο disk management ήταν unlocated...όλα καλά και όλα ωραία μεχρι εκεί. Έχοντας την δισκέτα με τους drivers του controller έκανα sut down για να ξεκινήσω να βάλω τα windows στο καινούριο σκληρό. Έβγαλα λοιπόν το παλιό, και άνοιξα το pc(η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχήσει...) Ενώ το pc ανοιξε, η οθόνη δεν ανταποκρινόταν (ενώ είχε ρεύμα). Μια, δυο, τρεις, τίποτα... Η κάρτα γραφικων δούλευε (τουλάχιστον το ανεμηστιράκι γυρνούσε και το πράσινο λαμπάκι άναβε) Σκέφτηκα λοιπόν μήπως με το βάλε - βγάλε, την κούνησα και δεν πατούσε καλά. Την έβγαλα, την φύσιξα για να φύγει η πολύ σκόνη και την ξανάβαλα. Αποτέλεσμα δεν είχα... Το χειρότερο όμως ήρθε μετά από μια δυο δοκιμές να ανοίξω το pc. Πάτησα το κουμπί στο κουτί και αλλά το pc καμία αντίδραση!!!!! Ρεύμα (πρέπει) να παίρνει, το τροφοδοτικό το testαρα και οκ καθώς επίσης και ένα λαμπάκι στο κουτί που ανάβει όταν το pc πάρει ρεύμα ανάβει ακόμα και τώρα!!! Όσες προσπάθειες και αν έκανα από εκεί και πέρα το pc μένει νεκρό!!!! Το ενδεχόμενο να κάηκε κάτι το ψηλοαποκλείω μιας και όσο πάλευα το pc ήταν συνδεδεμένο με ups!! Παιδιά ειλικρηνά έχω έρθει σε απόγνωση καθώς δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να φταίει( να σας πω ότι έβγαλα την ram και την ξανάβαλα αλλά καί τα καλώδια των κουμπιών του reset και turn on) PLZZZ HELP!! Σκέφτηκα να ανοίξω άλλο post αλλά μιας και όλα ξεκίνησαν από εδώ, είπα να το συνεχίσω!! Οποιάδήποτε βοήθεια θα με έσωζε!!!
polaki Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Εκανες clear CMOS? Βρες το jumper που το κάνει, βαλτο στη θέση του clear, πατα μια 2 φορές το power, και καλύτερα ακόμα βγάλε και την μπαταρία της mobo (ωστε να μην υπάρχει καμια πιθανοτητα να μην γινει το clear) και μετά bootαρε με τον ΠΑΛΙΟ δισκο μόνο.... Αν ολα ειναι καλα, σου προτείνω να κάνεις image τον δισκο σου και να το ρίξεις στον SATA, ωστε να bootαρει μετα απο εκει κατευθείαν... Εγω αυτο εκανα και όλα οκ....
noasgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Τώρα είμαι στη δουλειά, το μεσημέρι θα πάω σπίτι και θα το κοιτάξω. Πάντως το να βγάλω την μπαταρία το έχω ήδη κάνει, θα ψάξω το manual της mobo να δω αν παίζει jumperακι. Thnx! P.S. Αλλιώς?
noasgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Βασικά το βρήκα το jumperακι, το έκανα, έβγαλα την μπαταρία αλλά και πάλι τπτ. Επίσης έβγαλα το pc από το ρεύμα και πάτησα το power on μπας και έχει κρατήσει ρεύμα σε κάποια πηνία, το ξανάβαλα, ξαναέβγαλα την μπαταρία τπτ τπτ και πάλι τπτ. Παιδιά plzzz hlp αν έχει κάποιος καμία ιδέα, έχω μείνει χωρίς υπολογιστή και νομίζω ότι μπορείτε να με κατλάβετε..!
Michalakhs Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 kati ilithio alla pithano...mipws thn wra pou eevgales thn kartoula xiloses kana kalodiakh apo to kouti sthn motherboard kai den dinei sima to kouti sthn mobo na xekinisei???
dpolal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Αν έχεις Ρ4 κοίταξε και για το δευτερεύον καλώδιο τροφοδοσίας που μπαίνει κάπου κοντά στην cpu (βυσματάκι με τέσσερα καλώδια μαύρα-κίτρινα)... Αν πάλι τίποτα τότε μάλλον πας για τροφοδοτικό. Πάντως θα έπρεπε κανονικά να το έχεις εντελώς εκτός ρεύματος όταν έκανες τις όποιες αλλαγές.
noasgr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Τα καλώδια από κουμπιά και λαμπάκια κουτιού που καταλήγουν στην mobo τα έβγαλα και τα ξαναέβαλα (ειδικά του power on και του reset μιας και ξέρω ότι αν αυτά δεν είναι σωστά, ο υπολογιστής δεν λειτουργεί)... kati ilithio alla pithano... Έτσι όπως είναι τα πράματα, τπτ δεν είναι ήλίθιο όσο είναι πιθανό..!
noasgr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Το είχα εκτός ρεύματος έτσι κ αλλίως. Αναφέρθηκα παραπάνω στο ups για το βάλε - βγάλε πρίζες κτλ κτλ. Έχω Athlon και έτσι δεν χρειάζεται το καλωδιάκη που λες. Επίσης χθές πάλι testαρα το τροφοδοτικό και δουλεύει μια χαρά!
dpolal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Το είχα εκτός ρεύματος έτσι κ αλλίως. Αναφέρθηκα παραπάνω στο ups για το βάλε - βγάλε πρίζες κτλ κτλ. Έχω Athlon και έτσι δεν χρειάζεται το καλωδιάκη που λες. Επίσης χθές πάλι testαρα το τροφοδοτικό και δουλεύει μια χαρά! Σε αυτήν την περίπτωση τότε ξεκίνα ένα ένα να δοκιμάζεις τα κομμάτια σου... Καταρχήν δοκίμασε μνήμες, cpu, κάρτα γραφικών σε κάπιον φίλό ή κάπου αλλού και αν όλα δουλεύουν τότε πας για μπόρντ. Αν δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις τότε βγάλε από πάνω τα πάντα και άσε μνήμες,κάρτα γραφικών,cpu και κοίτα αν πέρνει μπροστά. Αν δεν δουλέψει τότε δανείσου από κάπου μνήμες και μια κάρτα γραφικών και δοκίμασε... Μόνο με πολλές δοκιμές θα το βρείς.
phovos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 noasgr Μια συμβουλη m8! Οταν γραφεις προσπαθησε να κανεις το κειμενο πιο ευαναγνωστο δημιουργόντας και καμια παραγραφο...Ισως τότε να παρεις περισσότερες απαντήσεις στο προβλημα σου
mpentenis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2005 δοκιμασε και το εξης, κουφο μεν, αλλα εχει καποια λογικη, και πιανει πολυ συχνα... δοκιμασε να βγαλεις το καλωδιο απο το τροφοδοτικο(αυτο που παει στο ups, οχι στην μητρικη), πατα 2-3 φορες power στο κουτι, βαλε παλι το καλωδιο, και δοκιμασε να αναψεις...συχνα, (ειδικα μετα απο διακοπες, υπερτασεις, αλλαγες σε καρτες) κολλαει το τροφοδοτικο, γιατι ενω πρεπει να εχει μια ελαχιστη ταση, αυτο εχει λιγο παραπανω (υπερφορτωση πυκνωτων η κατι αλλο....). αυτο που κανεις λοιπον, ειναι να το βαλεις μπροστα, χωρις ρευμα ομως, ωστε να το αναγκασεις να καταναλωσει οτι εχει απομεινει...πολλοι πελατες ερχονται με "καμμενο τροφοδοτικο", το οποιο οταν το φερνουν δουλευει καμπανα... για δοκιμασε και πες μας!
noasgr Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν παίδες, κατ'αρχήν thnx για τις συμβουλές, τελικά τις ακολούθησα όλες από λίγο. Το pc "λύθηκε" όλο (μα όλο) και "δέθηκε" πάλι από την αρχή αυτό που έκανα ήταν να το δοκιμάζω μετά από την προσθήκη κάθε κομματιού, μέχρι που στο τέλος μπήκαν όλα και δουλεύουν μια χαρά..! Και πάλι thnx πολλά παιδιά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.