Προς το περιεχόμενο

Τελείωσαν οι 12V έξοδοι του τροφοδοτικού μου. Και τώρα τι ?

iparou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε.

Μόλις πήρα έναν καινούριο δίσκο και έφτασα αισίως τους 3. Το πρόβλημα είναι ότι έχω και 2 DVD drives (DVD-R και DVD Player), και οι έξοδοι των 12V από το τροφοδοτικό μου είναι μόνο 4, που σημαίνει ότι κάτι θα πρέπει να μείνει εκτός ρεύματος.

Υπάρχει τρόπος να έχω όλα τα drives να λειτουργούν χωρίς να αγοράσω καινούριο τροφοδοτικό ? Κάποιο splitter ή κάτι τέτοιο κυκλοφορεί ?

Παρεπιπτώντως, δεν έχω την παραμικρή γνώση ηλεκτρολογικών για να κάνω πατέντες... Όπως επίσης, υπάρχει μια έξοδος από το τροφοδοτικό που δεν χρησιμοποιείται καθόλου αλλά δεν είναι σαν την έξοδο των 12V και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι.

Help anyone ?

Δημοσ.

Θα αγοράσεις μετατροπέα molex από 1 τροφοδοσία σε 2, στην περίπτωση αυτή συνδέεις τον μετατροπέα σε μια molex 12V τροφοδοσία και μετά θα έχεις άλλες 2 ελέυθερες. Μπορείς να προμηθευτείς και 2 και 3 και 4...κ.ο.κ. τέτοιους convertores αρκεί φυσικά να αντέξει και το τροφοδοτικό τις πολλές συσκεύες

Δημοσ.

θα πας να ζητήσεις ένα molex θυληκό που δίνει δύο αρσενικές εξόδους, οπότε συνολικά θα έχεις πέντε. Είναι πολύ φθηνό.

Δημοσ.

Ναι φιλε μου υπαρχουν splitter για τις τροφοδοσιες των δισκων/DVD drives. Πηγαινε σε ενα μαγαζι με υπολογιστες και ζητα του. Ειναι αρκετα φτηνα 1-2 ευρω. Αν δεν εχουν τα συνοικιακα σιγουρα θα βρεις στη Στουρναρη και σε μερικα μεγαλα καταστηματα Ηλεκτρονικων εξαρτηματων.

Δημοσ.
kala oti iparxei adaptoras tha to katalaves. to thema einai me tosous diskous to trofodoriko einai kanena kalo??(amfibalo) i tha klapseis kai tous tris mazi?

my thoughts exactly. Ποιο τροφοδοτικό στις μέρες μας έχει μόνο 4 4-pin molex?

Δημοσ.

molex spliter θα βρείς σίγουρα σέ ολα τα μαγαζιά των ηλεκτρονικών και σε πολλα μαγαζιά στην Στουρνάρη. (Μεχρι 3 ?)

post-17042-129062925189_thumb.jpg

Δημοσ.
my thoughts exactly. Ποιο τροφοδοτικό στις μέρες μας έχει μόνο 4 4-pin molex?

Αυτά των 20 ευρώ !!! lol. Ίσως θα πρέπει να το αλλάξω τελικά...

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος με τον αντάπτορα να κλάψουν μανούλες ?

Παρεπιπτώντως, ο καινούριος δίσκος είναι SATA. Δεν πιστεύω να θέλει κάποια ειδική τροφοδοσία ρεύματος, πέραν την κλασσικής 12V. Γιατί σε specs τροφοδοτικών διαβάζω Καλώδια Ρεύματος SATA: Σύνδέστε τις SATA συσκευές σας κατευθείαν χωρίς μετατροπείς για καλύτερη απόδοση.

Δημοσ.

Εχω το spliter περίπου 1χρόνο και τροφοδοτώ τα δυο μου DVD, που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ρεύματος, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Kalutera na agoraseis ena isxyrotero trofodotiko apo auto pou exeis gia arketous logous.

1on Exontas to systhma sou se ena trofotiko opws auto pou exeis twra kai toso uperfortwmeno riskareis to hardware sou.

2on Ta kainourgia trofodotika peran twn epipleon watts prosferoun kaluterh prostasia apo upertaseis, dinoun kaluterh (statheropoihmenh) trofodosia kai prosferoun ksexwristes paroxes gia diafores suskeues - blepe SATA, VGA klp

Enas SATA power connector einai kapws etsi

sata15pin.jpg

kai oxi ta paradosiaka molex.

3on Safws kai ta kainourgia kai isxurotera trofodotika dinoun parapanw apo 4 molex connectors - to diko mou gia paradeigma dinei 8 kai 2 epipleon dedicated gia VGA (xamilou thorubou, shielded klp)

4on Einai ependysh giati se periptwsh agoras enos neou systhmatos tha xreiasteis epipleon ATX trofodosia me thn morfh 12V 4-pinou rail pou mono neas genias PSUs prosferoun.

5on Exoun kalutero airflow - ena fan sthn eisodo kai ena fan sthn eksodo pou oxi apla meiwnei thn thermokrasia pou ekluetai apo to PSU alla "rixnei" kai thn eswteriki thermokrasia tou Case. Epipleon xrhsimopoiwntas 2 fans mikroterou megethous meiwnetai o thorybos pou se kalhs poiothtas PSUs einai sxedon anyparktos.

Kai mia fwtografia sto telos gia na deis tous diaforous connectors pou dinoun synithws ta kainourgias texnologias PSUs

psu_pin02.jpg

Δημοσ.

Μπες και κοίτα. Μάλλον θα εκπλαγείς

Δεν εκπλήσομαι καθόλου, δεν ειπα οτι δεν θα βρεί ειπα οτι δεν θα βρεί πολλά.

Εξάλλου δεν ξέρουμε το bugget του iparou ( με 6 molex > 70 ?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...