Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θορυβο

vjshadow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Tha to xsanapo. potensiometro kai pali potensiometro, katevazeis tis strofes kai isixazeis .Ligo prosoxi stis thermokrasies alla xeimonas erxetai...P.x. emena ta fan tou trofodotikou,cpu,chipset,vga mou pernan ta autia .Erixsa 4 potensiometra kai Vrika tin isixia mou...

Tha borouses na mas peis kapoia pragmata panw se auto?

px. apo pou ta pires ta potensiometra, times, pws ta sindeses k ola ta sxetika?

Se rwtaw epeidi skeftomai k egw na kanw kati paromoio.

Δημοσ.

Προσπάθησε να βρείς λαστιχένιες τσιμούχιτσες και χρησιμοποίησέ τες μεταξύ φαν και μεταλλικής επιφάνειας. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις περίπου 30-50% τον θόρυβο.

Εγώ προσωπικά έκανα το ίδιο και ησύχασα με το ρημάδι.

Δημοσ.

Καταρχην είσαι σίγουρος οτι ακουγεται το ανεμιστηράκι και όχι το σασι ή ησχαρα του τραφοδοικού. Το δοκίμασες στον αέρα(με 12V τροφοδοσία πάνω σε ξύλινο τραπέζι)? Εγώ είχα τριγμούς απο τη σίτα του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού. Το πρόβλημα λύθηκε χαλαρώνοντας ελάχιστα την 1 απο της 4 βιδούλες που στηριζουν τη σιτα!

Δημοσ.

ΤΙ Προδιαγραφές εχει το τροφοδοτικό 5a,5b,5c......γιατί αυτο καθορίζη τι στροφές θα πάρη.Υποθέτω οτι ειναι 8αρι σε διάσταση και με τρεία καλώδια!

Δοκιμασες Να Βάλης τσόχα πρίν το βιδώσης:

Δημοσ.
Tha borouses na mas peis kapoia pragmata panw se auto?

px. apo pou ta pires ta potensiometra' date=' times, pws ta sindeses k ola ta sxetika?

Se rwtaw epeidi skeftomai k egw na kanw kati paromoio.[/quote']

To potensiometro to vriskeis se magazia me ilektronika exsartimata kai exei gyro sto 1 euro ,pare ena sta 470 ohm.

1.Koveis to kokino kalodio tou fan kai exeis 2 akra apo to kokino kalodio pou to ena paei sto fan kai to allo sti trofodosia

2.Me ena kolitiri ligo kalai kai ligi empeiria stis koliseis kolas to ena kalodio se enan apo tous akrianous akrodektes tou potensiometrou kai to allo ston meseo akrodekti.

3.Tora me to potensiometro boreis na rithmiseis tis strofes tou fan kai na ysixaseis

PROSOXI OMOS ! DEN PREPEI NA XAMILOSEIS YPERVOLIKA TIS STROFES TON FANS KAI PREPEI NA PARAKOLOUTHEIS TIS THERMOKRASIES STIN ARXI.EPISIS APOSINDEOUME TO PC APO TIN BRIZA KAI PROSEXOUME TO POTENSIOMETRO NA MIN AKOUBAEI POUTHENA KAI VRAXYKYKLONEI.

93782-big.jpg

Oso gia ton skliro disko boroume na ton kremasoume sta bay ton drives me kalodia gia na min metaferonte oi doniseis sto kouti... ;)

Δημοσ.

Yabadabado τι τις θες τις υπολοιπες πληροφοριες; Το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου ακουγεται σιγουρα.

The_Mentor δεν καταλαβα γιατι να το κανω αυτο. Δεν κουνιεται καθολου το ανεμιστηρακι. Διορθωσε με αν δεν καταλαβα σωστα!

mentzik οπως ειπα παραπανω δεν κουνιεται τπτ. Εξαλλου ηταν απλο να το καταλαβω. Πολυ απλα το σταματησα με ενα κατσαβιδι και χαθηκε ο θορυβος που με ενοχλουσε.

varthol δεν ξερω τι ειναι και που μπορω να το δω; Εχει 8αρι ανεμιστηρα και εχει 2 καλωδια. Τι εννοεις διασταση; Την τσοχα που και γιατι να την βαλω;

Παιδια σας ευχαριστω πολυ που με ανεχεστε και αφιερωνετε τον χρονο σας!

Δημοσ.

Δεν λέω πως κουνιέται αλλά λόγο επαφής μετάλλου με μετάλλου δημιουργείται θόρυβος από μεταφορά κραδασμών. Εγώ τουλάχιστον πρωσωπικά με αυτό το τρόπο μείωσα αισθητά τον θόρυβο και έχω τον υπολογιστή μου στο υπνοδωμάτιο...

Δημοσ.

γεια σας παιδια!!

πρωτο μου post εδω οπως βλεπετε, αν και παρακολουθω αρκετο καιρο το forum!! επειδη η απορια μου ειναι σχετικη με το θεμα σκεφτηκα να τη γραψω εδω και οχι να ανοιξω καινουριο.

τον τελευταιο καιρο εχω και γω που θορυβο στο pc μου και δεν μπορω να εντοπισω απο που προερχεται.επισης εχω την εντυπωση οτι το τροφοδοτικο μου δεν ειναι αρκετο για το συστημα μου. το κουτι μου δεν ειναι κανενα της προκοπης, εχω ενα innovator με 350αρι τροφοδοτικο. το pc μου αποτελειται απο ενα mobo της gigabyte, cpu athlon xp 2800, 2*512 ram, 1 HD IDE 60GB, 2*HD SATA 120Gb και μια ΑΤΙ 9600 καρτα γραφικων.

αποσυνδεσα τον ενα sata αλλα δεν ειδα καμια διαφορα. το συστημα μου συνεχιζει να ζοριζεται και να κανει φασαρια σε ασχετες στιγμες, αναξαρτητα αν κανει καποια εργασια η οχι!! προσπαθησα να σταματησω το μικρο ανεμιστηρακι που βρισκεται στην ΑΤΙ. ετσι σταματαει ο πολυ ενοχλητικος θορυβος που μοιαζει με κοματι χαρτι που το χτυπαει ανεμιστηρας, ομως συνεχιζει το βουισμα σαν να κανει καποια πολυ βαρια εργασια ενω στην ουσια δεν κανει τιποτα.

καταλαβατε τιποτα απο αυτα που εγραψα? που εντοπιζετε εσεις το προβλημα? να αλλαξω τροφοδοτικο με καποιο μεγαλυτερο? αν ναι τι να παρω? εχω δει ενα της q-tec 500w στο e-shop, λεει τιποτα? δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα και τελικα να μην φταιει αυτο? καθε απαντηση καλοδεχουμενη!!

ευχαριστω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...