Προς το περιεχόμενο

Και τωρα πως κανω boot;;;

telias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συνδεσα ενα σκληρο δισκο sata στο motherboard με controller PCI.Περασα εκει τα WinXP,ενω ειναι περασμενα και σε εναν απλο eide-ata δισκο.Την πρωτη φορα που εκανα restart,μου εβγαλε την οθηνη με την επιλογη πιο σηστημα ηθελα να ξεκηνησω.Οταν ομως μεσα απο το motherboard,εκανα disable στο να κανει boot απο τον δισκο eide-ata,αλλα απο την τεταρτη επιλογη που ειχα που ελεγε κατι σαν controller SCASI SATA,(δεν θημαμαι ακριβως) δεν ξεκηναγε το καινουργιο λειτουργικο.το προβλημα μου ειναι οτι εχω σκοπο να σβησω το παλιο WinXP.Τι μπορω να κανω οστε να γινετε Boot απο τον δισκο ΣΑΤΑ;;

Δημοσ.

Το motherboard μου ειναι ενα ASUS A7V8x.Οι επιλογες που μου δεινει ειναι :

1. : Legacy floppy klp

2. : IDE Hard Disc (Μεταξυ των δυο σκληρον ide)

3. : ATAPI CD-ROM

4. : Other : SCASI/onboard ATA boot Device

Κανω τα 1,2,3 disable αλλα δεν μπουταρει απο τον σατα!!!

Δημοσ.

Τον SATA σκληρό σου τον βλέπει κανονικά το bios ?

Αν τον βλέπει θα πρέπει να σου έχει ακριβώς το όνομα του στο select boot device.(πχ WD2000JD)

Άσε τις ρυθμίσεις του bios ώς έχουνε και αποσύνδεσε τον ata απο το mobo.

Αν δεν γίνει τπτ,σύνδεσε τον ata,bootare απο το cd των XP και φτάσε στο σημείο που επιλέγεις σε ποίον σκληρό να εγκαταστήσει τα Windows.Επέλεξε τον ata,επέλεξε να κάνει format σε NTFS και μετά κάνε ctrl+alt+del ώστε να ξαναbootarei το pc.

Λογικά θα κάνει boot απο τον SATA αφού μόνο αυτός θα έχει λειτουργικό.

Σιγουρέψου πάντως ότι το bios βλέπει τον SATA.

Δημοσ.

Οχι το ονομα του σκληρου δεν ενφανιζετε στο βιος,αλλα οταν βοοταρει το πισι,αφοθ μοθ βγαζει και μου δειχνει τισ συσκευες φορτονει και το κοντρολερ και μου λεει οτι εχω δισκο πανω!αλλα στο μπιος δεν τον εχει!

Δημοσ.

Ο SATA controller πρεπει να εχει δικο του bios, και εκει πρεπει να βλεπεις το δισκο. Τωρα, μπες σε Windows απο τον EIDE, και κανε active το partition του scsi.

Δεξι κλικ στο MY Computer, manage, disk management, right clic στο SCSI δισκο, και mark partition as active...

Δημοσ.

Ωχ...μαλλον θελει ξανα εγκατασταση το WIN. Δυστυχως δεν μπορεις να κανεις copy τον NT loader και ετσι απλα να προχωρησει. Μπορει εσυ να εβαλες τα Windows στο SATA, αλλα ο δισκος που ξεκινουσε ηταν ο EIDE, οποτε εκει μπηκε και ο loader.

Δημοσ.

Φιλε victz σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου,τωρα δηλαδη με βλεπω αναγκαστικα να κανω φορματ ξανα!Το αλλο που σκεφτομαι ειναι στον δισκο EIDE να βαλω λινουξ,υπαρχει περιπτοση να μπουταρει απο εκει κ τα windows?

Δημοσ.

Βασικα βαλε ξανα σαν active τον IDE δισκο σου κ δεν θα εχεις προβλημα.Απλα η εγκατασταση των παραθυριων εβαλε στο ide δισκο σου ολα τα απαραιτητα αρχεια για το bootup κ για αυτο σου λεει οτι λειπουν τα αρχεια των windows για να εκκινησει.Τωρα το πως να το κανεις...βαλε ενα cd win98 η μια δισκετα εκκινησης win98 κ κανε boot απο εκει κ μεσω του fdisk κανε active παλι το ide partition σου.Δεν ειναι bulletproof λυση αλλα μου φαινεται πραγματοποιησημο.Ακομη αν βαλεις linux πολυ πιθανων την εγκατασταση του boot loader να την κανει στον IDE δισκο σου οποτε να δει κ τα windows σου.

Τα σέβη μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...