Προς το περιεχόμενο

Καμενα Pixel σε ACER 1362WLMI: Καλυπτονται απο εγγυηση;

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα

Σημερα που ανοιξα το λαπτοπακι μου εμφανηστικε ενα "σκουπιδακι". Επειδη ουτως η αλλως η οθονη δεν αστραφτει απο καθαριοτητα δεν εδωσα και πολυ σημασια.

Αργοτερα ριχνωντας μια κοντηνη ματια ειδα οτι αυτο το "σκουπιδακι" ειναι δυο pixel τα οποια δεν ειναι μαυρα αλλα φωτιζονται διαφορετικα.

Επειδη το λαπτοπ ειναι ακομα 6 μηνων (αγορα 22/4 και σημερα ειναι 7/10) θα ηθελα να παρω μια ιδεα για το τι παιζει με αυτες τις καταστασεις.

Τα Pixel πρεπει να ειναι εντελως μαυρα για να θεωρηθουν καμενα; Απο ποσα και πανω αλλαζεται η οθονη;

Κριμα γαμωτο γιατι γενικοτερα ειμαι παρα πολυ ευχαρηστημενος απο το λαπτο και σκεφτομουνα και να του κανω αναβαθμηση μνημης (απο 512 > 1G)

Προς το παρον δεν με ενοχλουν ιδιαιτερα για να ψαχτω (με την επακολουθη ταλαιπωρια που απαιτει η συνενοηση με το Service της Acer) απλα θα ηθελα να παρω μια ιδεα και να με καθοδηγησει καποιος γνωστης για το πως πρεπει να κινηθω.

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενός φίλου μου είχε 3 καμμένα απο την πρώτη μερα που το πήρε στα χέρια του ... Το έστειλε πίσω και του αλλάξαν την οθόνη έκατσε Αθήνα κάπου 20 μέρες... Ξέρεις η Αλμαν δεν φημίζεται για την ταχύτητα.. της..

Τώρα κάποιος που έχει προσωπική εμπειρία θα ήταν καλύτερο να σου πει.. ακριβώς τι γίνεται !!

Μια φίλη μου που είχε το ιδιο πρόβλημα της είπαν ότι μέχρι 10 δεν αλλάζουν τίποτα, είναι γραμμένα στις λεπτομέρειες με τα μικρά γράμματα της εγγύησης.

Καλά για να φτάσει μέχρι 10 (και ειδικά αν ισχύει το να είναι και μαύρα για να θεωρούνται καμένα) θέλει πολύ καιρό ακόμα!

Γαμώτο... είχα αρχίσει να πιστεύω ότι είχα ξεφύγει απο το πρόβλημα μετά απο 6 μήνες που το έχω στην κατοχή μου...

Τελικά κανένας με προσωπική εμεπιρία απο θέμα Acer Laptop + Εγγύηση καμένων Pixel δεν υπάρχει;

Α, ξέχασα να ρωτήσω, επειδή έχω διαβάσει σε άλλα Thread ότι Pixel τα οποία δεν είναι εντελώς καμμένα (μαύρα) υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν θα ήθελα να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω για να το τσεκάρω αυτό.

Πχ αν προβάλω μια εντελώς λευκή εικόνα στην οθόνη υπάρχει ιθανότητα να επανέλθουν η ...μπορεί τελικά να τα κάψω τελείως; Μήπως υπάρχει κάποιο σχετικό utility;

Εγώ το πήρα και μετά απο 10 μέρες μου εμφάνισε 2 κόκκινα πολύ μικρούλια και χτες μετά απο 2 μέρες μου εμφάνισε και άλλο ένα κόκκινο μικρούλι:(. Πάντως στο μαύρο φόντο δεν φαίνονται μόνο στο άσπρο και αν τα παρατηρήσεις καλά. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ είναι καμένα αυτά τα πίξελ ή συμβαίνει κάτι άλλο ; και άν υπάρχεί κάποιος να μας πει τι γίνεται με το θέμα της εγγύησης.

Καλά να περνάτε!

Σε προηούμενο θέμα είχα γράψει:

<Όπως έχω γράψει και σε ένα θέμα στην ενότητα των φορητών, το δικό μου 5024 τον πήρα την παρασκευή , είχε 2 καμένα pixel ενα στο πάνω μέρος της οθόνης στο σημείο που έρχεται σε επαφή η οθόνη με το πλαστικό(για τόσο άκρη μιλάμε!! ) και άλλο ένα λίγο πιο κάτω (γύρω στα 3-4 cm, στο ίδιο ύψος με το άλλο) το οποίο μετά από χρήση 5-6 ωρών εξαφανίστηκε!!!1 (αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει καλώς), Τελος πάντων το θέμα είναι όποιος πάρει acer ας δεί τι γράφει η εγγύηση (όπως κάθε ηλεκτρική-ηλεκτρονική συσκευή). Ξεκάθαρα λέει ότι : "warranty limitations and exclusions:exclusions......... 1.5 : minor defects of lcd displays occuring in products with lcd display technology provided that there shall not be more than four (4) defective pixels per million pixels on a given lcd display ,and provided further that if the display panel is divied into nine (9) equal rectangular areas there shall be one defective pixel in the central area of the diplay."

Πίστεύω ότι η εγγύηση είναι πλήρως κατατοπιστική. Καλό όμως είναι να ενημερωθούμε και από την alman (αλήθεια υπάρχει και άλλο σέρβις για τα acer? Κάτι έχω ακούσει για μια mdi στην κηφισιά επί της κηφισίας) για το ποια είναι η πολιτική της εταιρίας για καμμένα pixel. Οποιος πάρει τηλέφωνο την δευτέρα καλό θα ήταν να ενημερώσει και τους υπόλοιπους (κατόχους ή μη laptop acer και υποψήφιους αγοραστές) στο forum.>

Πιστεύω ότι ακόμη ισχύουν τα ίδια!!!

εγω παρηγγειλα ενα λαπτοπ acer 1641 lmi και περιμενω να ερθει.ρωτησα τον πωλητη και μου ειπε οτι η acer αν εχεις καμμενο pixel απο 9 και πανω γινεται αντικατασταση της οθονης . αστα να πανε. περιμενω και εγω με αγωνια οταν τον ανοιξω πρωτη φορα τι θα δω. Παντως ειναι απαραδεκτο να δινουμε τοσα λεφτα και να τιθεται τετοιο θεμα πιστευω οτι ειναι καθαρη κοροιδια. Τελος αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν εχουμε ενα δυο τρια η και παραπανω καμμενα πιξελ αν υπαρχει καποιος τροπος να καψουμε και καποια παραπανω ωστε να περασουμε τα εννια και να μας κανουν αντικατασταση την οθονη(αν ειναι βεβαια μεσα στην εγγυηση) ισως προκληση καποιου βραχυκυκλωματος. Να τους πληρωσουμε με το ιδιο νομισμα κοροιδια αυτοι κοροιδια εμεις!

Κοίτα τι έχω γράψει πιο πάνω, το οποίο είναι από την εγγύηση που συνόδευε το μηχάνημα που αγόρασα. 4 pixel και όχι 9. Απορώ με τον πωλητή. Άμα δεν μπορούν να διαβάσουν μια εγγύηση καλύτερα να κάνουν κάτι άλλο και όχι να παραπληροφορούν τον κόσμο. Μπορεί από την άλλη να μπερδεύτηκε με το 2ο μέρος που αναφέρεται στον χωρισμό της οθόνης σε 9 ίδια παραλληλόγραμα και στα οποία δεν μπορούν να υπάρχουν 2 καμμένα Pixel σε ένα παραλληλόγραμμο. Το καλύτερο όπως πάντα είναι ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

δηλαδη αν εχει δυο καμενα pixel στο ιδιο παραλληλογραμο δεχεται αλλαγη η οθονη?

Πιστεύω ότι επιδέχεται αλλαγής. Όμως όπως είπα το πιο σωστό είναι ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία. Μπορεί να έχω καταλάβει λάθος και να μην είμαι σωστός. Πάντως η εγγύηση αυτό δείχνει να λέει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...