asxeto4 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό τέλος Ιουνίου όταν έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό από το πλαίσιο το οποίο είχε TFT 19'' μόνο με 300€. Άσχετος τότε με το αντικείμενο μου έκανε μεγάλη εντύπωση η αναλογία τιμή-ίντσες και άρχισα να το "ψάχνω". Όσο όμως περνούσε και ο καιρός τόσο και πιο πολύ μπερδεύομουνα. Διαφορετικές τεχνολογίες-διαφορετικά panels(IPS, TN, PVA, MVA, S-IPS, response time, DVI)... Έφαγα ατελείωτες ώρες στο net και έγινα ειδικός για το τι παίζει με τις οθόνες. Έκανα μια γύρα στην αγορά και γέλασα με τις χαζομάρες που μου έλεγε κάθε πωλητής προσπαθόντας να με πείσει ότι η οθόνη που προτίνει είναι η καλύτερη. (Κάποιος για να δικαιολογήσει το 25RS μιας 19'' μου είπε ότι όσο πιο μεγάλη είναι η οθόνη τόσο πιο μεγάλος πρέπει να είναι και ο χρόνος απόκρισης :razz: )Φυσικά κανείς δεν ήξερε τις διαφορές στα διάφορα πανελ. Εγώ χρειάζομαι μια οθόνη που να κάνει για όλα. Προγραμματισμό, photoshop, DVD, Flash, και κανά παιχνίδι(όταν βρίσκω χρόνο). Το καλό είναι ότι δεν ασχολούμε με FPS αλλά κυρίως με RTS και RPG, οπότε δεν με πολυενδιέφερε ο χρόνος απόκρισης. Μετά από πολύ ψάξιμο (όσο περνούσε ο καιρός και το budget ανέβαινε) ήμουν ανάμεσα σε 3 οθόνες. ViewSonic 191b, EIZO L768, FS C19-4. Η τελευταία αν και κορυφαία οθόνη ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη(δείτε προηγουμα post). Ήμουν ανάμεσα στην VS191 και ΕΙΖΟ L768. H πρώτη με πολύ χαμηλό RT(response time) η δεύτερη με 0 πιξελ(http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=118810) και το "ειδικό βάρος" που έχει μια EIZO. Είχα πάρει την απόφαση να πάω στην infosystem και εκεί να δω από κοντά και να διαλέξω. Στην πορεία όμως έκανε την εμφάνιση της το καινούριο μοντέλο της EIZO S1910 με χαμηλό RT. Χθες που πήγα στην έκθεση απογοητεύτηκα γιατί δεν είχε μεγάλη ποικιλία όχι μόνο σε οθόνες αλλά και γενικότερα σε υπολογιστές. Το μόνο περίπτερο που είχε την S1910 ήταν το Zero1 αλλά με τσιμπιμένη τιμή στα 677€. Ρώτησα σε άλλες εταιρίες και μου είπαν ότι ακόμα την περιμένουν. Συγκεκριμένα στο e-shop μου είπαν ότι επειδή η EIZO αλλάζει τα μοντέλα της στις 19'' δεν φέρνουν τώρα τίποτα, αλλά θα έχουν περίπου σε ένα μήνα. Πήρα λοιπόν την απόφαση να περιμένω και εγώ ακόμα λίγο καιρό(μια και δεν είναι κάτι επείγον η αγορά, η 17'' CRT που έχω δουλεύει μια χαρά) και να κάνω ένα χριστουγενιάτικο δώρο στον εαυτό μου στα μέσα του Νοέμβρη :grin: . Όπως θα καταλάβατε κατέληξα στην S1910 γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλω και το βασικό δίνει 0 pixel. Δεν λέω πολύ καλή και η VS 191b αλλά αν σου τύχει καμμένο πιξελ στο κέντρο της οθόνης(το έχω δει αυτό σε φορητό) θα κλαις τα 600-650€. Ελπίζω σε αυτόν τον μήνα να μην εμφανιστεί τίποτα καινούριο και ξαναμπώ σε δίλημα. Το ταξίδι προς την Ιθάκη φτάνει προς το τέλος του... ;-)
wizzy Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Frontise na enimerwtheis kalitera gia tin eggiisi tis EIZO. Kserw oti to 0 pixel to dinei mono stous prwtous 6 mines kai MONO otan i agora exei ginei apo eksousidotimenous antiproswpous. Gia psakse to ligo, min trexeis kai den ftaneis argotera.......
androu Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 επίσης πρέπει να είναι καμμένο - > μαύρο όχι πράσινο κόκκινο κτλπ το pixel
asxeto4 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Frontise na enimerwtheis kalitera gia tin eggiisi tis EIZO. Kserw oti to 0 pixel to dinei mono stous prwtous 6 mines kai MONO otan i agora exei ginei apo eksousidotimenous antiproswpous. Gia psakse to ligo, min trexeis kai den ftaneis argotera....... H πρώτη με πολύ χαμηλό RT(response time) η δεύτερη με 0 πιξελ(http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=118810) και Δες το link... ;-)
sboo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Στην ίδια "Οδύσσεια" βρίσκομαι και εγώ από το καλοκαίρι... Απλά όσο περιμένεις κυκλοφορούν και νέα μοντέλα, οπότε δεν βγάζεις άκρη. Χθες διάβαζα για την νέα Samsung 970 με pva πάνελ και χρόνο απόκρισης 6ms!!! Τι κρίμα που στην Ελλάδα δεν έχουν 0pixel εγγύηση...
dazzlestef Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Ποια ειναι η διαφορα της EIZO S1910 με την EIZO L778? Kαι οι δυο τα ιδια specs εχουν η μηπως οχι ?
reo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Φίλε μου asxeto4 για να μην κάνω quote όλο το Post σου θα σου πω οτι ακριβώς μα ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ.όχι μόνο έχουμε πανοποιότυπες απόψεις για τις οθόνες που μας αρέσουν αλλά κατάλήξαμε και στην ίδια αγορά (EIZO S1910)....:) Στην αρχή έψαχνα σαν τρελός την FSC C19-4, μετά δεν την έβρισκα πουθενά αλλά ξεκίνησα να θέλω DVI και άλλα καλούδια οπότε ανέβηκα και στο budget και στις απαιτήσεις καταλήγωντας στην S1910. Και εγω πάω αύριο Infosystem να δω τι παίζει αλλά απο οτι λές δεν έχει και τίποτα... Σκέφτομαι 2 επιλογές: Είτε περιμένω κανα 2 μήνες ακόμη να την πάρω απο εδώ Είτε την παραγγέλνω απο Γερμανία (mindfactory) σε πολύ καλή τιμή (550 ευρω) αλλά χωρίς την εγγύση των 0 pixel..
nimik Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Η γνωμη μου ειναι να παρεις αυτη που πραγματικα σ'αρεσει και πληρει τις προυποθεσεις (Ονομα,δυνατοτητες,εγγυηση) αλλα οχι ονλαιν....δες την πρωτα να παιζει ,τσεκαρε την παντου...και μετα πες τους να στην τυλιξουν....
reo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2005 Η γνωμη μου ειναι να παρεις αυτη που πραγματικα σ'αρεσει και πληρει τις προυποθεσεις (Ονομα,δυνατοτητες,εγγυηση) αλλα οχι ονλαιν....δες την πρωτα να παιζει ,τσεκαρε την παντου...και μετα πες τους να στην τυλιξουν.... Είναι πολύ δύσκολο να βρείς οθόνες σα την EIZO S1910 ή την VS 191B ή άλλες σχετικά ακριβές οθόνες να "παίζουν" στα καταστήματα. Συνήθως έχουν τις LG,SAMSUNG,NEC,PHILIPS...
scrolllock Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2005 epeidi toys idioys provlimatismoys exo kai ego (kai ontos h infosystem einai xalia - den exei tipota!) des ligo edo: http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=14153 kai edo: http://www.behardware.com/articles/588-1/lcd-19-belinea-10-19-20-and-benq-fp91v.html gia tin belinea 101920. Exo arxisei na strefomai pros ta ekei mia kai syndiazei 0 pixel eggiisi(tha paro kai thn antiprosopeia thn deytera gia na eimai sigoyros) , grigoro PVA panel kai sxetika ftini timi (480 stin ellada) kai toylaxiston symfona me ta reviews einai peripoy san tin ViewSonic VP191b. vevaia kalo tha htan na thn evlepa kai apo konta alla kanena magazi den tin exei stock. Giati polla na parei ta 650+ gia thn eizo. Kai oso gia tin eggiisi eizo eiste sigoyroi oti den kalyptei esto gia 6 mines ta panta (sub kai kameno);;; giati an oyte stoys 6 mines den eimaste kalymenoi tote ti na po....
asxeto4 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2005 Συγκεκριμένα στο e-shop μου είπαν ότι επειδή η EIZO αλλάζει τα μοντέλα της στις 19'' δεν φέρνουν τώρα τίποτα, αλλά θα έχουν περίπου σε ένα μήνα. Στο e-shop έκανε την εμφάνιση της η S1910. Μάλλον κάποιοι πωλητές πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα... :-?
206CC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2005 kurioi eimai katoxos mias vp191s kai eime poly xaroumenos me ayto. tha hthela na sas po ali mia fora ayto pou den mou arese stis 19'' den mou arese to gegonos oti fenonte ta pics se apostash ayth pou sinitos pliktrologoume (0.5m). ena akomh mhn ksexnate thn nea view sonic VP930B (530euro) http://www.mindfactory.de/cgi-bin/MindStore.storefront/434aee11004e9f5e273fc0a801ec0664/Product/View/7778917
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.