rafraf24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Καλησπέρα, Χθες αναβάθμισα τον υπολογιστή με τα εξής κομμάτια: ASUS A8N SLI Deluxe, και μια 2η κάρτα γραφικών ASUS 7800GTX. Είχα ήδη μια τέτοια και ήθελα να κάνω SLI. Λοιπόν, ενώ τα παιχνίδια και ότι σχετίζετε με 3D πηγαίνει μια χαρά χωρίς προβλήματα, όταν ανοίγω τον Windows Explorer μερικές φορές κολλάει και πετάει μπλέ οθόνη με το μήνυμα λάθους που έγραψα στον τίτλο. Να σημειώσω ότι τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι, γιατί έβαλα και δεύτερο 500αρι για να αντέξει το πολύ ρεύμα. Η σύνθεση του υπολογιστή είναι η εξής. CPU: ATHLON X2 4800+ RAM: 2 GB PC2700 Samsung (4*512MB) VGA: 2*ASUS 7800GTX HDD: 4*200 GB WESTERN DIGITAL (Οι 3 παίζουν με convertora από IDE σε Serial Ata), 1*300 GB Maxtor (Αυτός είναι ο Boot) SOUND: SB X FI Platinum OTHER: Hauppauge WIN TV DVB-s, WIN TV PVR 350 Να σημειώσω ότι την DVB-S την έβγαλα για να δω μπηπως γίνει κάτι, αλλά πάλι τα ίδια κάνει. Ξέρετε τι μπορεί να συμβαίνει?
thanjohn Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 ftaei mallon i karta diktiou... kai vasika to board exei arketa probs (chipset sucks) an beis sto site tis asus sto FAQ kai sto forum the deis ti lene gia tetia probs.... tin eixa kai ego prin tin allakso me tin parakato.... pou den ga..... alla toulaxiston einai statheri...
rafraf24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Η Κάρτα δικτύου? Έχει 2 μια που οδηγείτε από το chipset και μια Marvell. Υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματική η μητρική?
billpeppas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Πολύ δύσκολο το να φταίει η NIC... Raf, για τρέξε ένα memtest....
rafraf24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Έτρεξα και δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να τρέχει κάτι με τους sata δίσκους? Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες μπλε οθόνες τις βγάζεις όταν κάνω access σε ένα συγκεκριμένο σκληρό
billpeppas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Εγκχμ... αν στο κάνει μόνο σε συγκεκριμένη φάση [ π.χ. προσπάθεια προσπέλασης του τάδε δίσκου ] τότε επικεντρώσου σε αυτό... Αν χτυπάει σε συγκεκριμένο δίσκο, τότε δεν σε βλέπω καλά...
rafraf24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Παράξενο όμως γιατί με το προηγούμενο mobo δεν έκανε κάτι τέτοιο, και στον συγκεκριμένο δίσκο δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά κάποτε μου είχες πει κάτι για τα καλώδια sata
billpeppas Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Παράξενο όμως γιατί με το προηγούμενο mobo δεν έκανε κάτι τέτοιο, και στον συγκεκριμένο δίσκο δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά κάποτε μου είχες πει κάτι για τα καλώδια sata Ναι, ποτέ να μην κάνεις "δίπλες" / γωνίες στα sata cables άνω των 40 μοιρών
soraver Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 egw lew gi arxh na kaneis ena bios update kai meta ena clean format. epishs na elen3eis mhpos paizei kana conflict me pcie kai tis upoloipes pci sou 8umamai h apg eixe problhma me to prwto pci
rafraf24 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Γράφω από το πολύπαθο μηχάνημα, αυτή την στιγμή το έχω 1 ώρα ανοιχτό περίπου και δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Ίσιωσα λίγο τα sata cables και άλλαξα τις τροφοδοσίες και δεν κόλλησε ακόμα, βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα access από τον "ύποπτο" δίσκο. Ξέρετε κανα καλό πρόγραμμα που να τεστάρει τους δίσκους για προβλήματα?
kx5 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Ναι, ποτέ να μην κάνεις "δίπλες" / γωνίες στα sata cables άνω των 40 μοιρών Προφανώς εννοείς να μην τα τσακίζουμε, γιατί έρχονται διπλωμένα από τη μάνα τους κατά 180 μοίρες. Εγώ που τα έχω διπλωμένα μέσα στο κουτί κάνω κακό? (ναι έχω κάποια κολήματα και δεν ξέρω από τι...)
billpeppas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Γράφω από το πολύπαθο μηχάνημα, αυτή την στιγμή το έχω 1 ώρα ανοιχτό περίπου και δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Ίσιωσα λίγο τα sata cables και άλλαξα τις τροφοδοσίες και δεν κόλλησε ακόμα, βέβαια δεν έχω δοκιμάσει ακόμα access από τον "ύποπτο" δίσκο. Ξέρετε κανα καλό πρόγραμμα που να τεστάρει τους δίσκους για προβλήματα? Το διαγνωστικό του κατασκευαστή ( check their site ) Προφανώς εννοείς να μην τα τσακίζουμε, γιατί έρχονται διπλωμένα από τη μάνα τους κατά 180 μοίρες. Εγώ που τα έχω διπλωμένα μέσα στο κουτί κάνω κακό? (ναι έχω κάποια κολήματα και δεν ξέρω από τι...) Να τα τσακίζεις/γωνιάζεις όταν δεν χρησιμοποιούνται it's ok. Απλά όταν τα χρησιμοποιείς να μην σχηματίζεις γωνίες άνω των 40 μοιρών. Υπάρχουν πιθανότητες data corruption ( μεγαλώνουν όσο μεγαλώνει και η γωνία/τσάκιση )
kx5 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Χμμ... με τρομάζεις! Αυριο θα βάλω φωτογραφία να μου πεις τη γνώμη σου. Πραγματικά δεν το φανταζόμουν. EDIT: Άκυρο. Θα βάλω τώρα φωτο.
kx5 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Δηλαδή αυτό είναι μαμακία? :roll: (η φωτό είναι χάλια)
billpeppas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Υπερδιπλωμένα τα έχεις man. If i were you ( no, I wouldn't try something diffirent ) [ no Dewars ]... απλά θα "έστρωνα" το cable αμέσως γιατί το χειρότερο loss στον χώρο των υπολογιστών είναι το data loss
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.