Προς το περιεχόμενο

XBOX: Προβλήματα Δικτύωσης και Αλλαγή Δίσκου

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...

Παρεπιπτόντως' date=' σε ένα από τα μηχανήματα χρειάζεται να κάνω hot-swap (μου το έφεραν πίσω με error 16), αλλά μάλλον κάτι δεν κάνω καλά και ο δίσκος δεν ξεκλειδώνει ... για κακή μου τύχη δεν πήρα backup την eeprom... κι έτσι δεν μπορώ να δουλέψω το xboxhdm...[/quote']Πριν απ' όλα, να σ' ευχαριστήσω για τα καλά λόγια.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, που επιβεβαιώνεις ότι το softmod δούλεψε με τόσο νέα έκδοση κονσόλας. [v1.6 - dash 5960 - kernel 5838]. Είχα βαρεθεί να διαψεύδω την -φοβάμαι, όχι πάντα αθώα- επιμονή ορισμένων, ότι "οι νεώτερες εκδόσεις θέλουν οπωσδήποτε τσιπάκι".

Δυστυχώς, για το error-16, δεν είμαι τόσο αισιόδοξος:

Ας αρχίσουμε από τα καλά: Κατά πάσα πιθανότητα, ο δίσκος δεν έχει απολύτως τίποτε και μην παιδεύεσαι -για την ώρα- με το hotswap.

Και τώρα τα κακά: Το Error-16 σημαίνει αδυναμία ρύθμισης του ρολογιού και είναι από τα λάθη που ταλαιπώρησαν πολύ κόσμο τις πρώτες μέρες του softmod.

Οι πυκνωτές του XBOX μπορούν να κρατήσουν τη ρύθμιση του ρολογιού για 3-4 ώρες το πολύ. Από τη στιγμή που η κονσόλα μείνει χωρίς τροφοδοσία για περισσότερο, αμέσως μετά το boot φορτώνει η Ms-Dashboard, προκειμένου να ρυθμιστεί ξανά το ρολόι. Τα game-save exploits της παλιάς εποχής όμως, μετακινούσαν την MsDash σε άλλο σημείο από κείνο που την έψαχνε το BIOS, με αποτέλεσμα να υποφέρουν από Clock-Setting Loop και να κολλάνε στο Error-16. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με το (όχι τόσο γνωστό) CD-exploit που επέτρεπε στο XBOX να bootάρει στην Original Dashboard και να ενεργοποιεί το softmod μέσα από το menu "Music".

Σήμερα, όλοι οι σύγχρονοι installers bootάρουν στην Original Dashboard και το πρόβλημα έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Μου κάνει εντύπωση που σου εμφανίσθηκε. Οι εξηγήσεις που μπορώ να δώσω είναι:

• Χρησιμοποίησες κάποια παλιά μέθοδο που μετακίνησε την Ms Dashboard (απίθανο, ειδικά άν μιλάμε για ver.1.6) ή την μετακίνησε ο AID και το XBOX έμεινε πολλή ώρα χωρίς τροφοδοσία
  • Χρησιμοποίησες κάποιο BIOS loader ασύμβατο με την 1.6 (π.χ.PBL), που δεν μπορεί να φορτώσει την Original Dashboard. H 1.6 απαιτεί υποχρεωτικά NK-Patcher.
  • Σύμφωνα με το Νόμο του Murphy, βρήκε την ώρα να χτυπήσει ο δίσκος.

Τί λύσεις μπορεί να υπάρξουν; Από τη στιγμή που δεν έχεις το eeprom.bin, τόσο η αντικατάσταση, όσο και η εξαρχής δημιουργία του δίσκου αποκλείεται ρητά.

1. Δοκίμασε τα DOS εργαλεία του XBOXHDM για κλείδωμα/ξεκλείδωμα. Αν θυμάμαι καλά (πάει πολύς καιρός που τα χρησιμοποίησα για τελευταία φορά) τα hdunlock/hdunlock όταν ξεκλειδώνουν το δίσκο, εμφανίζουν το password στην οθόνη και το γράφουν και σε δισκέττα. Μην τρέξεις το hdisisable μετά το hdunlock, αν δεν βεβαιωθείς ότι έχεις το password αποθηκευμένο. Αναλυτικά τα εργαλεία περιγράφονται στο tutorial του XBOXHDM.
    Αν δεν πιάσουν αυτά ψάξε το LiveInfo, ένα καλό εργαλείο για ξεκλείδωμα της team-assembly.
    Με το δίσκο ξεκλείδωτο -ελπίζω- μπορείς να επαναφέρεις την partition C: στην αρχική της μορφή. Αν πρόκειται όντως για ver.1.6, τα αρχεία που χρειάζεται η dashboard 5960 βρίσκονται στην C: partition του AID. Αν είναι παλιότερη έκδοση, ψάξε καλύτερα το Slayers 2.5 (ΟΧΙ 2.6), ώστε να φορτώσει η dashboard 4920.
  2. Απίθανο, αλλά κάποτε πιάνει: Δοκίμασε να bootάρεις με (γνήσιο) παιχνίδι "XBOX Live enabled", π.χ. Need for Speed Underground 2. Το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσει, αν όμως τα καταφέρεις, ψάξε την επιλογή "Update". Θεωρητικά, θα αντιγράψει τα αρχεία που απαιτούνται για αναβάθμιση της C:
  3. Αν έχεις κάποιο flasher, δοκίμασε να φλασάρεις to BIOS με κάποια έκδοση που ξεπερνά τον έλεγχο του ρολογιού. Αν θυμάμαι καλά το M8 είναι ανάμεσα σ' αυτά.
  4. Τελευταία λύση: Πάρε ένα solderless chip (θα πρότεινα το xecuter), τοποθέτησέ το προσωρινά, ξεκλείδωσε το δίσκο, πάρε αντίγραφο της eeprom και πούλα το με αγγελία 10-15? κάτω από την τιμή του. Αν δεν πιάσει τίποτε άλλο, πρόκειται για τη λύση με το μικρότερο κόστος.

Καλή Τύχη και Καλή Χρονιά.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά κι από εμένα!

Να ξεκινήσω από το ότι πως προκλήθηκε το error 16 ...

Χριστουγγενιάτικο δώρο το xbox 1.6 σε ανηψάκι μου (14 ετών) ->

Θέλει να παίζει αντιγραφές και mp3 (ζήλεψε :-D ->

Κάνω softmod ->

Του εξηγώ πως αν αφήσει ανοιχτό το πορτάκι του dvdrom όταν bootάρει το μηχάνημα θα μπει στο softmod μενού του Evox ->

Μαλλον δεν το πιάνει το θέμα ->

Πάει σπίτι ->

Κάνει το λάθος να αφήσει το dvdrom ανοιχτό ->

Προφανώς (υποθέτω εγώ τώρα...) αντί να κάνει restart κάνει Restore MS Dashboard ->

Μου τηλεφωνεί εκ των υστέρων και μου λέει για error 13... κλασσικό dashboar error ->

Την επόμενη μέρα το παίρνω πίσω με error 16, αφού όπως πολύ σωστά αναφέρεις το xbox έμεινε πολλές ώρες εκτός ρεύματος και έχασε τις ρυθμίσεις του ρολογιού.

ουυφφ.... :-D

Αυτή τη στιγμή προσανατολίζομαι στο xecuter σαν λύση μιας και δοκίμασα όλα τα υπόλοιπα εκτός του flasher ... Ο δίσκος δυστυχώς δεν ξεκλειδώνει ... αλλά και δε φαίνεται να έχει κτυπήσει (δεν ακούω κάτι περίεργο)

Αν καταφέρω να τον ξεκλειδώσω με xcecuter με το xboxhdm θα γίνει η δουλειά εύκολα από κει και πέρα μιας και έχω backup του c:

Τέλος πάντων... ας πρόσεχα... για δυο λεπτά δουλειά θα είχα πάρει backup την eeprom , τώρα παιδεύομαι ... :evil:

Δεν πειράζει... σχολείο είναι κι αυτό ...

Να ξαναπώ βεβαίως ότι το hotswap το παλεύω δυο μέρες αλλά δεν .... :oops:

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σου και τις πολύτιμες πληροφορίες... σίγουρα θα χρησιμεύσουν και σε άλλους ...

Δημοσ.
...

Να ξαναπώ βεβαίως ότι το hotswap το παλεύω δυο μέρες αλλά δεν .... :oops:

...

Τί να πώ; Καλή Τύχη !

Μια σκέψη μόνο: Ισως το hotswap αποτυγχάνει, επειδή καθυστερείς να αλλάξεις τα IDE καλώδι. Αυτό συμβαίνει συνήθως, επειδή ο connector του XBOX είναι σφικτός και σε άβολη θέση. Δοκίμασε να τον βγάλεις από πρίν και να τον συγκρατείς με το χέρι στην αρχή της διαδρομής του.

Ας γίνω λίγο κουραστικός: Τα DOS εργαλεία από δισκέτα, τα δοκίμασες;

Καλή Τύχη και πάλι.

Δημοσ.

Ας γίνω λίγο κουραστικός: Τα DOS εργαλεία από δισκέτα' date=' τα δοκίμασες;

.[/quote']

Oui !! :-D

το πρώτο που δοκίμασα...

για την ιστορία τα dos tools ΟΛΑ απαιτούν να έχεις το HD password...

Αν μου επιτρέπεις να κάνω κι ένα σχόλιο.... ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ!!!

Τα ποστ που έχεις κάνει είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και παρ'οτι προσωπικά γνωρίζω αρκετά επί των θεμάτων (την ίδια τρέλα έχουμε φαντάζομαι :) ) και μόνο το οτι κάθεσαι και γράφεις τόσα χρήσιμα πράγματα είσαι άξιος συγχαρητηρίων.

Ξέφυγα λίγο αλλά ήθελα να το πω... :-D

Δημοσ.

Και πάλι σ' ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Οσο για την τρέλλα, με τρία παιδιά, ήθελα-δεν ήθελα, έγινα "ειδικός" στο modding του XBOX και τις αλλαγές δίσκου στο PS2. :)

Μάλλον έχεις δίκιο για τα DOS Tools, (εκτός από το δίσκο που βλέπουν, η λογική λέει ότι χρειάζονται πληροφορία και για την κονσόλα), άλλωστε πάει πολύς καιρός που τη δουλειά τους την ανέλαβε κι αυτή το xboxhdm. Νάναι καλά ο ldots.

Οσο για την πρωτοβουλία του ανηψιού, άστο, έχω και ανήψια και ξέρω :-P

Αλλωστε είμαι βέβαιος, ότι η κονσόλα αυτή, είναι η μόνη που δεν κράτησες το eeprom.bin. Πάντα τόλεγα: Ο Murphy ήταν ένας αισιόδοξος :)

Δημοσ.
Τελευταία λύση: Πάρε ένα solderless chip (θα πρότεινα το xecuter)' date=' τοποθέτησέ το προσωρινά, ξεκλείδωσε το δίσκο, πάρε αντίγραφο της eeprom και πούλα το με αγγελία 10-15? κάτω από την τιμή του. Αν δεν πιάσει τίποτε άλλο, πρόκειται για τη λύση με το μικρότερο κόστος.

[/quote']

Βρήκα το Χ2.6 CE + xapter 1.6 σε καλή τιμή ... αρκετά λιγότερα από το 3.0 ... πιστεύω να κάνει δουλειά ... απ΄οτι είδα στο μενού του flashbios υπάρχει η επιλογή για unlock του δίσκου... αντε να δούμε! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...