Προς το περιεχόμενο

ibook alagh sklhrou


IKARIWTHS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

paidia eimai etoimos na kanw to megalo bhma apo windows forhto na paw se ibook.ayto pou me apasxwlei einai o xalia sklhros tou..me endiaferei na balw enan 80gb kai 7200rpm,xerei kanenas th diadikasia?einai eykolo na ginei?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Υπάρχουν 80άρηδες (και 7200) σε 2.5"; Θυμίσου ότι οι δίσκοι στα φορητά (και στο iBook) είναι 2.5" ενώ στα desktops είναι 3.5".

 

Γιατί αν υπάρχουν 2.5" (δεν ξέρω, είμαι άσχετος από hardware), δεν υφίσταται κανένας λόγος να μην το κάνεις.

 

Εκτός των ειδικευμένων sites*, δώσε e-mail να σου στείλω το service manual του iBook - εξηγεί τα πάντα step-by-step. ;)

 

 

* Εξειδικευμένα sites:

http://www.xlr8yourmac.com/

http://www.macmod.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω για τους ibook πάντως σε έναν toshiba P4 3.2 με 1GB μνήμη και ATI 9700 Mobility η διαφορά ταχύτητας μετά την αλλαγή του Hitachι που είχε με έναν Travelstar 7,2k ήταν κάτι παραπάνω απο εμφανής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Well για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους...

 

Η πικρη αληθεια ειναι πως οντως οι δισκοι των iBook ειναι αρκετα πονεμενη ιστορια, οχι τοσο λογω χωρητικοτητας, οσο λογω συχνοτητας περιστροφης (5400 rpm sucks)

 

Ομως, εχω την εντυπωση πως η εμμονη της apple δεν γινεται λογω κολληματος. Πολυ απλα, εχει να κανει με δυο βασικοτατα ζητηματα που πρεπει να λαμβανονται υπ' οψιν κατα το σχεδιασμο ενος φορητου:

 

α) Καταναλωση (δλδ αυτονομια)

β) Θερμοτητα

 

Επειδη εχει τυχει να ασχοληθω και με αλλους φορητους, κατι Toshibaδες και Sonyδες, με δισκους στις 7200rpm, μπορω να σου πω οτι δεν βοηθουν... Η θερμοτητα που εκλυουν ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, σε σημειο να δυσκολευεσαι να κρατησεις το φορητο στα ποδια σου... Αντιθετως με τον iBook τετοιο προβλημα δεν υπαρχει. Ο σκληρος βγαζει ζεστη μονο οταν δουλευει στο ρευμα, αλλά και παλι δεν ειναι τοσο αφορητη ωστε να μη μπορεις να δουλεψεις... Οσες φορες τον πηρα μαζι μου σε εκδρομουλες και ταξιδια, παρεμενε κρυος μεχρι και την ωρα που κοιμοταν απ' την εξαντληση! Ηταν λες και δεν ειχα φορητο στα ποδια μου. Και, πιστεψε με, ο δισκος παιζει μεγαλο ρολο σ' αυτο...

 

Και ας μην ξεχναμε πως το iBook εχει με κανονικη χρηση αυτονομια περιπου 4,5 ωρες, κι αν το μονο που κανεις ειναι να γραφεις κειμενακια, φτανει στο 5ωρο ανετα! Ε, αν ο δισκος τραβαει τα διπλασια ή και τριπλασια σε ρευμα, καταλαβαινεις πως η αυτονομια του θα μειωθει κατα πολυ...

 

 

Ετσι λοιπον, αν δεν εχεις ιδιαιτερα μεγαλο προβλημα χωρου, καλυτερα να κρατησεις το δισκο που σου δινει η μαμα apple!

 

Και μη νομιζεις, δεν ειναι δα και τοοοοοοοοοσο αργος! Καταλαβαινεις διαφορα στην πραξη, αλλά παντα οταν δουλευεις σε ενα macintosh εισαι ουτως ή αλλως πιο γρηγορος :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

koita,ekana tous ypologismous mou kai ebgala pws tha krataei h bataria gyrw sta 10 lepta ligotero me enan tetoio sklhro.twra oson afora th thermothta o kataskeyasths dinei thn idia me tous 4200,sthn praxh osoi ekanan thn anabathmish lene gia +2 bathmou celciou.oi ibook exou sklhrous stis 4200rpm an htan stis 5400 tha hmoun eyxarhsthmenos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα σου προτεινα να μη θυσιασεις την εγγυηση της RC για να βαλεις ενα δισκο που ουσιαστικα θα σου δημιουργησει προβλημα.

 

Καταρχην ΔΕΝ υπαρχει τροπος να αλλαξεις το δισκο στο ibook αν δεν το κανεις ΒΙΔΕΣ και το εννοω. Στα διαφορα λαπτοπ pc απο κατω σου δινεται η δυνατοτητα να ανοιξεις το καταλληλο πορτακι και να αλλαξεις τη μνημη η το δισκο σου.

 

O 7200rpm δισκος δε λεω θα κανει δουλεια αλλα θα ανεβασει και την θερμοκρασια στο εσωτερικο του ibook. Αποτελεσμα; Ενω με τον δισκο που φοραει το ανεμιστηρακι αναβει μια φορα στο 2ωρο τωρα θα αναβει καθε μισαωρο. Αν δεν σε πειραζει αυτο παω πασο.

 

 

Θα ηθελα ομως να δεις τον παρακατω οδηγο (εχει powerbook / ibook) και να μου πεις αν το βλεπεις ευκολο η δυσκολο :)

 

Φιλικα παντα

 

 

http://www.pbfixit.com/Guide/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν διαβασεις το guide θα δεις οτι το λαπτοπ πρεπει να το κανεις βιδες , παρε ενα τηλ την rainbow και ζητησε να σε συνδεσουν με το τεχνικο τμημα :) Παντως πριν τον ανοιξεις κανε μια ερωτηση :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...