Προς το περιεχόμενο

ΕΛΕΟΣ ! ! (Για γερούς λύτες!)

lyckos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.

Αποφάσισα να πάρω καινούριο υπολογιστή - εν μέρει - με αρκετούς συμβιβασμούς - τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι λεφτά για P4 - οπότε κατέληξα να αγοράσω σε κομμάτια τα εξής:

- P Celeron 330D J

- MoBo ASRock Dual775 880Pro (Ram Ιουλίου-Αυγούστου σελ. 120

- RAM Bufallo 4200 400 512

- ATX Asus TA250 300W PFC (Ram Ιουλίου-Αυγούστου σελ. 133)

- HDD W.D. SATA 80GB

Απο κει και μετά, τα υπόλοιπα απαραίτητα τα είχα και αποφάσισα να μην αγοράσω ακόμα για οικονομικούς λόγους (DVDRW NEC 3540, AGP NVIDIA GFORCE 2 MX400 64MB, Floppy, IDE HDD 8GB Quantum)

Αφού συνέδεσα τα πάντα πολύ προσεκτικά χρησιμοποιώντας 2 οδηγούς (της μητρικής και το πολύ καλό Hardware Lab βιβλιαράκι του Ram) αλλά και το αντίστοιχο VCD του Ram, ολοκλήρωσα βήμα προς βήμα την συναρμολόγηση

Το πρώτο πρόβλημα το συνάντησα όταν έφτασα στο σημείο να συνδέσω τα καλώδια της πρόσοψης του κουτιού πάνω στη μητρική. Για την ακρίβεια ενώ η μητρική έχει 2 αρσενικά πινάκια για το HDD PowLed, το βυσματάκι του κουτιού έίχε 3 θηλυκά πινάκια στα οποία τα 2 καλώδια ήταν στις άκρες. Αφού επικοινώνησα με τον προμηθευτή της μητρικής και του κουτιού (Interset) me συμβούλεψε να βγάλω το ένα καλωδιάκι απο την άκρη και να το βάλω στο κέντρο. Αφού το έκανα αυτό και συνέδεσα όλα τα καλώδια, πήγα να το ανάψω.Αλλά μόλις πάτησα το διακόπτη στο πίσω μέρος του κουτιού, ο υπολογιστής άρχισε να λειτουργεί (πήραν μπρος τα 2 ανεμιστηράκια, άκουσα τους σκληρούς να κάνουν σελφ τεστ και δούλευε και το ανεμιστηράκι της VGA) αλλά η οθόνη δεν έδειξε κανένα ίχνος ζωής. Δεν εμφανίστηκε εντελώς τίποτα!

Έβαλα το διακόπτη στο Off και μετά ξανά στο Ον και πάλι άρχισε το μηχάνημα να λειτουργεί αμέσως - χωρίς φυσικά να δείξει τίποτα η οθόνη. Το πρώτο πράγμα που με παραξένεψε πριν ακόμα την μαύρη οθόνη ήταν αυτό το bypass των μπροστινών διακοπτών απο το πίσω κουμπί. Γιατί να ανάβει ο υπολογιστής με αυτό τον τρόπο; Δοκίμασα ενώ ήταν ανοιχτός να τον σβήσω απο το μπροστινό κουμπί πατώντας το για 5σεκ αλλά τίποτα.

Εν συνεχεία έκανα τις εξής ενέργειες:

- Έλεγξα ένα ένα όλα τα εξαρτήματα αν δεν ήταν τοποθετημένα καλά ή αν δεν είχα βάλει σωστα τα βύσματα

- Εβγαλα εντελώς τα βύσματα της πρόσοψης απο τη μητρική

- Άλλαξα πολικότητα στο βύσμα PowButton του κουτιού πάνω στη μητρική

- Άλλαξα την κάρτα γραφικών με άλλη AGP

- Αποσυνέδεσα απο τη μητρική τα πάντα εκτός του επεξεργαστη της μνήμης και του τροφοδοτικού, έχοντας ρεύμα στους σκληρούς

- Αποσυνέδεσα απο τη μητρική τα πάντα εκτός του επεξεργαστη της μνήμης και του τροφοδοτικού, χωρίς ρεύμα στους σκληρούς

- Άλλαξα θέση στη μνήμη (που παρεπιπτόντως ειναι DDR)(η μητρική έχει θέσεις και για DDR και για DDRII)

- Τροφοδότησα με ρεύμα τη μητρική από διαφορετικό τροφοδοτικό

Με όλες αυτές τις κινήσεις δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην αντίδραση του υπολογιστή, δηλαδή πάντα άναβε μόλις πατούσα τον πίσω διακόπτη με μαύρη οθόνη

Πρώτη ερώτηση: Είναι δυνατόν η μητρική να έχει setting να ενεργοποιείται αμέσως μόλις πατάω τον πίσω διακόπτη, και να πρέπει να μπω στο ΒΙΟS για να την αλλάξω;

Δεύτερη ερώτηση: Τι Στο Διάολο συμβαίνει;;;;;

Φυσικά και κοίταξα αν πατάει καλά η κάρτα γραφικών ΚΑΙ την είχα βιδωμένη

Φυσικά και ήμουν πάρα πολύ προσεκτικός όταν τοποθετούσα τον επεξεργαστή!! ΝΑΙ τον τοποθετησα σωστα

Το κακό είναι ότι αγόρασα τα κομμάτια απο ηλεκτρονικό κατάστημα (acorn) οπότε φαντάζομαι ότι θα είναι δύσκολο να βγάλω άκρη απο κει με τον υπολογιστή συναρμολογημένο. Επικοινώνησα και μου είπε σαν λύση να το πάω να το δει ένας δικός του τεχνικός σε κατάστημα - και είναι σίγουρα πολύ καλή λύση και η τελευταία, ή μάλλον η πρότελευταία, αφού σα τελευταία λύση βλέπω το να πάω τον υπολογιστή στην τέχνική υποστήριξη της Interset αν δέχονται ασθενείς!

Μπορεί όμως ο καθείς να καταλάβει γιατί ΔΕ ΘΕΛΩ να καταλήξω σ' αυτές τις 2 λύσεις, αφού θα σημαίνουν και επιπλέον έξοδα (δεν ξεχυλίζουν απο την τσέπη μου) αλλά και ποιος ξέρει πότε θα δω τον ασθενή μου ξανά!!

Γι' αυτό όσοι απο εσάς έχουν έστω και την παραμικρή ιδέα σας παρακαλώ βοηθείστε με!!!!!!

Δημοσ.

Λοιπον αφτα που μπορεις να κανεις ειναι:

1. να βγαλεις τη cpu και να ελεγξεις μηπως εχεις στραβωμενα pin πανω το motherboard.

2. να βγαλεις ολα τα κομματια απο το κουτι να τα ακουμπησεις πανω σε μια απαλη επιφανεια και να τον ξεκινησεις απο εκει. Aκομη και αν ξεκιναει απο μονος το με το on-off του psu μπορεις να βραχυκυκλωσεις τα 2 pin του pw switch ακουμπωντας τα με ενα κατσαβιδι η ακομη και ενα στηλο και ετσι να τον κλεισεις.

3. αποσυνδεσε ολα τα καλωδια τροφοδοσιας και το 24 pin και το 6 pin και χρεισιμοποιησε το clear cmos jumper.(εναλλακτικα μπορεις να βγαλεις τη μπαταρια αλλα δεν παιζει παντα).

4. μην κουμπωνεις πανω την ψυκτρα οι (775 ψυκτρες ειναι λιγο περιεργες) απλα ατη να ακουμπησει προσεκτικα πανω στη cpu (προσεκτικα ομως!!).

καλη τυχη

Δημοσ.

O konnectoras pou syndeontai ta mpostina koumpakia tou koutiou,basi manual sou einai o no.13 kai einai terma kato deksia.

Yparxei periptosi na anoigei to pc molis bazis to reuma,sta perisotera mobo yparxei tetoia epilogi sto mobo.alla molis patas ton diakopti meta sbini.

Otan anoigei to pc sfirizei??? kanei beap???

an bgaleis ola ta pinakia apo to front panel anoigei to pc mono toy???

Δημοσ.
Λοιπον αφτα που μπορεις να κανεις ειναι:

1. να βγαλεις τη cpu και να ελεγξεις μηπως εχεις στραβωμενα pin πανω το motherboard.

2. να βγαλεις ολα τα κομματια απο το κουτι να τα ακουμπησεις πανω σε μια απαλη επιφανεια και να τον ξεκινησεις απο εκει. Aκομη και αν ξεκιναει απο μονος το με το on-off του psu μπορεις να βραχυκυκλωσεις τα 2 pin του pw switch ακουμπωντας τα με ενα κατσαβιδι η ακομη και ενα στηλο και ετσι να τον κλεισεις.

3. αποσυνδεσε ολα τα καλωδια τροφοδοσιας και το 24 pin και το 6 pin και χρεισιμοποιησε το clear cmos jumper.(εναλλακτικα μπορεις να βγαλεις τη μπαταρια αλλα δεν παιζει παντα).

4. μην κουμπωνεις πανω την ψυκτρα οι (775 ψυκτρες ειναι λιγο περιεργες) απλα ατη να ακουμπησει προσεκτικα πανω στη cpu (προσεκτικα ομως!!).

καλη τυχη

1. Αν βγάλω τον επεξεργαστή θα πρέπει να αποκολλήσω και την ψύκτρα απο πάνω του; Γιατί αυτό θα σημαίνει αγορά θερμοαγώγιμης σιλικόνης

2. Πολύ καλή ιδέα το χειροκίνητο βραχυκύκλωμα. Εάν δεν κλείσει και τότε τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

3. Το είχα υπόψη μου και αυτό, αλλά γιατί να κάνει κάτι η επαναφορά της μητρικής αφού την πήρα σφραγισμένη στο κουτί της; Θα το δοκιμάσω έτσι κι αλλιώς

4. ????

Δημοσ.
O konnectoras pou syndeontai ta mpostina koumpakia tou koutiou' date='basi manual sou einai o no.13 kai einai terma kato deksia.

Yparxei periptosi na anoigei to pc molis bazis to reuma,sta perisotera mobo yparxei tetoia epilogi sto mobo.alla molis patas ton diakopti meta sbini.

Otan anoigei to pc sfirizei??? kanei beap???

an bgaleis ola ta pinakia apo to front panel anoigei to pc mono toy???[/quote']

Το γνωρίζω που ειναι

Αλήθεια πως θα μπορούσα να μάθω αν η συγκεκριμένη μητρική έχει αυτή τη δυνατότητα;;;;

Κάτι που ξέχασα να πω ειναι ότι και με το ηχειάκι του κουτιού έχω πρόβλημα αφού το βύσμα του κουτιού ειναι 2πινο και της μητρικής 4πινο!!!!

Ναι αν βγάλω τα πάντα του φροντ πανελ ανοιγει μόνο του, το αναφέρω στην αρχική δημοσίευση

Δημοσ.

Μην ξεχνάτε το γεγονός της μαύρης οθόνης....Τι θα μπορούσε να σημαίνει;;;

(Κάρτα γραφικών τρίτη θα δοκιμαστεί εντός της ημέρας)

Δημοσ.

Κατ' αρχήν, τα pin από το front panel δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο. Το γεγονός πως το PC ανάβει κατευθείαν μόλις δίνεις ρεύμα στο τροφοδοτικό είναι συχνό φαινόμενο όταν κάτι δεν πάει καλά (πχ πρόβλημα στη motherboard) αλλά από μόνο του δεν μπορεί να προσδιορίσει το εξάρτημα που φταίει.

Η μαύρη οθόνη από μόνη της δεν σημαίνει πως φταίει η κάρτα γραφικών. Αν έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής, η μνήμη ή η motherboard, ακόμα κι αν η κάρτα γραφικών δουλεύει, πάλι δεν πρόκειται να δεις κάτι στην οθόνη.

Αυτό που σου είπαν τα παιδιά και είναι το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου είναι να δοκιμάσεις με τη μητρική έξω από το κουτί, γιατί είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα σου να οφείλεται σε κάποια κακή επαφή της μητρικής με το κουτί που να προκαλεί βραχυκύκλωμα.

Δημοσ.

Βγάλτα όλα έξω απο το κουτι και δοκίμασε μονο με cpu/mobo/memory/vga

Για το ότι αναβει με το που πάρει ρευμα το τροφοδοτικό ίσως να φταίει η μητρική.Μπορει να κανει κακή διαχείρηση ρευματος...Τελευταια φορά που το ειχα δει ηταν σε μια MSI NEO2 που τελικά μου άφησε χρόνους και πήρε μαζί και τον επεξεργαστή:(

Επίσης αν μπορεις πολυμέτρισε την +12V του τροφοδοτικού σου[Ειναι το κίτρινο καλώδιο]

Αφου τα πήρες καινουργια όλα δεν υπαρχει πρόβλημα...Αν ειναι κάτι ελλατωματικό στο αλλάζουν και πιθανότατα δεν πληρωνεις ούτε εργατικά.

Δημοσ.

Παιδιά το πρόβλημα λύθυκε!!!!

Και το οφείλω σε εσάς γιατί η λύση να βγάλω τη μητρική απο το κουτί ήταν η σωστή!

Αφού αποδείχτηκε οτι έφταιγε ενα απο τα κίτρινα βιδωτά στο κουτί πάνω στα οποία ακουμπά η μητρική για να βιδωθει, αφού εκεί που βρισκόταν αυτό η μητρική δεν είχε τρύπα και ερχόταν απευθείας σε επαφή με τη μητρική, δημιουργόντας βραχυκύκλωμα

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
afou zei i mitriki tixeros eisai :P sto ram den ta elege afta na ta prosexeis? :P

Πολύ σωστά τα λες αλλά τι να κάνουν κι αυτοί ή μάλλον τι να προτοκάνουν;

Το έλεγα σε ένα φίλο μου ότι θα έπρεπε να αναφέρουν όλα τα spefications της μητρικής και γενικότερα όλων των προϊόντων που εξετάζουν, ακόμα και το πόσα πινς έχει το καλώδιο του HDD led παραδείγματος χάρην, για να βλέπουμε αν μπορεί να συνδεθεί στη μητρική που έχουν 3 σελίδες παρακάτω

Ο φίλος μου μου απάντησε ότι έχουν κι άλλα πραματα να κάνουν στη ζωή τους, οπότε του είπα κι εγώ: Δεν νομίζω να έχουν τίποτε άλλο να κάνουν στη ζωή τους! (No offend αν το βλέπει κάποιος που δουλεύει στο Ram)

Δημοσ.

Αν θέλεις να μάθεις 5 πράγματα, διάβαζε περιοδικά. Αν θέλεις να μάθεις πάνω από 5 πράγματα, μην αρκεστείς στα περιοδικά αλλά κοίτα και παραέξω (πχ το forum μας είναι μια καλή αρχή) :)

Πάντως, αν δεν κάνεις το λάθος δεν θα μάθεις...

Και , τέλος καλό, όλα καλά :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...