hyperionsky Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Παίδες, 2 απλές ερωτησούλες! Έχω 2 pc: AthlonXP2600+ με δίκτυο από το nforce2 της μητρικής και Celeron 325 (2.53Mhz) με δίκτυο από το VIA VT8237 της μητρικής. Και στα 2 έχω Kerio Personal Firewall και είναι συνδεδεμένα με έναν ADSL Router της Netgear. Και τα 2 pc έχουν internet και βλέπονται μεταξύ τους κανονικά. 1. Μεταφέροντας αρχεία από το ένα pc στο άλλο παρατηρώ ότι το system μου τρώει πολύ επεξεργαστή (30% και 60% στον Athlon και στον celeron αντίστοιχα). Είναι φυσιολογικό; 2. Η ταχύτητα μεταφοράς είναι ~2500Kb/s μετρημένα με το Total Copy (σε μεγάλα αρχεία εννοείται), ο Task Manager μου δίνει Network Utilization ~20%. Μικρό δεν είναι;
poulinos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 klise to firewall kai dokimase pali des ti ginetai.klise kai antivirus episis kai pes mas.
hyperionsky Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Λοιπόν έκανα ένα test μετά από boot μεταφέροντας ένα αρχείο ~250ΜΒ και παρατήρησα τα εξής: Από τον Athlon στον Celeron με firewall ~9000Kb/s, ~55% NetUtilization, 70% & 40% CPULoad αντίστοιχα. Από τον Athlon στον Celeron χωρίς firewall ~11500Kb/s, ~75% NetUtilization, 60% & 30% CPULoad αντίστοιχα. Από τον Celeron στον Athlon με firewall ~5000Kb/s, ~35% NetUtilization, 70% & 30% CPULoad αντίστοιχα. Από τον Celeron στον Athlon χωρίς firewall ~6000Kb/s, ~45% NetUtilization, 60% & 40% CPULoad αντίστοιχα. Παρατήρησα πως χωρίς το Firewall ο ρυθμός διαμεταγωγής ανεβαίνει αισθητά και αντίστοιχα πέφτει το CPU load. Το antivirus (Symantec Antivirus Corporate 9) δεν επηρρεάζει αισθητά (κλειστό ή ανοιχτό, μία η άλλη). Παρόλα αυτά το network utilization μένει μακρυά από το 100%, ο επεξεργαστής παραμένει επιβαρυμένος και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το δίκτυο έχει τόση διαφορά ταχύτητας μεταξύ των 2 πλευρών. Υποθέτω ότι η διαφορά οφείλεται στους διαφορετικούς επεξεργαστές, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν καταλαβαίνω γιατί μια απλή μεταφορά αρχείων μέσω δικτύου τρώει τόσο CPU. Καμιά ιδέα;
Dark_son20 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 xoris to firewall eisai para poli konta sto megisto pou einai 12500kb/s oso gia to thema oti sou troei cpu einai oti oi kartes diktiou sou einai onboard me kapia kali karta diktiou kai stous 2 tha evlepes afto pou itheles
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 ta apotelesmata sou einai poli fisiologika.to firewall opos kai to antivirus kovoun ligaki tin metafora kai auxanoun to cpu load.oles oi onboard exoun panta mia parapano epibarinsi stin cpu apo autes pou deneinai onboard.bebea ama thes kai pio grigori metafora pas se gigabit ethernet
OPC Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Όσων αφορά το lan με adsl modem θα ήταν καλό,απο την στιγμή που έχω eth PCI να κάθεται,να χρησιμοποιήσω αυτήν και όχι την onboard ?
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 analogos ti thes na kaneis.na pareis tora mia karta ethernet 3com px gia na exeis ligotero cpu load mporei kai na min exei noima.toso poli xrisimopoiiseis to diktio kai tautoxrona kai alla pragmata mazi pou se niazei toso poli an tha exeis ligo perisotero cpu load?
OPC Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 To δίκτυο με το adsl modem λέω. Σκέφτηκα ότι αφού υπάρχει συνεχής κίνηση στην eth λόγω adsl μήπως θα ήταν καλύτερο να έχω το adsl modem σε pci eth και όχι στην onboard. Κάρτα eth έχω αλλά δεν την χρησιμοποιώ πλέον γι'αυτό το είπα.
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 opc i kinisi me to adsl einai poli mikri.milame gia 40 kb to second oxi gia 10 mb.opote to load ine midamino.akoma kai 1024 na exeis grami exeis load oute 150 kb opote den iparxei logos.
poulinos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 apla den exei noima na koitas cpu usage ama den kaneis sinexeia metafores kai na kaneis kai alla pragmata mazi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.