Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά VS Greeklish

spirosta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω αυτό το καινούργιο νήμα για να δούμε τα υπέρ και κατά των δύο αυτών "μεθόδων" γραφής ελληνικών.

Πιστεύω πως πολλοί έχουν πρόβλημα με το διάβασμα των greeklish. Η αλήθεια είναι ότι όντως σου βγαίνει το μάτι. Επίσης δεν υπάρχει ορθογραφία και όταν ο καθένας τα γράφει όπως των βολεύουν το διάβασμα είναι κουραστικό. Δεν είναι και λίγες οι φορές που άτομα δεν διαβάζουν θέματα που τους αφορούν επειδή είναι κάτι κατεβατά σε greeklish.

Από την άλλη υπάρχουν τα άτομα που υποστηρίζουν τα greeklish. Αυτοί συνήθως επικαλούνται προβλήματα σε υπολογιστές ή οτι δεν έχουν ελληνικό πρηκτρολόγιο ή δεν ξέρουν ορθογραφία. Προσωπικά τα θεωρώ όλα δικαιολογίες διότι βαριούνται να γράφουν ελληνικά (είναι όντως πιο πολύπλκο το θέμα). Επίσης με εκνευρίζει αφάνταστα να λένε ότι γράφουν σε greeklish διότι ο υπολογιστής τους δεν έχει ελληνικά. Ε πέντε λεπτά υπόθεση και ένα CD των XP είναι να βάλεις ελληνικά.

Λέω μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε να γράφουμε σωστά και όχι αλλαμπουρνέζικα. Ίσως η ελληνική γλώσσα τώρα πια είναι ότι πιο πολύτιμο μας έχει μείνει. Και δεν λέω να κρεμάσουμε όσουν γράφουν με greeklish αλλά αυτό να γίνεται μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Ίσως θα μπορούσε να γίνει και κανόνας γιαα την χρήση του forum και να απαγορευτούν τα greeklish.Τρανό παράδειγμα είναι το forum adslgr.com το οποίο απαγορεύει τα greeklish και βέβαια και άλλα forums...

Φιλικά. Σπύρος

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα.

Δεν υπάρχει δικαιολογία πια για την μη εγκατάσταση Ελληνικών. Πρώτον είναι πανεύκολο και δεύτερον υπάρχουν παντού οδηγίες για το πως να τα εγκαταστήσεις.

Όσο για την ορθογραφία καλύτερα να έχεις κάποια λάθη από το να γράφεις με greeklish που σου βγαίνουν τα μάτια να τα διαβάσεις (άσε που υπάρχουν προγράμματα που διορθώνουν τα λάθη).

Το ότι βαριέται κάποιος να γράψει Ελληνικά με κάνει συνήθως και μένα να βαριέμαι να διαβάσω ότι έχει γράψει και προσωπικά δεν θα είχαν αντίρρηση να απαγορεύονται τα greeklish και εδώ εκτός αν είναι για ερώτηση που αφορά υποστήριξη Ελληνικών.

Δημοσ.

opos exei anaferthei kai sto parelthon

pragma pou vasei ton kanonon tou forum an ekanes ena search prota tha evlepes oti den iparxei periptosi na mpei tetios kanonismos sto insomnia ;)

Το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα και ξαναλέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση απαγόρευσης των greeklish στο forum

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=97491

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=66826

kaloxonefto :twisted: :twisted:

Δημοσ.

Mα καλά!Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε πως είμαστε...Έλληνες?Και έιναι άξιον απορρίας,γιατί όποια...''καινούρια μόδα'' βγεί,θα πρέπει ντε καλά και σώνει να την ακολουθούμε!Όχι,δεν βγάζω την ουρίτσα μου απ'έξω!Αντιθέτως!Πολλές φορές τα βάζω με τον εαυτό μου!!!Για σκεφτείτε το λιγάκι?Από παδάκι του δημοτικού,σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ να μάθεις αγγλικά,γιατί είναι...''διεθνής'' γλώσσα!Και γιατί παρακαλώ να μην είναι η ελληνική?Στο κάτω-κάτω της γραφής,είμαστε η χώρα με το πιο πλούσιο λεξιλόγιο στον κόσμο!!!Συγνώμη για τον εκνευρισμό μου,αλλά...Eri...

Δημοσ.

apilogi sou einai ama thes na min matheis to an tha exeis provlimata esi sto melon kai ston ergasiako sou xoro pali diko sou provlima ;)

oso gia ta greeklish den einai moda...otan klineis 10 xronia sto irc kai oi pio poloi apo do mesa ekei mathane den ginete na alazeis apo to ena sto alo

an sas xalaei otan kapios sas prosferei tin voithia tou (pragma pou den ton ipexronei kaneis me to forum na kanei) sta greeklish apla min to diavazete :)

Δημοσ.

προτιμω τα ελληνικα. παλια εγραφα μονο στα greeklish, αλλα με τον καιρο αρχισα να συνηθιζω με τα ελληνικα. τωρα εφτασα σε τετοιο σημειο, ωστε να γραφω αυτο το κειμενο χωρις να κοιταξω καθολου το πληκτρολογιο..

• Super Moderators
Δημοσ.

Ρε παιδιά, το'χουμε πει και το'χουμε ξαναπεί για τα greeklish. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησής τους στο forum.

Κι εμένα δεν μου αρέσουν, αν δεν μου αρέσουν δεν διαβάζω το post - δεν με αναγκάζει κανένας. Ατυχία.

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=475452&postcount=23

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=706627&postcount=36

Αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...