Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με Celeron 366mhz

heartless

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.. Πηγα να ανοιξω τον παλιο μου υπολογιστη και διαπιστωσα οτι το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη δεν λειτουργει(ο επεξεργαστης ειναι σε καρτα). Αυτο τι παει να πει?? Οτι τα επαιξε αυτο ή κατι αλλο συμβαινει που δε καταλαβαινω? Τι πρεπει να κανω? Το ειχε ξαναπαθει. Τοτε ειχα αποσυνδεσει ολο το συστημα και τον ειχα ξανασυναρμολογησει. Δεν αντεχω παλι τα ιδια. :-?

Δημοσ.

Όταν λες πως είναι σε κάρτα εννοείς πως είναι σε Slot1; Το υπόλοιπο σύστημα ξεκινάει;

Δοκίμασε να κουνήσεις ελαφρά τον ανεμιστήρα με το δακτυλόσου όταν είναι ανοικτό το PC, αν δεν ξεκινήσει μόνος του τότε χρειάζεται αλλαγή. Ενδεχομένως να μπορείς να αλλάξεις τον ανεμιστήρα χωρίς να αλλάξεις και την ψύκτρα, σε έναν επεξεργαστή σε Slot που χρησιμοποιώ είχε χαλάσει το δικό του και έχω τοποθετήσει 2 ανεμιστήρες 40mm που παίρνουν τροφοδοσία από molex.

Δημοσ.
Όταν λες πως είναι σε κάρτα εννοείς πως είναι σε Slot1; Το υπόλοιπο σύστημα ξεκινάει;

Ολο το υπολοιπο συστημα ξεκιναει.

Δοκίμασε να κουνήσεις ελαφρά τον ανεμιστήρα με το δακτυλόσου όταν είναι ανοικτό το PC, αν δεν ξεκινήσει μόνος του τότε χρειάζεται αλλαγή.

Δε κουναει ρουπι..

Ενδεχομένως να μπορείς να αλλάξεις τον ανεμιστήρα χωρίς να αλλάξεις και την ψύκτρα, σε έναν επεξεργαστή σε Slot που χρησιμοποιώ είχε χαλάσει το δικό του και έχω τοποθετήσει 2 ανεμιστήρες 40mm που παίρνουν τροφοδοσία από molex.

Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο?

Δημοσ.

Oι ανάγκες αυτών των επεξεργαστών σε ψύξη δεν είναι μεγάλες οπότε βρίσκεις έναν ή δύο μικρούς ανεμ. και τους βάζεις (με πατέντα πάντα) να φυσάνε επάνω του.

Έτσι μπορεί να λειτουργήσει το ΄συστημα σου χωρίς πρόβλημα...

Επίσης αν θέλεις να ψάξεις λίγο και τον celeron μπορείς να αφαιρέσεις το κάλυμμα που έχει ενσωματωμένο επάνω του τον χαλασμένο ανεμ. και να μην εμποδίζει έτσι την ροή του αέρα.

Δημοσ.

Aν μπορείς να βρεις μια άλλη μητρική να τοποθετήσεις τον ανεμιστήρα μαζί με τον επεξεργαστή, ή ακόμα και στην ίδια μητρική αν έχει κάποιο άλλο pin για σύνδεση δεύτερου ανεμιστηρα. Γιατί μπορεί να φταίει το πινάκι που συνδέεις τον ανεμιστήρα. Σε μια δικιά μου μητρική πάντως αυτό ήταν το πρόβλημα και μόλις συνεδεσα το ανεμιστηροεπεξεργαστή σε άλλη μητρική δούλεψε το ανεμιστηράκι. Έχε όμως υπόψη ότι υπάρχει και μια πιθανότητα αν δούλεψε ο cpu χωρίς ανεμιστήρα να έπαθε τίποτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...