Προς το περιεχόμενο

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ πρόβλημα..δεν ξεκινάει ούτε σε safe mode!!!

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν το πρόβλημα ξεκίνησε με τον ιό Hacktool.Rootkit που εντόπισε το ΝAV στο αρχείο msdirectx.sys χωρίς φυσικά να μπορέσει να το διορθώσει. Οπότε με ψάξιμο στο internet βρήκα διάφορους τρόπους λύσης..ένας εξ αυτών να σβήσω το κρυφό αρχείο xpjava.exe...το οποίο όντως υπήρχε στο windows/system32..αυτό που με προβλημάτισε ήταν ότι η δημιουργία του αρχείου αυτού ήταν πολύ παλιά (ιούλιος 2004)..το έσβησα (όπως και το msdirectx.sys) και άνοιξα το μητρώο (regedit) όπου έσβησα οτιδήποτε είχε το όνομα msdirectx.sys, xpjava.exe (όχι και πολλά..). Κάνω λοιπόν restart (όλα αυτά σε safemode, μέσω του msconfig) και στη γνωστή οθόνη όπου επιλέγω τον χρήστη (administrator,christos,guest) διαλέγω έναν χρήστη, πάει να μπει (φόρτωση προσωπικών ρυθμίσεων..)και αμέσως ξαναβγαίνει κάνοντας αποθήκευση προσωπικών ρυθμίσεων!!!!!! Δοκίμασα με f5 στο restart αλλά με καμία επιλογή δε μπορώ να μπω στον Η/υ...:(((( Tι μπορεί να έγινε??

Eίχα κάνει επίσης copy το μητρώο πριν το αλλάξω...αλλά πως να το βρω αφού δε μπορώ να μπω καθόλου στο pc..?Πάντως έσβησα το πολύ 6 καταχωρήσεις, που όλες ήταν ύποπτες..όχι κάτι περισσότερο..

Δημοσ.

Σκέφτηκα να κάνω boot από το cd των windows, και repair..Θα καταφέρω τίποτα? Θα χάσω τίποτα? (δεν έχω ξανακάνει). Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκω το cd των windows!!!! (@%(%*@* Mπορεί και να μη μου το είχε δώσει από το κατάστημα που τον αγόρασα (το οποίο θα ανοίξει φυσικά από δευτέρα, γκρρ).Οπότε βρήκα από έναν φίλο μου τα xp pro χωρίς όμως service pack 1 (που είχα εγώ) και σε αγγλικά (εγώ έχω τα ελληνικά..)..Yπάρχει ασυμβάτοτητα?? Δε με ενοχλεί να αλλάξει η γλώσσα, ούτως ή άλλως τη δευτέρα θα πάρω το κανονικό cd (ελπίζω)..αλλά να μπω στο pc και μην χάσω τίποτα από δεδομένα. Να δοκιμάσω αυτό το repair ή να περιμένω 2 μέρες..γιατί θα δημιουργήσω χειρότερα προβλήματα?? Heeelp mee pls

Y.Γ. Υπάρχει κανένας τρόπος να κάνω κανονική εκκίνηση και όχι σε safe mode, μήπως και ξεκολλήσει? Θυμίζω ότι ενεργοποίηση το safe mode μέσω msconfig/boot.ini και tick στο /safeboot..

Y.Γ2 Από dos μπορώ να κάνω τπτ?

Συγνώμη για το πρήξιμο, αλλά λογικά με καταλαβαίνετε :)

Δημοσ.

PROSOXH:DOKIMASMENO SE WINDOWS XP HOME GREEK

mporeis na baleis to cd twn windows kai na ta peraseis apo panw xwris na xaseis ta arxeia sou..to exw kanei..otan sou bgalei ta partitions tou diskou den tha pathseis dhmiourgia neou partition alla ekei pou sou leei diamorfwsh ntfs(grhgoro),ntfs h raw(kati tetoio) kai diathrhsh tou idiou systhmatos arxeiwn (dhladh ayto pou eixes balei,eite ntfs h raw,otan eixes kanei thn prwth egkatastash) esy tha epilekseis diathrhsh tou idiou systhmatos arxeiwn..pernaei ta windows alla den peirazei ta arxeia sou..

Δημοσ.

Xμ δεν είχα κάνει εγώ την πρώτη εγκατάσταση..Τι είναι το raw και το ntfs? Θα καταλάβω τί είχα πριν?Το ότι είναι το cd αυτό έχει win xp αγγλικά και χωρίς sp ενώ τα δικά μου ελληνικά με sp1 δε θα δημιουργήσει πρόβλημα?

Κανείς που να έχει κάνει κάτι τέτοιο "ασύμβατο"?

Δημοσ.
Xμ δεν είχα κάνει εγώ την πρώτη εγκατάσταση..Τι είναι το raw και το ntfs? Θα καταλάβω τί είχα πριν?Το ότι είναι το cd αυτό έχει win xp αγγλικά και χωρίς sp ενώ τα δικά μου ελληνικά με sp1 δε θα δημιουργήσει πρόβλημα?

Κανείς που να έχει κάνει κάτι τέτοιο "ασύμβατο"?

den exei shmasia poios thn eixe kanei..sxhma logou htan..to raw kai to ntfs einai dyo systhmata arxeiwn..otan diamorfwneis to sklhro epilegeis ena systhma arxeiwn..exei na kanei me th diaxeirhsh kai thn katanomh twn arxeiwn ap'oti kserw..

to NTFS shmainei New Technology File System

to RAW nomizw den antiproswpeyei kati san arxika..

de nomizw na dhmiourghsei problhma giati to setup sbhnei ola ta arxeia twn windows kai ta epanegkathista apo to cd p exeis balei mesa...

Δημοσ.

Στο pc είπα και παραπάνω έχω xp pro greek sp1 , ενώ το cd που έχω τώρα είναι xp pro english χωρίς sp..Nα περιμένω τη δευτέρα για το κανονικό cd ή να το ρισκάρω σήμερα? Υπάρχει κανένας κίνδυνος?

Δημοσ.

Πάντως το καλύτερο είναι να γίνει ένα repair των windows. Όταν ξεκινάς την εγκατάσταση, σε ρωτάει άν θες να κανεις setup τα windows ή να μπείς στην recovery console.Επιλέγεις το setup και ακριβώς πριν σου βγάλει τα partitions που λέει ο majestic, σου λέει αν θές να κάνεις επιδιόρθωση την υπάρχουσα εγκατάσταση που βρήκε, οπότε και απαντάς ναι.

Έτσι δεν θα χάσεις τίποτα από ρυθμίσεις και εγκαταστάσεις. Άν κάνεις ότι είπε ο Majestic, ναι μεν δεν θα σβηστούν τα αρχεία στον δίσκο αλλά θα είναι σαν να μην έχει βάλει τίποτα ακόμα. Μία καθαρή εγκατάσταση δηλαδή.

Και καλύτερα περίμενε το κανονικό δισκάκι με την ελληνική έκδοση γιατί ίσως γίνουν όλα κώλος άν μπλέξεις διαφορετική γλώσσα. (άσε που μπορεί να μην σε αφήσει καν να το κάνεις.)

Δημοσ.

Ξεκίνησα το setup, διάλεξα το υπάρχον partition (ntfs), αλλά τώρα μου λέει "you chose to install win xp on a partition that contains another operating system. Installing win xp on this partition might cause the other os to function improperly..."Προφανώς δεν κατάλαβε τα άλλα xp επείδή είναι ελληνικά, λέτε? Μάλλoν θα κάνω cancel και θα περιμένω τη δευτέρα..εκτός αν έχετε διαφορετική γνώμη.

Υ.Γ. Μου συστήνει να δω το http://www.microsoft.com/windows/multiboot.asp

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...