Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με θορυβο

vjshadow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο που εχω κανει αρκετο θορυβο. Ετσι αποφασισα να αλλαξω το ανεμιστηρακι του με ενα αλλο απο παλιο τροφοδοτικο το οποιο μου "ακουγοταν" καλα. Το περιεργο ειναι οτι μετα την αλλαγη νομιζω οτι τα πραγματα εινει τουλαχιστον τα ιδια αν οχι χειροτερα. Πως γινετε το ιδιο ανεμιστηραι σε αλλο τροφοδοτικο να ακουγεται πολυ λιγοτερο; Και τι να κανω με αυτο που εχω τωρα, για να γινει πιο αθορυβο; Να πω οτι ειχει ανεμιστηρακι με ισχυ 1,4 watt και εβαλα ενα που τραβαει ρευμα 0,12 Α.

Δημοσ.

Προσπάθησε να το σταματήσης ( πολύ προσεκτικά )εν'λειτουργεία και θα δεις οτι δεν κάνει μόνο αυτό τον ΘΟΡΥΒΟ...!

Δημοσ.

Ίσως το παλιό σου τροφοδοτικό δίνει λιγότερο ρεύμα στο ανεμιστηράκι και γι' αυτό δεν ακούγεται τόσο έντονα. Μπορείς να βάλεις μια αντίσταση στο ανεμιστηράκι του καινούργιου τροφοδοτικού για να λειτουργεί σε λιγότερες στροφές. Παρακολούθησε όμως τη θερμοκρασία του γιατί μπορεί να έχεις πρόβλημα.

Δημοσ.

Challenger ισως δεν προσεξες οτι αλλαξα ανεμιστηρακι, αρρα το εχω ανοιξει ηδη. Το τροφοδοτικο ειναι 1 μηνα και δεν εχει σκονες.

varthol το εχω σταματησει πολλες φορες πριν για να βεβαιωθω οτι αυτο εκανε τον θορυβο. Ετσι, και μετα την αλλαγη αφου δεν μου "ακουστηκε" καλα παλι το ιδιο εκανα. Και αλλα πραγματα κανουν θορυβο, αλλα πολυ λιγοτερο. Το προβλημα μου ειναι σε αυτο το συγκεκριμενο.

nucleuspower δεν ειναι περιεργο να εδινε περισσοτερο ρευμα; Εξαλλου αν υπολογισεις θα πρεπει να δινει το ιδιο και μαλιστα λιγοτερο ρευμα στο δικο του ανεμιστηρακι (12 V - 1,4 watt). Ειναι 116 mA περιπου. Το αλλαγμενο τραβαει 120 mA. Αλλα το μεγαλο μου ερωτημα ειναι γιατι στο παλιο τροφοδοτικο μου δεν εκανε τοσο θορυβο. Για να πω και την αληθεια το παλιο τροφοδοτικο ειχε αλλο ανεμιστηρακι (νομιζω 180 mA) και το αλλαξα με το παραπανω (120 mA) που ηταν οντως αθορυβο.

Δημοσ.

Αν πάντως του βάλεις μια αντίσταση θα δουλεύει με χαμηλότερες στροφές και θα κάνει λιγότερο θόρυβο. Απλά πρόσεξε τη θερμοκρασία.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο δεν ειναι επωνυμο, αλλα αν θες μπορω να ανοιξω το κουτι αν σου πω την μαρκα του. Η ισχυς του ειναι στα 350 watt.

Δημοσ.

Το εχω σκεφτει αυτο αλλα δεν ξερω κατα ποσο αθορυβο θα ειναι. Οπως ειπα και παραπανω το περιεργο ειναι οτι το συγκεκριμενο ανεμιστηρακι ηταν αθυρυβο στο παλιο μου το τροφοδοτικο (και στο κουτι παλιοτερα) αλλα στο καινουριο ειναι πολυ θορυβωδες (στα επιπεδα του αρχικου ανεμιστηρα του καινουριου τροφοδοτικου). Εχει κανενας καμμια καλη ιδεα για αυτο; Αν παρω καινουριο στα ποσα mA να παρω; Κατω απο 100;

Δημοσ.

εγω εχω ενα τροφοδοτικο οχι καποια ιδιαιτερη μαρκα και πριν κατι μερες ακουσα ενα περιεργο θορυβο. ανοιξα το κουτι και ειδα οτι το ανεμηστιρακι του τροφοδοτικου ειχε σταματησει. απο οτι ειδα μετα ακουμπουσε το προστατευτικο σιδερακι που ειχε αποκατω το τροφοδοτικο. αφαιρεσα το σιδερενιο καλυμα και μετα αρχισε να δουλευει κανονικα. εχθες ομως ανοιξα του κουτι και ειδα οτι και παλι ηταν σταματημενο το ανεμηστιρακι του τροφοδοτικου! να πω οτι το εχω καθαρισει απο σκονες. απο οτι εχω παρατηρησει και οταν κλεινω τον υπολογιστη το ανεμιστηρακι του τροφοδοτικου σταματαει αμεσως ενω οι αλλοι ανεμιστηρες σταματουν πιο μετα. δηλαδη φαινεται οτι το ανεμηστιρακι του τροφοδοτικου σαν κατι να το εμποδιζει για αυτο και σταματαει κατευθειαν οταν κλεισω τον υπολογιστη. τι μπορει να ειναι μηπως να παω στο μουλτιραμα να παρω απο τους ανεμηστιρες που προτεινετε λετε να γινει δουλεια. και στα ποσα db θα δουλευει με αυτο τον ανεμιστηρα.

Δημοσ.

Tha to xsanapo. potensiometro kai pali potensiometro, katevazeis tis strofes kai isixazeis .Ligo prosoxi stis thermokrasies alla xeimonas erxetai...P.x. emena ta fan tou trofodotikou,cpu,chipset,vga mou pernan ta autia .Erixsa 4 potensiometra kai Vrika tin isixia mou...

Δημοσ.

Τελικα θα με τρελλανει το τροφοδοτικο μου. Αλλαξα παλι αμενιστηρακι. Εβαλα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805701 αλλα παλι μου "ακουγεται" περισσοτερο απο το παλιο μου το τροφοδοτικο με πιο γρηγορο ανεμηστιρακι. Τελικα μηπως φταινε οι "γρυλλιες" στο πισω μερος του τροφοδοτικου; Κι αν ναι τι να κανω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...