MoUCLAs Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Οταν έχω ανοιχτό το winamp ή το windows media player 8 και παίζει μουσική και συγχρόνως ψάχνω για κάποιο αρχείο μέσω της εξερεύνησης των Windows και ανεβοκατεβάζω την μπάρα πάνω κάτω μου κάνει κάτι "παράξενους" άσχετους ήχους , πηδάει στο κομμάτι ....<p>Στην αρχή είπα οτι μπορει να φταίει το overclocking αλλα το κατεβασα και πάλι τα ίδια...ή μήπως φταίνε τα conflicts μεταξυ της κάρτα ήχου και γραφικών.....αλλα το ωραίο ειναι οτι οταν είχα την asus v7700 δεν μου τρα εκανε αυτα . Τώρα που έβαλα την trident blade 3d (8 mb) μου τα κάνει... Επίσης έκανα απο το Bios load defaults γιατί τελευταία είχα πειράξει κανα δυο πράματα αλλα πάλι τίποτα... Στην συνέχεια έκανα ένα sfc //scannow άλλα δεν είδα καμία αλλαγή... Φυσικα δοκίμασα και το ποιο κλασσικό να κάν unistall και install πάλι απο την αρχη...<p>Τρέχω XP...σε PIII στα 450 ΜΗΖ με 196 ΜΒ μνήμη... Το μόνο που μου έχει απομείνει είναι το format...και clean install...επίσης υποψιαζομαι οτι ίσως να είναι ένοχο του λειτουργικό που είναι κάπως ευαισθητο ,όπως ολοι ξέρουμε, στις μεταβολές hardware. Αφου το είχα στήσει με την Asus επάνω....ελπιζω να φταίει αυτο και οχι το οτι η κάρτα γραφικων ειναι λίγη για το λειτουργικό αυτο....<p>Περιμενω τις απόψεις σας και τυχόν λύσεις που μπορει να εντοπίσετε.....λετε να εχει δημιουργηθεί κανενα πρόβλημα στην Creative sound blaster απο το overclocking ή ειναι θέμα conflict????
wraeththu Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 mipws i mitriki sou exei via chipset? An nai tote prepei na katebaseis tin teleutaia ekdosi tou via-all-in-one driver kai na parakalas na doulepsei alliws... exei poluplokes software epembaseis. psa3e to forum kai 8a breis pio akribeis apantiseis.
Anonymous Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 auto to problhmataki exo kai go ores ores alla den xero giati symbainei....oi 4 in 1 den kanoun apolytos tipota
kafros Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ παλιά στα 95. Δεν είναι πρόβλημα hardware μην ανυσηχείς. Έχει κάτι να κάνει με κάποια ρύθμιση της κάρτας γραφικών. Θυμάμαι πως κάτι είχα πειράξει στο system.ini τότε και μετά δεν είχα προβλήματα. Αλλά ούτε που θυμάμαι πια τί ήταν αυτό. Τώρα θα μου πεις πως τα XP ούτε καν system.ini δεν έχουν... Θα ψάξω και αν βρω τί είχα αλλάξει θα επανέλθω...
kafros Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2002 Sorry γράψε λάθος! Τελικά αυτό που είχα αλλάξει είναι το transfer mode του controller των σκληρών δίσκων! Δεν ξέρω τί ακριβώς σχέση έχει με το πρόβλημα πάντως η χρήση DMA mode κάτι κάνει στον ήχο. Γενικότερα η χρήση DMA δεν ενδείκνειται για επεξεργασία ήχου με οποιοδήποτε chipset, όχι μόνο της via. <p>Η λύση είναι να πας στον πίνακα ελέγχου/σύστημα/διαχείριση συσκευών, διάλεξε τους ελεγκτές σου και μετά από τις ρυθμίσεις για προχωρημένους άλλαξε τον τρόπο μετάδοσης σε PIO only. Αυτά είναι τα βήματα ακριβώς στα win2k και στα XP φαντάζομαι τα ίδια θα είναι. Δοκίμασε το και πες μας αν έστρωσε η κατάσταση.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2002 Έχει η κάρτα γραφικών κάποια επιλογή για Bus Mastering; Δηλαδή με λίγα λόγια, υποστηρίζει την λειτουργεία Bus Mastering; Αν, όχι μάλλον βρήκες τι φταίει...
Xplayer Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2002 MoUCLAs ψάχνω για κάποιο αρχείο μέσω της εξερεύνησης των Windows και ανεβοκατεβάζω την μπάρα πάνω κάτω μου κάνει κάτι "παράξενους" άσχετους ήχους , πηδάει στο κομμάτι ....<p> Μάλλον επειδή είναι απασχολημένος ο δίσκος Στο winamp ανέβασε το buffer length και priority (preference-output- plug in(s) configure)<p>kafros Τώρα θα μου πεις πως τα XP ούτε καν system.ini δεν έχουν...<p>γράψε sysedit στο run
kafros Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2002 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2002 <blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr>Xplayer: γράψε sysedit στο run <hr></blockquote> Ναι το ξέρω απλά καμία σχέση οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στο system.ini στα 9x και στα XP. Στα XP έχει σχεδόν καταργηθεί και δεν αποθηκεύει και τίποτα σημαντικό...
MoUCLAs Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2002 Basika exw to winamp 3 beta 2.5...kai Xplayer den exw ayto akribws poy moy les....dokimasa na alla3w apo options>preferences>WaveOut output to Buffer size (apo 2000 se 8000) alla tipota....<p> To wraio einai oti me thn asus den mo to kanei ayto....!!!!!!!!!!!!!!!!11
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.