Προς το περιεχόμενο

Ποιο media player ειναι το καλυτερο για linux?

Isle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα καταφερα!Κατεβασα τα patches και επειδη δεν καταφερα να δω το dvd, κατεβασα και το mad.Γιατι μου ειπες να το βαλω απο το dvd?Τωρα εχω το mplayer παντως.Δυστυχως εχω ακομα προβλημα με τα ηχεια.Προσπαθω να φτιαξω τις ρυθμισεις και αυτες αλλαζουν οπως θελουν.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον, θελω να ρωτησω τι διαφορα εχει το compile απο το ανοιγμα των rpm που κατεβασα εγω.Επειδη ειμαι νεος στο linux θα ηθελα να μαθω και θα σας παρακαλουσα να μου εξηγησειτε.

Δημοσ.
Λοιπον, θελω να ρωτησω τι διαφορα εχει το compile απο το ανοιγμα των rpm που κατεβασα εγω.Επειδη ειμαι νεος στο linux θα ηθελα να μαθω και θα σας παρακαλουσα να μου εξηγησειτε.

απο τις ερωτησεις που κανεις ανα καιρους συμπερενω ενα πραγμα και πραγματικα στο λεω καλοπροαιρετα:

Μαλλον δεν εχεις διαβασει καποιο handbook/documentation γενικοτερα που αφορα την διανομη που χρησιμοποιεις και τον τροπο που αυτη δουλευει.Θα σου λυθουν πολλες αποριες αν διαβασεις λιγο και τονιζω οτι στο λεω καλοπροαιρετα.

Δημοσ.

Κοιτα, εχω αρχισει να διαβαζω το intro-linux, του Machtelt Garrels και με εχει διαφωτισει σε διαφορα θεματα, κυριως στο filesystem και στις εντολες.Ομως δεν εχω διαβασει τιποτα σχετικα με την διανομη που χρησιμοποιω, σκεφτομενος "καλα, εδω δεν ξερω τα γενικα, θα παω να μαθω για την διανομη?".

Παντως ασχολουμαι με το linux εδω και μερικους μηνες και οι γνωσεις μου ειναι γελιες σε σχεση με τους περισσοτερους εδω στο linux forum του insomnia και γιαυτο ρωτω και εγω με στοχο την προσβαση στη γνωση.Τωρα αν εχεις κατι να μου προτεινεις να διαβασω πες μου ευχαριστως.

ΥΓ Απαντηστε επισης στην ερωτηση μου τωρα που την ειπα.

Δημοσ.

Compiler einai ena programma to opoio dexetai san input source code (phgaio kwdika sta ellhnika) kai kai dinei san output th binary (duadikh) morfh enos programmatos. Dld kwdika mhxanhs, ton opoio mporei na katalabei to susthma sou.

Twra esu otan ekanes compile eixes to source code kai me to pou ekanes "make" auth h entolh etrekse ton compiler (gcc) kai ekane compile ta arxeia pou periexoun ton kwdika (*.c)

Twra ta rpm einai paketa ta opoia periexoun ta precompiled binaries enos programmatos. Dld ekanes compile ton mplayer gia paradeigma kai apofasises na to kaneis paketo se morfh rpm (giati uparxoun kialla eidh paketwn) gia na mhn ton kaneis compile thn epomenh fora.

Elpizw na eimai katanohtos

Δημοσ.

Μαλιστα, ηξερα τι ειναι το compile αλλα δεν ηξερα τα rpms.Τωρα να ρωτησω και το ./configure που ηταν στο mplayer για να ειμαστε κομπλε...

Δημοσ.

Όταν κάνεις compile μόνος σου ένα πρόγραμμα μπορείς να ενεργοποιήσεις κάποιες επιλογές ώστε να είναι βελτιστοποιημένο για τον επεξεργαστή σου (intel, amd, 64bit επεξεργαστές κτλ)

Το ./configure ελέγχει αν έχεις τα προαπαιτούμενα για να κάνεις compile ένα πρόγραμμα. Μέσω του configure μπορείς και να ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις λειτουργίες του προγράμματος (πχ με gui ή χωρίς gui, να ενεργοποιηθεί η τάδε πειραματική λειτουργία ή όχι και τέτοια πράγματα).

Τώρα πρέπει να χωνέψεις καλά πως είναι προτιμότερο να εγκαθιστάς τα .rpm παρά να κάνεις compile, εκτός κι αν ξέρεις τι κάνεις. Αν θυμάμαι καλά έχεις suse όπου υπεύθυνο για την εγκατάσταση πακέτων είναι το YAST. Aν κάνεις compile κάτι μόνος σου, πώς θα ενημερωθεί το YAST; Ακόμα, πώς θα απεγκαταστήσεις πακέτο που δεν έχεις βάλει με το YAST; Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, ειδικά αν θες να βάλεις τη τελευταία έκδοση μιας βιβλιοθήκης από την οποία εξαρτώνται άλλα προγράμματα.

Σου προτείνω να διαβάσεις το documentation της διανομής σου. Νομίζω θα σε βοηθήσει περισσότερο από αυτά που διαβάζεις. Αν διαβάζεις γενικά περί linux θα πελαγώσεις.

Ακόμα, αν είναι απαραίτητο να κάνεις κάτι compile μόνος σου, καλύτερα να το κάνεις compile αλλά να μη το εγκαταστήσεις, μη κάνεις δηλαδή το βήμα "make install".

Φτιάξε ένα κατάλογο bin στο home directory του χρήστη σου και να τα τρέχεις από εκεί.

Δημοσ.

Τελως παντων, εχετε δικιο, μαλλον θα ριξω μια ματια στο documentation του suse, σχετικα ομως με το mplayer, βλεπω δυο τρια προβληματακια, πχ το volume και το balance των ηχειων στο default skin δεν δουλευουν, και θελω να βαλω καινουριο skin αλλα δεν ξερω πως.

Δημοσ.

Καταρχήν ξεκινάω με το SUSE sucks!!!Remove it!!!!Το YAST είναι Ο,ΤΙ πιο buggy έχω δει...Πατάει και το Control Panel των windows!!!Τώρα για player...Θα ψηφίσω τον ΠΟΛΛΑ βαρύ κι ασήκωτο hardcore "Xine"...Mess with the best die like the rest...

Δημοσ.

@Inkjjl: Αν αρχίσουμε όλοι τα SuSE sucks, debian sux0rz, YAST sucks (και μάλιστα με μία καταπληκτική πληθώρα επιχειρημάτων) κλπ δε θα βγάλουμε άκρη. Παρακαλώ μείνε στο θέμα και να λείπουν βαρύγδουπες δηλώσεις του στυλ "hardcore","mess with the best" κλπ...

Δημοσ.

Λοιπον, θα μπορουσε κανεις να μου εξηγησει γιατι το volume στο mplayer ειναι αχρηστο?Επισης πως στο καλο μπορω να βαλω κανενα skin?

Δημοσ.

Εμενα παιδια μου αρέσει το Kaffeine. Δεν ξερω αν παιζει ολα τα υποστηριζόμενα extension όπως το gmplayer (mplayer είναι μεσω shell). Νομίζω πως το Kaffeine είναι πιο "σταθερό". Ξερετε κανενα DVD Media Player της προκοπης ; Εχω 1002 προγραμματα στο linux και ούτε ένα ρημάδι δεν μπορεί να κάνει τα εξεις: Go to-> Root Menu, Subtitles κλπ. Κατευθείας παιζουν το έργο... Δεν εμφανίζει το μενου. Για πειτε ιδέες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...