Προς το περιεχόμενο

Σκληρος 40 αρης WD επεσε στο εδαφος απο το ενα μετρο..Τι μπορει να εχει παθει?

Palm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως οταν τον συνεδεσα στον υπολογιστη...δουλευει μια χαρα....

Μπορω ομως να τον εμπιστευομαι απο εδω και περα ??????????

Τον χρησιμοποιω ως εξωτερικο για να κραταω αρχεια ..Backup....

Ιδου η απορια......

Δημοσ.

εμένα μου έχει συμβεί να πέσει φορητός απο πάνω από ένα μέτρο ενώ ήταν ανοιχτός, να συνεχίσει να δουλευεί κανονικά, ο σκληρός για μια βδομάδα να είναι άψογος και ξαφνικά χωρίς να μετακινήσω το laptop από τη θέση του ... παπαλα...

οπότε αν δεν υπάρχει οποιοδήποτε ίχνος πτώσης πας εκει που τον πήρες και λες ότι ακούς περίεργους ήχους και ότι είσαι σίγουρος ότι θα κρασαρει και να είσαι τυχερός στον αλλάζουν.

εγώ αυτό είχα κάνει με ένα άλλο σκληρό που νόμιζα ότι θα χάλαγε...

Δημοσ.

Εμένα έφυγε και έπεσε απ το κάθισμα ενός λεωφορείου κάτω... (κακός οδηγός δυστυχώς).Πάρολο που ήταν μέσα σε τσάντα με επένδυση κλπ. μετά από μερικές μέρες σταμάτησε να λειτουργεί

Δημοσ.

Κοιτα αν κανεις ενα zero fill στο δισκο και δεν βγαλει λαθη τοτε ειναι μια χαρα. Προσφατα επεσε ενας δισκος μου 40αρης απο υψος ενος μετρου και δεν επαθε τιποτα (α ρε western..αθανατα πραγματα φτιαχνεις!)

Δημοσ.

Καλού-κακού πάρε έναν καινούργιο να τον αντικαταστήσεις και αν θέλεις να τον δουλεύεις άστον μόνο για data. Εγώ μια φορά τράβηξα με το χέρι μου μία σε έναν Quantum Bigfoot 1.2 Gb και αυτός έπεσε από το γραφείο 1 μέτρο μέχρι το πάτωμα και μετά περπάτησε και δυο-τρια μέτρα μέχρι που τον σταμάτησε ο τοίχος... Μετά δούλευε (!!!) αλλά έβλεπε μόνο 500 MB οπότε τον έχω κάπου να ξεκουραστεί μπας και στρώσει :)

Δημοσ.

πωωωωω ... ειχα στο παρελθον εναν Quantum Bigfoot και δεν ειχε εξωτερικα καμια σχεση με τους 3μισαρηδες που εχουμε τωρα. Το συγκεκριμενο drive ηταν τοσο μεγαλο που το βιδωνες σε 5,25 bay. Τα platters του μεσα ηταν 5,25!

Δημοσ.

Με βάση την εμπειρία στην καταστροφή εξαρτημάτων με σκοπό το RMA μπορώ να πω το εξής:

Μπορούν να φάνε άπειρο ξύλο αν τους χτυπήσεις πάνω στο τραπέζι στις λεπτές πλευρές τους και αυτό διότι η επιβράδυνση που ασκεί το τραπέζι κατά την πρόσκρουση έχει ώς κύρια συνέπεια να μετακινηθεί η "βελόνα" παράλληλα με τα platters. Αν όμως χτυπήσεις τον σκληρό απο την πλευρά της πλακέτας, τότε κατά την πρόσκρουση η βελόνα θα μετακινηθεί προς τα Platters με αποτέλεσμα ο σκληρός να παραδόσει πνεύμα.

Οπότε παίζει και λίγο ρόλο που χτύπησε μόλις έφαγε την κωλοτούμπα αν και το βρίσκω πολύ χλωμό να τη βγάλει καθαρή μακροπρόθεσμα...

Δημοσ.
theoritika otan enas skliros pesei apo ta 4 ekatosta ...xalaei....logika prepi na exei gemisei bad sectors ...epomenos pare enan neo oso prolaveneis!

Εαν κατάλαβα καλά ο δίσκος ήταν μόνος του, άρα με παρκαρισμένες τις κεφαλές. Επομένως θεωρητικά η επιφάνεια των δίσκων έχει μείνει απείραχτη. Surface scan δε θα δείξει τίποτα εαν το μοτέρ, ο μηχανισμός των κεφαλών και οι ίδιες οι κεφαλές δεν έχουν πάθει ζημιά. Αν όμως κάνεις ένα σκανάρισμα και ο άξονας των κεφαλών έχει μετατοπιστεί πχ τότε θα καταστρέψεις τον δίσκο (που θα ήταν ούτως ή άλλως αναπόφευκτο) τη στιγμή που θα κάνεις το σκανάρισμα.

Αν μπορείς να τον αλλάξεις έχει καλώς. Αλλιώς μη τον εμπιστεύεσαι και πολύ για backup. Κράτα τον και δες πως θα πάει. Μπορεί και να τη γλίτωσες (διόλου απίθανο).

Δημοσ.
theoritika otan enas skliros pesei apo ta 4 ekatosta ...xalaei....logika prepi na exei gemisei bad sectors ...epomenos pare enan neo oso prolaveneis!

????????? pou to vrikes auto ?????????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...