capthookb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2005 Συμφωνώ κι εγώ πως ο mplayer είναι πολύ καλός (υπάρχει και για windows). Στον mplayer έχει βασιστεί και το geexbox (για όσους δεν το ξέρουν) που είναι ένα "live" cd (5,8MB) με το οποίο κάνοντας boot έχεις ένα media center στο άψε σβήσε. http://geexbox.org/en/index.html Πολύ χρήσιμο για ταινίες, μουσική, φωτογραφίες.
Isle Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Προσπαθω να συνδεθω στη home page του mplayer αλλα δεν γινεται τιποτα.Τι φταιει?Οχι παντως ο web browser μου.Μηπως παιζεται τιποτα εκει?Για προσπαθηστε να μπειτε να δειτε.Θελω να κατεβασω το gui και δεν μπορω.
Dimmu_Borgir Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2005 http://themes.freshmeat.net/~mplayerskins/
Isle Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Ευχαριστω αλλα δεν εχει πολλες επιλογες.Το site ειχε παρα πολλα αλλα νομιζω ειναι εκτος λειτουργιας.Εχετε ιδεα γιατι δεν δουλευει?Θελω να μπω...
Isle Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2005 Λοιπον, συνδεθηκε στο site και κατεβασα ενα skin.Τωρα ομως πως το εγκαταστω?Στο site δινεται link για README αλλα δεν συνδεεται(το ιδιο βιολι).Τι να κανω? Επισης που να βαλω το mplayer?Τωρα εχω το ολο προγραμμα στο Desktop.Θα ηταν καλυτερα να το μεταφερω αλλου?
Isle Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2005 Δουλευει αλλα δεν με μεταφερει στο README.
Dimmu_Borgir Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2005 to readme einai mesa sto source tarball. An exeis ta sources exeis kai to readme
Isle Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Εχεις δικιο, θα προσπαθησω να δω τι μπορω να κανω!Εχω μια ερωτηση.Που μεσα στο λειτουργικο να βαλω το mplayer?Τωρα εχω ενα αρχειο στο desktop και εκει τα εχει ολα μεσα.Το ιδιο και για το skin.Τι να κανω?
Dimmu_Borgir Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2005 to default dir einai to /usr/local/bin. Mporeis na to allakseis me ./configure --prefix=/kapoio/dir. Mporeis na deis ola ta options tou configure me ./configure --help. Kalutera na mhn allakseis to installation dir. Kalo einai na exeis ena dir to opoio na to xrhsimopoieis otan kaneis compile. Kane ena dir sto /root me to onoma compiles (/root/compiles). Ekei na bazeis ola ta sources pou 8eleis na kaneis compile. Ekei 8a ta kaneis extract compile ktl... 1) tar jxvf MPlayer-1.0pre7try2.tar.bz2 2) cd MPlayer-1.0pre7try2 3) ./configure --enable-gui 4) make 5) make install (auto to step 8a balei ta binaries sto /usr/local/bin) Meta bazeis ta skin sto /usr/local/share/mplayer/Skin/default (ta arxeia mono oxi fakelo edw mesa) kai ta fonts sto /usr/local/share/mplayer/font elpizw na boh8hsa
Isle Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2005 Ευχαριστω, αλλα εχω δυο ερωτησεις πριν αρχισω. Γιατι στο root? Πως απεγκαθιστω το mplayer για να το ξαναβαλω?
Dimmu_Borgir Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 giati make install mono san root mporeis na kaneis. an kaneis configure tote mporeis na kaneis make uninstall
Isle Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Με ποιο option? Εβαλα ./configure --help αλλα δεν λεει για uninstall.
Isle Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Μα τοσο μ@λ@κ@ς ειμαι?Πηγα στο README και δεν καταλαβαινω πραμα.Τι διαφορα εχει το compile απο το configure?Γιατι εχει τοσα βηματα?Εγω εκανα το κανονικο configure και μου παιζει.Τι να το κανεις το compile?
apoikos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2005 Το compile είναι η διαδικασία με την οποία από τον πηγαίο κώδικα (C/C++/Pascal/whatevah) παράγεις ένα εκτελέσιμο αρχείο. Είναι αυτό που συμβαίνει με το `make'. Η εντολή `make' διαβάζει το αρχείο Makefile, το οποίο περιέχει οδηγίες για το πως γίνεται το compile (δηλαδή ποια αρχεία γίνονται compile και με ποιές παραμερους). Επειδή η μεταγλώττιση των περισσοτέρων προγράμματων εμπεριέχει διάφορες μεταβλητές, όπως την αρχιτεκτονική του συστήματος, οι θέσεις των απαιτούμενων βιβλιοθηκών στο σύστημα καθώς και οι επιθυμίες του ίδιου του χρήστη, υπάρχει το configure, το οποίο συνοπτικά κάνει τις εξής δουλειές: Ελέγχει διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος (π.χ. αρχιτεκτονική, επεξεργαστής, endianness, κλπ). Ελέγχει αν και πού υπάρχουν οι βιβλιοθήκες που απαιτούνται από το πρόγραμμα. Δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα καθορισμού διάφορων μεταβλητών, όπως η θέση εγκατάστασης του προγράμματος, η ενεργοποίηση / απενεργοποίηση διάφορων χαρακτηριστικών του προγράμματος, κλπ. Με άλλα λόγια, η σειρά εγκατάστασης είναι η εξής: > ./configure --help Διαβάζουμε... ./configure (--ό,τι-options-θέλουμε). make make install Το τελευταίο βήμα αντιγράφει τα αρχεία του προγράμματος στην τελική τους θέση (τυπικά στο /usr/local) και πρέπει πάντα να γίνεται ως root, ειδάλλως τα configure και make μπορείς να τα κάνεις ως απλώς χρήστης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.