Προς το περιεχόμενο

tft tha parw otan stamatisei i paragwgi crt.....

tolis86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορω που καθεστε και ποσταρετε... Ειναι ξεκαθαρο απο τον τιτλο ακομα του thread πως οτι αντιθετο και να πειτε... απλα θα παει στον βροντο. Ειναι ποιο πολυ σαν ενα ποστ μεσα απο το οποιο καποιος προσπαθει να επιβεβαιωσει την αποψη του/θεση του και τιποτα παραπανω.

Θες CRT? Παρε CRT... who cares...

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον kirimis.... Δεν συμφωνώ φυσικά με τον tolis86..... Αυτό που λες είναι σαν να λες θα αγοράσω DVD όταν σταματήσουν να παράγουν video players..... Οι CRT δεν θα σταματήσουν να παράγονται για πολλά χρόνια ακόμη.... Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουν καλύτερα χρώματα αλλά η ευκρίνεια/γεωμετρία/ακτινοβολία/όγκος μιας TFT δεν συγκρίνονται με τίποτα με μια CRT.... Βέβαια ο καθένας ότι τον βολεύει κάνει.... Εγώ π.χ. δεν θα μπορούσα πλέον να κάτσω να δουλέψω μπροστά σε CRT πάνω από 1,5 ώρα χωρίς να κουραστούν τα μάτια μου......

Δημοσ.
@tolis86:

Λίγο με απασχολεί τι σε ενδιαφέρει. Παρέθεσα απλώς τα υπέρ των CRT. Αν η οθόνη είναι ανοιχτή 16 ώρες το 24ωρο' date=' κάνεις οικονομία που δε φαντάζεσαι με τα μισά Watt. Αν αυτά ΟΝΤΩΣ δε σε απασχολούν, προς τι το θέμα που άνοιξες και γιατί αναρωτιέσαι αν θα βελτιωθούν ή όχι; λίγη επίδραση θα έχει σε σένα.

@Shinta:

Στο νετ καφέ ποιος πλήρωσε για την οθόνη, ποιος την σέταρε και ποιος αγόρασε την κάρτα για να τρέχει στα 1600Χ1200; εσύ; αν ναι, να σε πληροφορήσω ότι δεν έχουν όλοι οι χρήστες να δώσουν 1000-1200 Ευρώ για κάρτα+οθόνη. Αν όχι, σκέψου αν θα έδινες τόσα λεφτά όταν θα μπορούσες να τα δώσεις αλλού.

Υ.Γ. Στις CRT οι κατασκευαστές δε χρειάζεται να δίνουν εγγυήσεις για 0 καμμένα pixels. Εμένα θα με ενοχλούσε να δώσω 500 Ευρώ και να ανακαλύψω ότι σε 1 μήνα έχω 3 καμμένα pixels (που δεν εμπίπτουν στην εγγύηση η οποία αρχίζει στα 5 πχ)[/quote']

1600x1200? xrisimopoioi kaneis autes tis analiseis?(ektos apo tous grafistes vevaia) alla autoi apoteloun mikro meros tou sinolou.I diafora sta xromata itan emfaneis(apisteuto?) akoma kai sto brightness.Episeis oi tft olo kai veltionontai oi crt ti kanoun? Ego plaion den mboro na katso mbrosta apo crt pano apo 2h

Δημοσ.

nai alla kai egw de mporw se crt panw apo 0,5h!!.....de mporw de me volevoun katholou....mpliaks!o ogkos maresei,analiseis terasteies,ta matia mou de kourazontai katholou(stis tft nai...idika ama den einai akrivws apenanti sou...eleops...)oxi den tha exwi ligi epidrasi...ama ginoun oso kales thelw kai krinw se sxesi me to pws vlepw tis crt kai exoun kai 200E kai oxi 300+ tote tha parw kai egw....

• Super Moderators
Δημοσ.

pou na evlepes kai tis aristes CRT :P

opws px thn Sony F520 (21ara)

isws h monh CRT pou 8a 8ela na exw...an kai den allazw me tpt thn eukrineia twn TFT :D

Δημοσ.

Υ.Γ. Στις CRT οι κατασκευαστές δε χρειάζεται να δίνουν εγγυήσεις για 0 καμμένα pixels. Εμένα θα με ενοχλούσε να δώσω 500 Ευρώ και να ανακαλύψω ότι σε 1 μήνα έχω 3 καμμένα pixels (που δεν εμπίπτουν στην εγγύηση η οποία αρχίζει στα 5 πχ)

Den tha se enoxlouse oute to na deis meta apo 1 mina tin miopia sou apo 3 sta 5 etsi?

Filika panta, alla to na ginese apolitos den einai kalo apo tin stigmi pou iparxoun kai oi lg gia ta kamena pixels.

Δημοσ.

Θυμάστε το "ένα βότσαλο στη λίμνη" όπου ο πρωταγωνιστής ήταν φραγκοφονιάς και ότι και να του πρότεινες τα έβαζε κάτω και έλεγε όχι το φθηνό είναι και καλύτερο;

Ε κάτι παρόμοιο μου θυμίζει και ο Τόλης. Και μπορεί βέβαια να έχει το δικαίωμα να αγοράσει και να έχει ότι αυτός γουστάρει χωρίς να μας πέφτει λόγος αλλά όχι ρε φίλε να μας λες ότι σου αρέσει ο όγκος μιας crt. Ήμαρτον δλδ

Δημοσ.

BIGGER IS BETTER...ΤΟ MΕΓΕΘΟΣ ΜΕΤΡΑΕΙ....ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ και άλλα πολλά.Πάντως πέρα από την πλάκα και μένα χθές μου κάηκε η EIZO 17" crt και αφού μετά από ψάξιμο είδα οτι δεν μπορώ να πάρω την TFT που θα ήθελα..mva,19",4ms response κλπ Θα αρκεστώ σε μια δοκιμασμένη και πάμφθηνη λύση LG 19" 900p και όταν γυρίσω από το στρατό..ακόμα δεν πήγα :P βλέπουμε..(να πω την αλήθεια ούτε εμένα με χαλάει ο όγκος γραφείο μεγάλο υπάρχει,η οθόνη μπορεί να φιλοξενήσει πάνω της webcam,αρκουδάκια,λαγουδάκια...ενώ με την TFT που να στρώσει η μαναμ' το σεμεν...

Δημοσ.
Den tha se enoxlouse oute to na deis meta apo 1 mina tin miopia sou apo 3 sta 5 etsi?

Filika panta' date=' alla to na ginese apolitos den einai kalo apo tin stigmi pou iparxoun kai oi lg gia ta kamena pixels.[/quote']

An mporeseis na mou breis ena ar9ro sto opoio apodeiknuetai oti gia th muwpia ftaiei h CRT sou to 3anasyzhtame. Kai perimenw na mou peis kai kapoio sobaro epixeirhma giati h CRT kanei muwpia kai h TFT oxi ...

2 xronia meta thn epembash kai blepw san aetos ... kai ka9omai MONO se CRT kai malista ths plakas (Sony 9 etwn). Kai gurw mou douleuoun an9rwpoi pou ka9ontai 20 xronia mprosta se tetoies o9ones kai den exoun muwpia.

Me liga logia, h muwpia einai klhronomikh kai apo prodia9esh. Ase pou den katalaba pou akribws eimai apolutos .....

An do9hke h entupwsh oti eimai KATA twn TFT kai YPER twn CRT grapste la9os. Aplws e3e9esa ta + kai ta -. Otan 9a ftasoun sto epipedo pou egw 9ewrw kalutero apo tis CRT 9a thn alla3w. Giati opws swsta eipe o LL_NEO siga mh se ftiaxnei kai o ogkos ths CRT .... Se ligo 9a mas pei o tolis oti an eixe th dunatothta anti gia aerodunamiko autokinhto 9a epairne kantina .....

Filika

Giwrgos

Δημοσ.

Pfff.. vasika koita dikaioma sou na sou goustaroun oi crt,kai idika edo kaneis den tha sto sterisei.Douleua se q-monitor(esxos) apo to 97 eos to 2000.meta pira tft.Otan lipon xriastike na doulepso ksana se crt(sony 19") den anteksa stigmi.Sigoura exoun dromo mbrosta tous oi Tft kai isos panta na exoume kammena pixel alla kai oi crt meta apo polles ores litourgias pernoun perierga xromata(oxi o sosforos) alla kai to pirovolo den antexi,etsi exeis psilo kitrines i psilo mble othones.Episeis apo oso ksero den iparxoun crt me dvi kai einai voliko na min xriazete na kano kamia rithmisi.Kai den ksero gia esas alla to mono pou ksekathara leo oti oi crt iperexoun einai ta zwntana xromata giati to brightness mou einai iper arketo se oles tis tft pou exo dei. Auta

Δημοσ.

Μάλλον με παρεξήγησες. Δεν είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ των CRT και ότι τις γουστάρω κτλ. Αυτή τη στιγμή όμως οι TFT δε μου δίνουν εκείνα τα πράγματα που θα ήθελα απο μια "καλύτερη" οθόνη. Όσο για τα προβλήματα με CRT που αναφέρεις,επειδή τα είδες μία φορά δε σημαίνει ότι είναι και συχνά. Τόσες CRT στη δουλειά μου και οι πιο παλιές μόνο (άνω των 8 ετών) εμφανίζουν προβλήματα στο focus και πουθενά αλλού. Ούτε στο φώσφωρο ούτε στο πολυβόλο.

Και το DVI δεν έχει αποδείξει ακόμα την αξία του. Ίσως φταίει η κακή υλοποίηση αλλά προφανώς θα ήθελα μια ελαφρύτερη, μικρότερη, με λιγότερη κατανάλωση, καλύτερη απόκριση, καλύτερο κοντράστ, καλύτερη φωτεινότητα, απαλλαγμένη από το άγχος των καμμένων pixels και φτηνότερη οθόνη. Τέτοιο πράγμα ακόμα απλά δεν υπάρχει ....

Δημοσ.

Edo kai arketo kairo xrisimopoio mia tft mono gia net/downloads ktl, kai gia ta games exo mia 19 crt. I tft einai teleia gia ta surfarismata ktl, kyriolektika poly xerourasti, omos sta games einai drama i katastasi, eidika an theleis na rixeis kai ligo tin analysi sta 1024x768 (mias kai den exoume oloi ta fragka na exoume to kalytero CPU kai GPU pou kykroforei), tote einai pragmatiko xali. o kokkos kanei megali diafora.

Δημοσ.

Μονο για games και photoshop crt(αν και με τις νεες tft αλλαζει και αυτο), για ολα τα αλλα tft.

Παντως απο τοτε που πηρα tft τα ματια μου χτυπανε 8ωρα πανω της χωρις να κουραζονται καθολου. Οταν πηγαινω στην παλια μου crt(καλη,Eizo) μετα απο κανενα 2ωρο βλεπω αστερακια και αγανακτω(Το μονο καλο που βρισκω πανω της, ειναι το βαθυ μαυρο).

Πλεον το moto μου ειναι:

Once you go flat, you never go back!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...