Προς το περιεχόμενο

sata RAID και XP

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exω εναν sata 120gb WD με XP πανω του.Θελω να αγορασω αλλον εναν ιδιο για να κανω raid(διπλασιασμο ταχυτητας).

Θα πρεπει να κανω format και να ξαναπερασω τα windows?

Δημοσ.

Το λογικό είναι να χρειαστείς format καθώς τα μισά γράφονται στον ενα σκληρό και τα μισά στον άλλο (stripping). Τώρα για διπλασιασμό ταχύτητας δεν είναι κάτι που θα το καταλάβεις άμεσα (μη σου πω ότι δε θα δεις ιδιαίτερη διαφορά) ιδιαίτερα αν δεν κάνεις συχνά μεταφορές δεδομένων απο άλλο σκληρό στο raid.

Δημοσ.

ektos an kaneis image tou diskou sou twra kai meta afou ton valeis se raid0 opou anagkastika xaneis ta dedomena sou ksanaperaseis to image exontas omws egkatastisei (prin kaneis to image) kai ton driver gia ton raid controller. den eimai sigouros 100% an ginetai auto mias kai den to exw kanei. sti diki mou periptwsi mpikan ola aptin arxi.

apo to site tis intel:

A "RAID Ready" system is a specific system configuration that enables a seamless migration from a single non-RAID disk drive to a dual disk drive RAID 0 or RAID 1 array.

http://support.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/cs-020811.htm

Δημοσ.

Έχω 2 WD Raptor 10000rpm 36GB SATA και θέλω να τους συνδέσω στο RAID.

Η μητρική μου υποστιρίζει RAID τέτοιο και το λειτουργικό θα είναι WIN XP.

Ξέρει κανείς τις ριθμίσεις που χρειάζονται απ' το BIOS και από την εγκατάσταση των WINDOWS? (F6 στην αρχή της εγκατάστασης κλπ...). Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Παιδια επειδή σε μια βδομάδα περνώ και εγώ καινούργιο PC και θα το στήσω μονος μου θα ήθελα να ξέρω κάτι περισσότερο σχετικά με το δισκο sata2 και το format. Πέστε πως έφτιαξα το σύστημα και πήρα το δίσκο και τον σύνδεσα κανονικά στο σύστημα μετά πια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για την εγκατάσταση των WIN ΧΡ? Γίνετε όπως παλιά με τους IDE η πρέπει να κάνω τον καινούργιο δίσκο format πρώτα και μετά.....??, κάτι για F6 ακούω εδώ..please δώστε λίγες περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστώ

Δημοσ.
Παιδια επειδή σε μια βδομάδα περνώ και εγώ καινούργιο PC και θα το στήσω μονος μου θα ήθελα να ξέρω κάτι περισσότερο σχετικά με το δισκο sata2 και το format. Πέστε πως έφτιαξα το σύστημα και πήρα το δίσκο και τον σύνδεσα κανονικά στο σύστημα μετά πια είναι η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για την εγκατάσταση των WIN ΧΡ? Γίνετε όπως παλιά με τους IDE η πρέπει να κάνω τον καινούργιο δίσκο format πρώτα και μετά.....??, κάτι για F6 ακούω εδώ..please δώστε λίγες περισσότερες πληροφορίες. Ευχαριστώ

Από ότι έχω μάθει μέχρι στιγμής, αν to SATA σου είναι onboard τότε τα πράγματα είναι αρκετά απλά. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αντιγράψεις σε μιά δισκέτα τους drivers του SATA που θα βρείς στο CD της μητρικής σου. Τώρα αν δεν έχεις floppy(όπως εγώ), μπορείς να βάλεις ένα (η εγκατάσταση του παραμένει απλή :) ).

Συνδέεις τους δύο SATA δίσκους κανονικά, πηγαίνεις στο BIOS και τους δηλώνεις ως συστοιχία Raid. Δηλώνεις κλασσικά boot απ' το CD-ROM Drive, βάζεις το CD των WIN XP και αφού μπούν τα αρχεία του preinstall, θα δείς κάτω να σου λέει να πατήσεις F6 για να ρυθμίσεις το RAID. Εκέι δεν ξέρω τι κάνεις. Μέχρι στιγμής έχω ακούσει για μια ρύθμιση "Stripe", που αυτό θα εξαρτηθεί η σχάση συνολικής χωρητικότητας και ταχύτητας της συστοιχίας σου. Κάποιος χρήστης έχει 16K στο Stipe. Αυτά προς στιγμήν. Ότι αναφέρω είναι συγκέντρωση από άλλα post στο insomnia και όχι εμπιρεία. Και εγώ ακόμη ψάχνω...

Δημοσ.

ευχάριστω φιλε mou. Μe κατατόπισες πλήρως. Αρα επειδή είναι καινούργια η μητρική που πέρνω GIGABΥTE K8N Ultra Sli Με υποστήριξη SATA2 άρα είναι onboard έτσι? δεν θα χρειαστώ κάποια δισκέτα. Όσο τώρα για το Raid δεν μου πολύ άρεσε αυτό που να γραφει και στους 2 δίσκους γιατί νομίζω δεσμεύει τζάμπα χωρο στο δεύτερο δίσκο. πολύ απλά κρατάς ένα backup σε ένα DVD και τελείωσες κάι εχεις και το δεύτερο δίσκο ολόκληρο. Αυτά προς το παρόν και ευχάριστω και πάλι

Δημοσ.

Gia na ftiakseis tin disketa sou mathe prota pos legete o controler tou raid.(an exei mono 1 einai eukolo) meta pigene sto cd tis mobo kai mbes sta drivers. Ekei tha vgeis ena arxiaki Makedisk kai ta kanei ola mono tou. Kata to instalation apla pata f6 kai vale ta drivers gia to litourgiko sou.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...