Προς το περιεχόμενο

Ντύστε τα Windows τίγρεις :)

NeTeD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το έχω εγκαταστήσει και είναι πανέμορφο,κανένα κόλλημα σε XP SP2.

Διαφωνώ! Απίστευτο κόλλημα (σε SP2) όταν μπήκε ο screensaver, πάνω από την Taskbar μαύρο σκοτάδι και δεν άνοιγε κανένα παράθυρο ώσπου πήρε πόδι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Εγκατέστησα το Flyakite OSX και εξαφάνισε την language bar

Και δεν γράφει ελληνικά πουθενά παρά μόνο στις εφαρμογές του

Office 2003. Τα windows είναι XP Pro English US με SP2

Και τα regional settings του control panel είναι σωστά ρυθμισμένα και για

Greek settings.

Παιδια, εγω χρησημοποιω το Flyakite OSX εδω και 6 μηνες σε winxp pro sp2

χωρις το παραμικρο προβλημα.Και σε συνδιασμο με το WindowBlinds

εχω μια τελεια ψευδεσθηση του περιβαλλοντος του macOS X.

Εν αναμονή ενος ibook σε λιγο καιρό..

... και εγω πριν λιγο το εβαλα ... μου φαινεται απιστευτα ομορφο και μεχρι τωρα οτι εφαρμογες εχω ανοιξει και οτι εχω κανει δεν εχει δημιουργηθει το παραμικρο προβλημα (WinXP pro ENG SP2).

Αφειστε που μου φαινεται ποιο γρηγορο το λειτουργικο τωρα!!! ... αλλα μαλλον ειναι απο τον ενθουσιασμο μου και επειδη το εχω δει σε πραγματικο μακ!!

Τα συγχαρητηρια μου στον NeTeD για το link!!

egw pantws ta mac den ta sumpa8hsa pote! Epeidh omws empisteuomai tis episthmes pisteuw oti to mac einai polu kalutero kai pio a3iopisto apo ta pc (to leei h statistikh). Opws allwste kai ta linux einai polu kalutera apo ta windows. Omws pote den 8a allaza ta windows giati polu apla goustarw na eimai mesa sta pragmata. Etsi loipon an 8elhsw pote sta8ero periballon gia kammia sobarh douleia 8a balw linux. Alliws windows kai plh8wra programmatwn. An pali 8elhsw na kanw kati pou mono me mac to kanei kaneis kala e tote 8a parw kai mac.

Epishs nai sumfwnw to format einai gia e3airetika liges periptwseis, ektos twn pollwn aprosektwn kai adawn pou kanoun to leitourgiko tous skata me auta pou bazoun mesa opote oi periptwseis twn format au3anontai. Exw na kanw format sta xp mou (xp pro sp2) gurw sta 2,5 xronia. Kai einai sxedon ayoga. Den ta fulaw omws se guala. Kai problhmata eixa (polla...) me software alla den katefuga sthn eukolh lush (duskolh kata th gnwmh mou, giati poios ka8etai na pernaei ola auta pali apo thn arxh kai ante na 8umh8eis ola ta settings gia ola ta programmata sou!!!). Ka8hsa kai eya3a kai brhka LYSEIS sta problhmata.Anti na ma8w na kanw format me iligkiwdh taxuthta :P kai me megalh anesh, eipa na ma8w ligo pws douleuoun ta Windows!

Auta.-

• Super Moderators
egw pantws ta mac den ta sumpa8hsa pote! [...] Omws pote den 8a allaza ta windows giati polu apla goustarw na eimai mesa sta pragmata. [...']

Κι εγώ θέλω Mac γιατί δεν μ' αρέσει να είμαι μέσα στα πράγματα μόνο και μόνο επειδή είναι όλοι οι άλλοι. ;)

Δηλαδή αν αύριο όλοι βάφανε τα μαλιά τους πράσινα, θα τα έβαφες κι εσύ για να είσαι μέσα στα πράγματα; :)

[...'] kai me megalh anesh, eipa na ma8w ligo pws douleuoun ta Windows!

Με το συμπάθειο αλλά δεν δίνω δεκάρα πώς δουλεύει ένα λειτουργικό. Θέλω απλά να κάνω τη δουλειά μου. Αν χρειάζεται να κάνω 500 ρυθμίσεις (όπως πρέπει να κάνω στα Windows) για να έχω αυτό που θέλω, να μου λείπει το βύσσινο. Το θέλω έτοιμο, απλό και λει-του-ργι-κό. Έτσι είναι το MacOS X.

Αν ήθελα να μάθω πώς δουλεύει ένα λειτουργικό, θα έπαιρνα Linux και θα το δούλευα με command line. Ή θα έπαιρνα MacOS X και θα δούλευα επίσης το command line (που είναι παραλαγή FreeBSD). Όχι με παραθυράκια και "δεν είναι συμβατό το τάδε πρόγραμμα με το Service Pack 2" και "κάνε ένα reboot, απεγκατέστησε το πρόγραμμα, σβήσε τα 10 .dll που άφησε πίσω και ξανακάνε reboot". Αυτό δεν είναι λειτουργικό, είναι τα πάθη του χριστού.

Η ταπεινή μου άποψη πάντα.

File mporei esena na mh se endiaferei pws douleuei ena leitourgiko alla egw pou asxoloumai polu me tetoia 8emata logw douleias m aresei na ma8ainw.Opws kai na to kanoume omws ta windows osa problhmata kai na exoune (an ta peirazei kaneis polu me skatoprogrammata apo cd periodikwn ktl ktl) einai to pio aplo leitourgiko.

To MacOSX otan efere ena laptop mia filh apo thn Amerikh stis diakopes ths sthn Ellada, mou phre mia wra na kanw copy kai paste tis fwtografies pou bgalame. 8elw na mou prosferoune pollous tropous na kanw mia douleia. Oxi mono click (copy) kai meta click (paste).

Mporei na mhn to eya3a polu alla san prwth entupwsh htan dusxrhsto.

• Super Moderators
File mporei esena na mh se endiaferei pws douleuei ena leitourgiko alla egw pou asxoloumai polu me tetoia 8emata logw douleias m aresei na ma8ainw.

Δεν θα μπω στο τριπάκι "τι μαθαίνεις με τα Windows" γιατί ένα φιλαράκι που τελείωσε ηλ. υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ορκίζεται ότι δεν μαθαίνεις χριστό - το πιο κακογραμμένο λειτουργικό από την εποχή των... Windows. :)

Απλά μαθαίνεις μόνο Windows. Ενώ (για παράδειγμα) μαθαίνοντας Linux, ουσιαστικά μαθαίνεις αρκετά για την λειτουργία των *nix λειτουργικών (συμπεριλαμβανομένου και του MacOS X).

Opws kai na to kanoume omws ta windows [...] einai to pio aplo leitourgiko.

To MacOSX otan efere ena laptop mia filh apo thn Amerikh stis diakopes ths sthn Ellada' date=' mou phre mia wra na kanw copy kai paste tis fwtografies pou bgalame. 8elw na mou prosferoune pollous tropous na kanw mia douleia. Oxi mono click (copy) kai meta click (paste).

Mporei na mhn to eya3a polu alla san prwth entupwsh htan dusxrhsto.[/quote']

Προφανώς δεν ασχολήθηκες πάνω από 2 λεπτά σε MacOS X για να λες ότι τα Windows είναι το πιο απλό λειτουργικό. Ούτε είδες το πιο απλό για την αντιγραφή παντός αρχείου: το drag and drop.

Δεν πειράζει, άποψή σου κι άποψή μου, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας. :)

Αν ήθελα να μάθω πώς δουλεύει ένα λειτουργικό' date=' θα έπαιρνα Linux και θα το δούλευα με command line. Ή θα έπαιρνα MacOS X και θα δούλευα επίσης το command line (που είναι παραλαγή FreeBSD). Όχι με παραθυράκια και "δεν είναι συμβατό το τάδε πρόγραμμα με το Service Pack 2" και "κάνε ένα reboot, απεγκατέστησε το πρόγραμμα, σβήσε τα 10 .dll που άφησε πίσω και ξανακάνε reboot". Αυτό δεν είναι λειτουργικό, είναι τα πάθη του χριστού.

Η ταπεινή μου άποψη πάντα.[/quote']

Ta (polla) linux exoun poly megalytera provlimata me ti symbatotita metaxy tous. Kaka ta psemmata, to sp2 dimiourgise liga provlimata se symbatotita alla to oti fainontai toso poly san ti myga mes to gala epivevaionei ton kanona, o opoios einai oti pairneis ena setup.exe pou to katevases yia ta 98 prin 5 xronia kai to kaneis double click kai trexei. Se linux auto einai akoma apiasto oneiro, kai isos na min ginei pote logo tis apisteutis poikilias pou yparxei.

Oso yia to format, dystixos einai gegonos oti i pleiopsifia ton windows xriston einai asxetoi, kai exoun to antistoixo tou root access se linux. Opoios xerei, i endiaferetai na mathei mporei na trexei windows me asfali tropo xoris idiaitera provlimata (kai auto to paradexontai kai orismenoi hardcore linuxades). Kai o xronos gia na matheis kati tetoio einai poly ligoteros apo auton pou xreiazetai gia na matheis linux i opoiodipote allo leitourgiko kai na yposteis tin talaiporia tou na allaxeis platforma gia ena tetoio logo. Gia na to po allios, kapoios pou den exei diathesi na mathei ta windows sosta, den nomizo oti exei tin paramikri elpida se linux. opote an kapoios thelei na paei se linux, as skeftei sosta tous logous gia na min xasei askopa ton kairo tou.

Apo Mac den xero giati den exo dei pote. Mou lene oti einai eukolo kai poiotiko alla pali exeis tin mikroteri poikilia se software.

I plithora programmaton einai pou mas krataei olous sta windows (esto kai me to mikro partition pou exoun tosoi "linuxades" gia na paizoun paixnidia). Fysika einai poly thetiko na mathaineis osa perissotera mporeis gia osa leitourgika kai platformes mporeis. kai pote den xereis, mporei na sou fanei anektimito kapoia stigmi. Pantote imoun yper tis gnosis, alla i gnomi mou einai oti gia na apofygeis teleios ta windows thelei mia geri dosi MS Hating, i poly isxyres apopseis peri tou open source (i kai ta 2 pou einai to sinithes)

• Super Moderators
[...]Apo Mac den xero giati den exo dei pote. Mou lene oti einai eukolo kai poiotiko alla pali exeis tin mikroteri poikilia se software.

I plithora programmaton einai pou mas krataei olous sta windows (esto kai me to mikro partition pou exoun tosoi "linuxades" gia na paizoun paixnidia). Fysika einai poly thetiko na mathaineis osa perissotera mporeis gia osa leitourgika kai platformes mporeis. kai pote den xereis' date=' mporei na sou fanei anektimito kapoia stigmi. Pantote imoun yper tis gnosis, alla i gnomi mou einai oti gia na apofygeis teleios ta windows thelei mia geri dosi MS Hating, i poly isxyres apopseis peri tou open source (i kai ta 2 pou einai to sinithes)[/quote']

Θα σταθώ στην τελευταία σου παράγραφο για δύο λόγους: α) με τις άλλες δύο συμφωνώ λίγο ή πολύ και β) δεν έχω ιδιαίτερη δουλειά ενώ έχω μπόλικο χρόνο. :)

Η συνήθης κριτική για το MacOS X είναι ότι δεν έχει software. Φυσικά παραδέχομαι ότι δεν έχει την πληθώρα του software που έχουν τα Windows. Αλλά οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχει ελάχιστο software ή software που δεν καλύπτει τις ανάγκες του, χωρίς να το'χει ψάξει. Μέγα λάθος!

Λόγω της αγάπης μου για τα Macintosh που προϋπήρχε της αγοράς κάποιου Mac, πήρα έναν μεταχειρισμένο PowerMac G3 (ας πούμε ότι είναι αντίστοιχος του Pentium II) και προγραμματίζω την αγορά ενός G4 ή G5 μέχρι τα Χριστούγεννα. Κάθισα και έψαξα τόσο σε νόμιμες όσο και σε... λιγότερο νόμιμες πηγές και σε διαβεβαιώ ότι δεν πίστευα στα μάτια μου για το πόσο software κυκλοφορεί για MacOS αλλά απλώς το αγνοούσα (γιατί μέχρι τώρα δεν με ενδιέφερε).

Ενδεχομένως να μην υπάρχει το χ προγραμματάκι που κάνει την τάδε βλακειούλα αλλά σε πολλές περιπτώσεις η τάδε βλακειούλα είτε υποστηρίζεται εγγενώς στο MacOS (οπότε δεν έχεις ανάγκη να βάλεις ξεχωριστό πρόγραμμα για κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως μέσω λειτουργικού) είτε δεν χρειάζεται στο MacOS (οπότε πάλι δεν έχεις ανάγκη να το βάλεις). Σε άλλες πάλι περιπτώσεις δεν υπάρχει το Paredwse Disk Defragmenter αλλά υπάρχει το Bspus Disk Optimizer, δηλ. αντίστοιχα προγράμματα στο MacOS που κάνουν την ίδια δουλειά - απλά δεν βγαίνουν από την Α εταιρεία και βγαίνουν από την Β με άλλο όνομα. Οπότε πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εντάξει, σίγουρα υπάρχει κι ένα ποσοστό προγραμμάτων που δεν υπάρχει καθόλου στο MacOS. So what? Σου είναι όλα απαραίτητα; Σκέψου λιγάκι: πόσα από τα χιλιάδες προγράμματα που κυκλοφορούν θέλει ο μέσος χρήστης; Ελάχιστα. Ο αδερφός μου και η μάνα μου (ας πούμε ότι είναι οι μέσοι χρήστες) θέλει: κειμενογράφο, internet browser και e-mail client, ένα Instant Messenger, ένα P2P πρόγραμμα, έναν mp3 player και ένα media player για video. Αυτά βέβαια τα ικανοποιεί και μια απλή linux distro με KDE - πόσο μάλλον το MacOS X. Αλλά όοοοοοοοοχι, προτιμάμε να ακολουθούμε το κοπάδι (γιατί περί κοπαδοποιήσεως πρόκειται) παρά να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό.

Κάτι άλλο που παρατήρησα στα Mac και μου έκανε αληθινή εντύπωση (γιατί είμαι χρήστης Windows από την έκδοση 3.1 και τα'χω δουλέψει όλα τα user-oriented Windows μέχρι τα XP) : ακόμα κι ο δικός μου ο κακομοίρης PowerMac G3, μοντέλο που κυκλοφόρησε το 1999, τρέχει με άνεση και χωρίς καμία αργοπορία ή πρόβλημα το MacOS X 10.3.9 (λειτουργικό που κυκλοφόρησε το 2004) και το 99% των προγραμμάτων που κυκλοφορούν. Πόσοι χρήστες Windows μπορούν να φέρουν αντίστοιχο παράδειγμα, που κάνουν αναβάθμιση επεξεργαστή και κάρτας γραφικών μόνο και μόνο επειδή κυκλοφόρησε νέα έκδοση του τάδε προγράμματος;

Η άλλη πονεμένη ιστορία είναι τα παιχνίδια. Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο, το MacOS δεν έχει την πληθώρα των παιχνιδιών που έχουν τα Windows. Έχει αρκετά βέβαια, εγώ βρήκα (με μεγάλη έκπληξη, το λέω και πάλι, γιατί νόμιζα πως δεν έχει τίποτα) αυτά που θέλω αλλά δεν είμαι τυπικός gamer, παίζω ελάχιστα, κυρίως strategy και adventures και το Quake και τα Tomb Raider - όλα αυτά υπάρχουν, φυσικά. Κι άλλα πολλά ακόμα, κυρίως τα νεώτερα (το Doom III πχ ή το Half-Life 2).

Βέβαια στα Windows έχω παρατηρήσει ότι για να παίξω κάτι αξιοπρεπώς πρέπει να κάνω αναβάθμιση της κάρτας γραφικών μου κάθε 6-12 μήνες, που το βρίσκω απλά απαράδεκτο (δεν μου φταίνε μόνο τα Windows γι'αυτό αλλά φταίνε ΚΑΙ τα Windows γιατί έτσι είναι συνηθισμένοι οι χρήστες τους - να σκάνε φράγκα). Κι όταν αγόρασα την ATI Radeon 8500 ήταν από τις ουάου! κάρτες, τώρα όποιος την δει γελάει μαζί μου. Γι'αυτό λέω, προκειμένου να τα σκάω κάθε 6 μήνες στην ATI ή στην nVidia, ας χτυπήσω μία κονσόλα (το PSP που'χει ο Hal9000 το'χω ζηλέψει πάρα πολύ) και καθάρισα. Και για τα strategy (στυλ Age of Empires) υπάρχει ο Mac.

Ένα τελευταίο σχόλιο για τους Microsoft-haters και τους open-source fanatics: είμαι από τους 2ους χωρίς να κρύβω την, τουλάχιστον επιφυλακτική στάση που κρατάω στην Microsoft (ακριβώς γιατί χτυπάει τόσο πολύ το open-source και την ανεξάρτητη πρωτοβουλία). Αλλά δεν άλλαξα γι'αυτό από WinPC σε Mac. Άλλαξα επειδή είδα μια υπέροχη αισθητική και ένα σαφώς πιο απροβλημάτιστο περιβάλλον εργασίας. Επειδή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή τόσο για δουλειά όσο και για διασκέδαση, για μένα μετράνε και τα δύο.

Αυτά. :)

παρεδωσε(δεν ξερω που να βάλω τον τόνο) περίπου πόσο κοστίζει ένας Μακ ο οποΐος μπορει να καλύψει τις απαιτήσεις ενός μέσο χρήστη?? απαιτήσεις και μέσο χρήστη θεωρώ το (οικογενειακό) παράδειγμα που αναφέρεις!

σορι για το οφφ τοπικ

• Super Moderators

Αν βάλουμε το δικό μου παράδειγμα μέσου χρήστη (η μάνα μου κι ο αδερφός μου), ο μέσος χρήστης έχει καθαρίσει γύρω στα €800 με όλα μέσα ήτοι:

Hardware: Οθόνη CRT 17", DVD-ROM/CD-R, HDD 80GB Ultra ATA drive (υπεραρκετός), μνήμη 256MB DDR SDRAM PC2700, ΑΤΙ Radeon 9600/64MB DDR SDRAM, modem 56K V.92, Ethernet, 5 USB, 2 FireWire, μεγάφωνα, μικρόφωνο, λειτουργικό Mac OS X v10.4, πληκτρολόγιο, ποντίκι.

Software (πλην λειτουργικού φυσικά): iLife ’05 (iTunes, iPhoto, iMovie HD, iDVD, GarageBand), Mail, iChat, Safari, QuickTime, iSync, iCal, DVD Player, AppleWorks, Quicken 2005 for Macintosh, 2005 World Book Multimedia Reference Suite, τα παιχνίδια Nanosaur 2 και Marble Blast Gold, XCode Developer Tools και το Apple Hardware Test.

Μπορεί να παίξει και με λιγότερα (€ 580) χωρίς την οθόνη αλλά με 512ΜΒ RAM και ΑΤΙ Radeon 9200/32MB DDR SDRAM.

Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικά. Άλλωστε, you can't put a price on style! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...