Προς το περιεχόμενο

Ποιο media player ειναι το καλυτερο για linux?

Isle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμενα προσωπικα παντα μου αρεσε το vlc αλλα δεν υπαρχει για linux...

Βεβαια εχω και Windows αλλα πχ τωρα κατεβασα ενα βιντεακι στο linux και θελω να το δω.Εχω το Kaffeine που δινεται μαζι με την διανομη αλλα δεν παιζει .avi βιντεο.Ποιο ειναι το καλυτερο?

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το vlc φυσικά και υπάρχει για linux.

Αφου στη σελίδα του έχει και rpm και deb κι ό,τι θες :)

http://www.videolan.org/vlc/

Κορυφή είναι τα mplayer και xine.

Gui υπάρχουν άπειρα για τα παραπάνω.

Το kaffeine σίγουρα δε παίζει avi; Μήπως δεν έχεις εγκαταστήσει codecs;

Δημοσ.

To mplayer einai gia video. Den thes tipote allo.

Psaxe gia rpms:

mplayer

mplayer-gui

mplayer-skin-default

mplayer-docs

mplayer-skins (optional)

sto homepage tha vreis to proto kathos kai ena gz me codecs to opoio kalytera na to pareis. Den to xreiazetai gia ta avi alla an to pareis tha paizei pleon ontos ta panta.

An thes gia ixo, yparxei to xmms pou einai ftysto to winamp

Δημοσ.

Isle κάνε compile από sources αν θες vlc.

Aν βαριέσαι να κάνεις compile, πρέπει να υπάρχει και κάποιο εργαλείο που μετατρέπει .deb αρχεία σε .rpm (πχ το "alien", man alien)

Δημοσ.
Πως γινεται το compile απο source code?Δεν βαριεμαι, αλλα μην ξεχναμε οτι ειμαι αρχαριος.

make && make install && make clean

Δημοσ.

Ειδα screenshots απο το mplayer και δεν μου πολυγεμιζει το ματι.Τωρα θα μου πειτε, δεν παιζει ρολο η εμφανιση, αλλα τελως παντων, εγω θελω το vlc.Μου αρεσει που τα παιζει ολα και που το skin του ειναι απλο, χωρις ολα αυτα που μπαινουνε σε αλλα media players και πεφτει κολλημα για να ακουσεις ενα τραγουδι.Οχι πως εχω παλιο υπολογιστη, αλλα οσο λιγοτερο κολλημα, τοσο το καλυτερο.Ετσι κι αλλιως δεν μου πολυαρεσουν τα skins με τα καλα τα γραφικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...