Προς το περιεχόμενο

Ασφαλής κατάργηση υλικού, με sata σκληρό δίσκο

iagouaros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλαξα σήμερα σήμερα το σκληρό μου δίσκο κι έβαλα έναν wd 160gb sata (ο παλιός μου ήταν ata100). Μόλις τον έβαλα μου παρουσιάζει το εξής περιέργο, μου εμφανίζει κάτω δεξιά το εικονίδιο για την ασφαλή κατάργηση υλικού.

Πάτησα να δω ποια συσκευή πρέπει να απεγκατασταθεί με ασφάλεια και είδα ότι είναι ο καινούργιος μου σκληρός.

Αυτό το εικονίδιο μου το εμφανίζουν τα windows όταν συνδέω κάποιο φορητό σκληρό ή usb memory ή καμιά φωτογραφική.

'Εχει κανείς ιδέα γιατί μου εμφανίζει έτσι το καινούριο μου σκληρό; Και πως θα μπορέσω να το φτιάξω;

Η μητρική που φοράω είναι η MICROSTAR MSI K8NM-FISR RETAIL.

Δημοσ.

Δεν είναι πρόβλημα, και απλώς είναι μια λειτουργία των Windows...που υποστηρίζεται από τους περισσότερους Serial ATA Controllers.

Το "πρότυπο" Serial ATA προβλέπει και δυνατότητα Hot Plug...δηλαδή μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις συσκευή Serial ATA εν θερμώ ( με ανοιχτό το σύστημα ).

Επειδή μπορεί τα Windows π.χ. να γράφουν δεδομένα στον συγκεκριμένο δίσκο, και εσύ τον βγάλεις εκείνη την στιγμή θα φάς καμμιά μπλέ οθόνη για Delayed Write ή Access Failure, και θα χάσεις και κάποια δεδομένα, υπάρχει το εικονιδιάκι αυτό.

Όταν θες να αφαιρέσεις τον SATA HDD εν ώρα λειτουργίας του PC, τον διαλέγεις σε αυτό το εικονίδιο, και έπειτα μπορείς να τον αποσυνδέσεις.

** by the way, το θέμα έχει ξαναειπωθεί...ας κάνουμε χρήση του κουμπιού "SEARCH" καμμιά φορά :D **

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...