Προς το περιεχόμενο

Nforce4: Ακατάλληλο για κάρτες tv και βίντεο

rafraf24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να δούμε...θα έχει και το ATi Chipset τέτοιο πρόβλημα ?

Σε λίγες μέρες θα έρθουν μερικά boards στο εμπόριο.

Εγω εδώ δεν έχω κάποια κάρτα capture/tv...

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όταν το διάβασα στο faq (δεν είναι κάτι που το διαπίστωσα προσωπικά, έχω τη skystar2 σε Athlon XP 2800 με nforce2 και δουλεύει μια χαρά σε όλα τα video modes) έμεινα με την εντύπωση ότι το πρόβλημα ήταν από τη πλευρά της skystar2. Απ' ό,τι βλέπω όμως, είναι γενικότερο το πρόβλημα με το nforce4 και όποιος έχει παρόμοιες κάρτες pci θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά πριν προχωρήσει σε mb με αυτό το chipset. Το SLI τους μάρανε να υποστηρίξουν κατά τ' άλλα :-P

Δημοσ.

Λοιπόν, κατά σειρά δοκίμασα: Hauppauge win tv pvr 350: Παίζει με κακή ποιότητα εικόνας, Hauppauge win tv dvb-s: Το ίδο., Matrox rt.x100xtreme pro: Όταν πατάω play το σύστημα κολλάει μετά από 2 δευτερόλεπτα, Pinnacle pro one rtdv: Όταν πατάω play το σύστημα κολλάει εντελώς..Με βλέπω να βάζω πάλι το Via...

Δημοσ.

Παιδιά , μαζεύω τους τελευταίους μήνες λεφτά για να αλλάξω τον AMD 64 3200 και το MSI K8N Neo Nforce 3 που έχω με ένα FX και ένα motherboard με Nforce 4 και μάλλον πάω για ASUS A8N SLI DELUXE. Έχω επενδύσει αρκετά λεφτά όμως στο δορυφορικό σύστημα το οποίο έχει και μοτέρ και το δουλεύω με μια Skystar 2. Τι να κάνω; Να ξεχάσω τον FX και να πάω σε Intel; Την δορυφορική κάρτα δεν υπάρχει περίπτωση να την ξεχάσω ούτε και να βάλω άλλη εκτός από την Skystar 2. Συμβουλέψτε με οι παθούντες μη χαλάσω τσάμπα τα λεφτά που μαζεύω.

Δημοσ.

@bend

Η ASUS A8N SLI DELUXE είναι ανάμεσα σ' αυτές που βλέπω ν' αναφέρονται προβλήματα, μερικά links για παράδειγμα, http://www.hauppauge.co.uk/board/printthread.php?t=2270&pp=40

http://www.dvbviewer.com/oliver/Probleme.html

http://www.planet3dnow.de/vbulletin/showpost.php?p=2390699&postcount=13 (Γερμανικά)

Για τις DFI δεν έψαξα ακόμα.

Δημοσ.

Sotos65 σε ευχαριστώ πολύ.

Έχει κανείς Skystar 2 που να την δουλεύει χωρίς κανένα πρόβλημα με nforce 4 chipset και ακόμα καλύτερα να την δουλεύει με το τροποποιημένο Skystar.ini που δίνει extra ρεύμα στην κάρτα για να κινήσει το μοτερ;

Δημοσ.

Μία μικρή διόρθωση (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία), τροποποιημένο είναι το skynet.sys, όχι το skystar.ini (δεν υπάρχει καν τέτοιο αρχείο αν δεν κάνω λάθος). Επίσης η τροποποίηση δεν αφορά το παραπάνω ρεύμα (αυτό δεν αλλάζει, 350mA είναι το max που δίνει το tuner ακόμα και με τον patched driver), αλλά τη δυνατότητα να στέλνονται εντολές diseqc1.2 μέσω του driver, πράγμα που δεν είναι εφικτό με τον "μανίσιο".

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει κι εγώ μια Hauppauge WinTV DVBs (ίδια με τη skystar1) σε DFI nForce4.

Και σε μένα η εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή είναι από χάλια έως ανύπαρκτη. Δεν είναι σίγουρα πρόβλημα της κάρτας γραφικών γιατί δοκίμασα και nvidia και ati.

Το πρόβλημα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί η WinTV DVBs έχει και TV-out που δουλεύει καταπληκτικά και την χρησιμοποιώ έτσι.

Το αναφέρω όμως γιατί είδα πως ρωτάγατε αν έχει και η DFI το ίδιο πρόβλημα.

Δημοσ.
Μία μικρή διόρθωση (όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία), τροποποιημένο είναι το skynet.sys, όχι το skystar.ini (δεν υπάρχει καν τέτοιο αρχείο αν δεν κάνω λάθος). Επίσης η τροποποίηση δεν αφορά το παραπάνω ρεύμα (αυτό δεν αλλάζει, 350mA είναι το max που δίνει το tuner ακόμα και με τον patched driver), αλλά τη δυνατότητα να στέλνονται εντολές diseqc1.2 μέσω του driver, πράγμα που δεν είναι εφικτό με τον "μανίσιο".

Έχεις απόλυτο δίκιο εγώ απλά δεν είμαι πολύ σχετικός για αυτό και ρωτάω, κάπου όμως είχα διαβάσει όταν έβαλα αυτό το αρχείο ότι παίρνει παραπάνω ρεύμα η κάρτα και για αυτό θεωρητικά μπορεί να καεί.

Από ότι βλέπω μάλλον θα πρέπει να πάω σε Ιντελ. ΣκαΤ@. Ήθελα πολύ τον FX.

Δημοσ.
Έχεις απόλυτο δίκιο εγώ απλά δεν είμαι πολύ σχετικός για αυτό και ρωτάω' date=' κάπου όμως είχα διαβάσει όταν έβαλα αυτό το αρχείο ότι παίρνει παραπάνω ρεύμα η κάρτα και για αυτό θεωρητικά μπορεί να καεί.

Από ότι βλέπω μάλλον θα πρέπει να πάω σε Ιντελ. ΣκαΤ@. Ήθελα πολύ τον FX.[/quote']

Μην βιαστείς.

Κάτσε να τις δοκιμάσουμε και σε AMD board ATi Chipset equip.

Δημοσ.

@bend

Το αρχείο δεν αλλάζει το ρεύμα που δίνει το tuner. Απλά βάζοντας το μοτέρ το οποίο μπορεί να τραβήξει έως 350mA, το tuner μπορεί να βρεθεί στα όρια του, γι αυτό και να πάθει ζημιά. Πάντως ένα χρόνο τώρα που οδηγώ ένα moteck sg2100 με τη skystar2 δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα τέτοιο πρόβλημα. Επιπλέον ο bill έχει δίκιο, ίσως καλά θα έκανες να περιμένεις λίγο να δούμε τι κάνουν και οι mb με ΑΤΙ.

Δημοσ.

Πάντως από οτι λένε όλα αυτά οφείλονται στο οτι το συγκεκριμένο chipset δεν έχει επαρκή ροή δεδομένων προς τις pci θύρες. Θα ήθελα να ξερα, μετά από 4 nforce που έχει βγάλει η nvidia δεν διαπίστωσε αυτό το πρόβλημα? Μου κάνει πολύ εντύπωση.

Δημοσ.
Θα ήθελα να ξερα, μετά από 4 nforce που έχει βγάλει η nvidia δεν διαπίστωσε αυτό το πρόβλημα?

Στο nForce2 δούλευε μια χαρά η κάρτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...