Προς το περιεχόμενο

DSL Και ηλεκτρισμος.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

τι πρεπει να κανω ωστε οταν αφηνω τον υπολογιστη ολο το βραδυ ανοικτο, να μην καιει πολυ ρευμα; καλυτερα ειναι με screensaver, με turn off monitor μετα απο 5-10 λεπτα ή το hibernate;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλά κλείνεις την οθόνη.. τί πιο απλό? Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω.. Αν την εχεις σε screensaver πάλι τρώει ρεύμα μιας και η οθόνη δουλεύει κανονικά.

Ό,τι σου είπε ο Angeldust κάνω και εγώ.Κλείνω την οθόνη και ότι άλλο περιφερειακό δε χρησιμοποιείται.Το τροφοδοτικό στο ρελαντί πρέπει να καταναλώνει γύρω στα 90~100W.Εκεί υπολόγιζε την κατανάλωση του υπολογιστή.Τουλάχιστον εμένα το Thermaltake μου δείχνει ~100W.

Στο λογαριασμό μου είδα 10 ευρώ αύξηση (το δίμηνο). Με PSU 350W και πάντα κλειστή την οθόνη όταν δε χρειάζεται.

Είναι σαν να έχεις δύο μεγάλες λάμπες 24/7 αναμένες.

δλδ ακομα και με κλειστη οθονη θα ερχεται τοσο πολυ; μιλαμε για 24ωρες/ωρο;

εχω pentium IV στα 2000 MHz.

είπαμε στο περίππου γιατί ο κάθε λογαριασμός της ΔΕΗ έχει διακυμάνσεις και δεν μπορείς να το υπολογίσεις ακριβώς

μπορεί να είναι 10Ε, μπορεί 12 κλπ

Mou fainontai ligo polla ta 20 evrw apo to ypologisth se kathe logariasmo ths DEH. Ayto pou thelw na pw einai oti o logariasmos mou erxetai 25 evrw peripou kathe fora gia th garsoniera pou menw kai an valoume to pshgio pou doulevei 24/7, thermosifwno kathe mera, kouzinaki, lampes kai fpa den nomizw oti to pc kaiei kai polla..

Να λοιπόν η ευκαιρία να αξιοποιήσετε τα παλιά σας PC. Εγώ έχω ένα παλιό P3/667mhz αποκλειστικά για κατέβασμα. Κάρτα γραφικών nvidia vanta (fanless), και το τροφοδοτικό 250W. Από το μετρητή ισχύος του UPS, δείχνει ότι καταναλώνει λιγότερη από τη μισή ισχύ του P4/2,8Ghz που έχω. Δηλαδή το UPS (750 VA) με το Ρ4 έχει περίπου 30% load (χωρίς οθόνη) και το Ρ3 περίπου 12%! Ακόμα καλύτερη λύση βέβαια θα ήταν ένα παλιό λαπτοπ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...