karaLRS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Καλησπέρα... Στο συγκεκριμένο μαγαζί ειμαι πελάτης απο τότε που εχει ανοίξει δηλαδή πάνω απο 5 χρόνια! Μπορω να πω οτι ηταν αψογο σε τιμες και θέματα εγγυησης.Ομως σήμερα εγινε το συγκεκριμένο. Εχω ενα υπολογιστη turbo-x εδω και 2 χρονια.Τωρα τελευταια εκανα ξαφνικα reset και οταν πηγαινα να τρέξω καποιο βαρύ προγραμμα εσβηνε και μύριζε κάτι καμμένο! Ανοιγώ το Pc και βλέπω την Φυσσα που παει απο το τροφοδοτικο στην μητρική (την μεγάλη οχι την atx) να εχει μαυρισει και η μιση να εχει λιώσει! παιδία αν ποστάρω φωτογραφία πως ειχε γίνει θα τρομάξετε. Κατευθειαν το παω στο πλαισιο και τους δίνω και τους λεω το πρόβλημα μου. Τελος παντων με παιρνουν σημερα και μου λένε οτι δεν καλύπτεται απο την εγγυηση γιατι μαλλον εχετε πρόβλημα με το ρεύμα και δεν το καλυπτουμε. Τους λεω οπα ρε παιδία δηλαδη και γιατι να μην φταίει το τροφοδοτικό??? Μου λένε οτι τα τροφοδοτικα εχουν εσωτερική ασφάλεια που δεν τους επιτρέπει να δώσουν λάθος ρεύμα ή πιο πολλα Αmper. Ειναι ετσι φτιαγμένα να αποκλείουν εσωτερικό σφάλμα. Τους λεω και επιτρέπουν να καει ο υπολογιστής αμα δεν ειναι καλο το ρεύμα της δεή? εκει δεν μου απαντησαν! Ο υπολογιστής βρίσκεται στον Πειραιά και δουλευει 2 χρονια στην ιδια πρίζα στο ιδιο σπίτι. Ουτε πρόβλημα τάσεις εχω ουτε τίποτα. Αυτη μου λένε πρόβλημα τάσης.Πως μπορούν να το αποδείξουν αυτο?Μπορώ να παρω στην δεη και να ζητήσω πληροφόριες για το ρευμα της περιοχής? Καποιος που να εχει βαθυτερες γνωσεις σχετικα με PSU θα μου ηταν πολυ χρησιμος. Εχω ψαξει σε Google , ξενα forums αλλα δεν βρίσκω κάτι... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια... ΦΙλικά Θοδωρής
karaLRS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 το κουτί ειναι με athlon xp 2000+ επαιζε σε θερμοκρασίες 45-50 βαθμους (idle-full load) επισης ειχε μια καρτα radeon 800le , ενα 40Gb σκληρό και 256 ram... και ενα sony 48x cdrw το κουτι αεριζόταν πολύ καλα και καθε 4-5 μήνες το ανοιγα για καθαρισμα στους ανεμιστήρες. Δικαιολογειται καμμένο καλώδιο απο αυξομειώσεις τάσης? Δηλαδη στο manual του τροφοδοτικου το γράφει?πως μπορούν να μου το αποδείξουν? αμα το τροφοδοτικό ειναι προβληματικό τι συμπτώματα εχουμε?
S2Katana Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Kαλησπερα.Το ερωτημα ειναι αν πραγματι ευθυνεται το ρευμα της ΔΕΗ.Αν ευθυνεται αυτο, λογικο ειναι να μη σε καλυπτουν.Τωρα δεν ξερω κατα ποσο ευσταθει αυτο με το τροφοδοτικο.Αν δλδ δεν εχει το δικο σου αυτη την ασφαλεια και κατα συνεπεια σε αυτο οφειλεται η καμμενη μητρικη, τοτε το Πλαισιο πρεπει να στην αντικαταστησει γιατι το ΔΙΚΟ του τροφοδοτικο την εκαψε.
doctorkostis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Αν το τροφοδοτικο ειναι εντος εγγυησης βγαλτο και πηγαινε το πισω.Πεστους οτι καηκε,μην ασχοληθεις να αναλυεις τασεις,ρευματα κλπ.Ειχα επιστρεψει ενα τροφοδοτικο στο πλαισιο επειδη εκανε θορυβο το ανεμιστηρακι του(κατα τα αλλα ηταν οκ) και το αλλαξαν επιτοπου χωρις καν να το βαλουν σε μηχανημα.Παρε ομως μαζι σου αποδειξεις και τετοια γιατι ειναι λιγο σχολαστικοι σε τετοια θεματα....
S2Katana Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Iσως δεν καταλαβα καλα, αλλα δεν χαλασε και η μητρικη???Αν ειναι μονο τροφοδοτικο, ακολουθησε τη συμβουλη του doctorkostis...
karaLRS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Εχει καεί και η μητρική.Βασικά δουλεύει αλλα ειναι λιωμενο το πλαστικο που ενώνεται η φύσσα. κοιτάχτε μερικές φώτο... To πρώι στο τηλέφωνο μου ειπε οτι καηκε και η καρτα γραφικών αλλα τώρα που πηγα εκει και του ειπα να το δοκιμασει μπροστα μου η κάρτα δουλευε!!!!! κατι παράξενο παίζει...
k_w_t Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Αν εφταιγε η ΔΕΗ θα εκαιγες τροφοδοτικο κατα 99% και οχι να γινει βραχυκυκλωμα στο motherboard!
karaLRS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 μου λεει και καλα οτι εχει μονο εσωτερικο κύκλωμα που κοβει το ρευμα μονο οταν φταιει το τροφοδοτικό.οταν φταει η ΔΕΗ αφήνει το ρεύμα κανονικα! Δεν θα έψηνε μνήμες?σκληρό?καρτα γραφικών??cpu??αυτα δουλέυουν κανονικα.... βασικα αυτο που σκέφτομαι να κάνω ειναι να παώ σε ενα ηλεκτρολογο να μου αλλαξει φύσσα στο τροφοδοτικό και να το δοκιμάσουμε να δουμε αν βγάζει κανονικά τα volts γιατι τωρα στο service φοβοταν να το βάλει στην πρίζα...το σπίτι μου ομως να καει!!!!
karaLRS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 το τροφοδοτικο : http://www.casingusa.com/products/SC-400.html
k_w_t Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Λυπαμαι αλλα το τροφοδοτικο σου ειναι απο τα λεγομενα φτηνα 12 - 20 euro χονδρικη!!
karaLRS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Λυπαμαι αλλα το τροφοδοτικο σου ειναι απο τα λεγομενα φτηνα 12 - 20 euro χονδρικη!! και επειδη ειναι φτηνο πρέπει να μου κάψει το σπίτι??τι τροφοδοτικο να βάλω για 1 cdrom , μια 8500 radeon και 1800 athlon?? δεν ειναι θέμα λεφτών ειναι θέμα σου λένε μια παπάτζα στα service και πρέπει να το δεχτεις...
S2Katana Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Καλα τωρα μην ανοιξουμε συζητηση για το service του Πλαισιου και τις γνωσεις του προσωπικου του...Aν ηταν θεμα ΔΕΗ δε θα περναγε το προβλημα και στη μητρικη.Το πολυ πολυ να καιγοταν το τροφοδοτικο.Μαλλον κατι φταει με το ιδιο το τροφοδοτικο και εκαψε και τη μητρικη
firewalker Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Κατά 99 % το πρόβλημα οφείλεται στην μη καλή επαφή των ακροδεκτών της φίσας του τροφοδοτικού με αυτή της μητρικής με αποτέλεσμα την συνεχή υπερθέρμανση που οδήγησε στην καταστροφή τους (το έχω δει να συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις). Μπορεί να είναι από λάθος τοποθέτηση ή από αστοχία υλικού. Δεν νομίζω να έγινε από βραχυκύκλωμα (και να έγινε όμως φταίει το υλικό). Δεν θα μπορούσε να καεί σε τέτοιο βαθμό χωρίς να καεί το τροφοδοτικό πρώτα. Πιστέυω ότι δεν έχει σχέση με την Δ.Ε.Η. και πρέπει να στο αλλάξουν.
karaLRS Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Κατά 99 % το πρόβλημα οφείλεται στην μη καλή επαφή των ακροδεκτών της φίσας του τροφοδοτικού με αυτή της μητρικής με αποτέλεσμα την συνεχή υπερθέρμανση που οδήγησε στην καταστροφή τους (το έχω δει να συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις). Μπορεί να είναι από λάθος τοποθέτηση ή από αστοχία υλικού. Δεν νομίζω να έγινε από βραχυκύκλωμα (και να έγινε όμως φταίει το υλικό). Δεν θα μπορούσε να καεί σε τέτοιο βαθμό χωρίς να καεί το τροφοδοτικό πρώτα. Πιστέυω ότι δεν έχει σχέση με την Δ.Ε.Η. και πρέπει να στο αλλάξουν. και με ενα ηλεκτρονικό που μίλησα μου λεει αμα ηταν η δεη θα καιγόταν καποιος πυκνωτής πρωτα... για να λιωσει η φύσσα εγινε σπινθήρας (arcing)
firewalker Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 και με ενα ηλεκτρονικό που μίλησα μου λεει αμα ηταν η δεη θα καιγόταν καποιος πυκνωτής πρωτα... για να λιωσει η φύσσα εγινε σπινθήρας (arcing) Πολύ σωστά! Όταν δεν υπάρχει σωστή επαφή έχουμε τον συνεχή σπινθηρισμό (arching) που οδηγεί σε υπερθέρμανση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.