Προς το περιεχόμενο

Μήπως δύο σκληροί αντί για έναν;

NeTeD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω ότι θέλω να αγοράσω έναν 320άρη σκληρό.

Έχετε παρατηρήσει ότι δύο 160άρηδες έρχονται φθηνότερα;

Συν ότι τους πετάς ένα RAID0 (ή ότι άλλο σχηματισμό θέλει κανείς για πρόσθετη προστασία) και τους βλέπεις ως έναν 320άρη και κερδίζεις και σε ταχύτητα!

Παράδειγμα:

WD 320 GB (7200rpm, 8MB buffer, SATA) = 189?

2 x WD 160 GB (7200rpm, 8MB buffer, SATA) = 2 x 88,90 = 177,8?

Όσο αυξάνουν τα GB αυξάνει και η διαφορά:

WD 400 GB (7200rpm, 8MB buffer, SATA) = 265?

2 x WD 250 GB (500GB αντί για 400) (7200rpm, 8MB buffer, SATA 2) = 262?

(τιμές από http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=984&Catalog_Id=1)

Ίσως και να ανακαλύπτω ξανά την Αμερική αλλά το είχατε παρατηρήσει;

Μου διαφεύγει κάτι;

Δημοσ.

εγώ έχω κάνει πίνακα excel και τον ενημερώνω συχνά.

αυτη τη στιγμή, τα 250GB είναι τα φθηνότερα, και αν έχεις ελεύθερες θέσεις βάλε πάνω 2, 3 και θα είσαι άρχοντας

Δημοσ.

Ο λογος που δυο μικροτεροι σκληροι ειναι φθηνοτεροι απο εναν μεγαλο ισης χωρητικοτητας ειναι οτι καταλαμβανουν δυο θυρες. Το ιδιο ισχυει και για τις μνημες. Επιπλεον θελουν περισσοτερο χωρο στο κουτι => μεγαλυτερο κουτι, καλυτερη ψυξη(!!).

Βεβαια 2 σκληροι ειναι πιο ασφαλεις για το συστημα κι εχουν και καποια ακομη πλεονεκτηματα.

Δημοσ.
Hi man' date='

παρατήρησες αυτό που αποκαλούμε Price/gb.

Μέχρι κάποιο όριο συμφαίρει, μετά ανοίγει η ψαλίδα.[/quote']

To price/gb δεν το παρατήρησα τώρα :) αλλά είχαμε συνηθίσει να το συνδέουμε με έναν σκληρό. Η τιμή σε σχέση με τον χώρο, μέχρι έναν αριθμό GB πάει σχετικά γραμμικά με μια πρώτη ράμπα μετά τα 250GB, ενώ η μεγάλη κλιση (όπου και ξεφεύγει η τιμή) έρχεται μετά 320GB.

Εγώ απλά λέω ότι με τα ίδια (ή και λιγότερα χρήματα) μπορείς να έχεις τον ίδιο χώρο με αυξημένη απόδοση που είναι και το κερασάκι στην τούρτα!

Εν ολίγοις χαμηλότερο price/gb στα ίδια χρήματα και μεγαλύτερη ταχύτητα ταυτόχρονα.

Δημοσ.

Στους μεγάλους ανεβαίνει το ratio κυρίως λόγω δυσκολίας κατασκευής, κλπ ( γραμμή παραγωγής, κλπ ).

Βεβαίως με 2 δίσκους σε RAID έχεις το πλεονέκτημα του RAID 0, αλλά έχεις και ένα ρίσκο.

Δημοσ.
Βεβαίως με 2 δίσκους σε RAID έχεις το πλεονέκτημα του RAID 0, αλλά έχεις και ένα ρίσκο.

Το οποίο και εξαλλείφεις με mirroring από τους ίδιους δύο δίσκους (Intel Matrix Raid κτλ - βέβαια όσο κάνεις mirroring, τόσο χάνεις σε χώρο).

Δημοσ.

Den tha protina Raid 0 afou exontas 2 120gb sata WD exo pathei megali nila.Mia mera apla espase to raid kai exasa ola ta dedomena.. :( tora me to raid 1 tha xaneis 160gb xoro kai gia storage den to protino gia home pc ektos an eisai heavy user,an ta petas apla mesa kai ta vlepeis valtous xorista.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...