Προς το περιεχόμενο

Αγορά aDSL modem/router over PSTN, Level One FBR1416 ή Linksys AG241?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις! :wink:

blackwar ένα extra thanks για το 3ο link, δεν ήξερα ότι το e-shop έχει υποκατάστημα στην Πάτρα!

Τελικά πήγα σήμερα μέχρι τον ΟΤΕ (είπα μπας και είναι ανοιχτός Σάββατο πρωί) αλλά δεν.... οπότε splitter + router + ethernet card από Δευτέρα πρωί!

Επειδή όπως είπα και παραπάνω δεν κατέχω πολλά, όταν θα πάρω τα παραπάνω και τα συνδέσω, πρέπει να εγκαταστήσω drivers για την κάρτα δυκτύου και για modem (ή μόνο για κάποιο από τα 2), ή τα XP τα βλέπουν οκ από μόνα τους? (μπερδεύτικα λίγο είναι η αλήθεια από τα 3 παραπάνω posts :-| )

ps. Αυτή η ethernet κάρτα είναι οκ? (ρωτάω επειδή είναι πολύ φθηνή)

ps 2. blackwar αν βρώ τα σκούρα στο σετάρισμα θα σε γεμίσω με pm δευτεριάτικα... :-P :wink:

Δημοσ.

hugelacky

Λοιπόν πρώτα θα τοποθετήσεις την κάρτα δικτύου, και όπως όλες οι pci κάρτες συνοδεύονται από driver. θα τους περάσεις, τα xp μετά θα την δουν κανονικά, κάνεις ένα restart και είσαι έτοιμος.

Μετά θα βάλεις το ρουτερ το οποιο δεν χρειάζεται driver καθώς είναι ρουτερ Ethernet και όχι usb μοντεμ!

Άπλα το συνδέεις στην κάρτα δικτύου,(αν όλα έχουν πάει καλα με την γραμμή του ΟΤΕ, γιατί ΠΟΤΕ δεν ξέρεις…. τι μπορεί να συμβεί με τον Π{ΟΤΕ})

Και θα ανάψουν πράσινα τα λαμπάκια WLAN και WAN (το wan είναι το πιο σημαντικό καθώς σου δείχνει αν η γραμμή είναι συγχρονισμένη)

Μετά ανοίγεις μέσω του browser που χρησιμοποιείς μια συγκεκριμένη ip για να ανοίξει το web interface του ρουτερ και την πρώτη φορά ακολουθείς τον wizard (καλύτερα στο αυτόματο καθώς είσαι new user) δίνεις username kai password και μετά το ρουτερ κάνει ένα τεστ, αν όλα είναι σωστά το περνάς το τεστ και μπήκες στο Nετ always. Αν όχι σου λέει τι είναι λάθος για να το αλλάξεις!

Άλλωστε αυτά τα αρχικά, τα γραφουν και οι οδηγίες που έχει μέσα στο φυλλαδιακι

Τώρα τα υπόλοιπα ανοίγματα πορτών,firewall κτλπ,κτλπ. διαβάζεις το manual το όποιο σε πληροφορώ είναι κατατοπιστικότατο και πανεύκολο…!!!

Διαφορετικά p.m me!!!

Α και ένα τελευταίο για την καρτούλα, αν μπορείς να διαθέσεις λίγα ευρώ περισσότερα. προτείνω αυτή: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616011

Τα λέμε…..!!!

Δημοσ.

Thanks mate!!! :wink:

EDIT: την έχω δεί την συγκεκριμένη κάρτα και στο μαγαζί που είχε το modem, αλλά μου είπαν ότι και με την φθηνή θα είμαι οκ...τι παραπάνω έχει η συγκεκριμένη??? :roll:

Δημοσ.

Ουσιαστικά το ίδιο είναι! Είτε βάλεις την μια που διάλεξες εσύ στο λιγκ, είτε βάλεις την δίκη μου πρόταση!

Άπλα έχει πάνω της Realtek 8169S-32 Single Chipset, ενώ η άλλη(η φτηνή) δεν ξέρω καν τι chipset της Realtek "φοράει" και συν τοις άλλης έχει και περισσότερα τεχνικά χαρακτηρίστηκα.

οποτε αφού παίρνεις καλο ρουτερ, κρίμα δεν είναι να πάρεις φτηνιάρικη καρτούλα;

Πάντως η καρτούλα που σου λέω είναι δοκιμασμένη σε κολλητό που έχει το ίδιο ρουτερ (που τα έγραφα παραπάνω) και αξίζει τα λεφτά της!!!

Εγώ δεν έχω pci (άσε που δεν έχω και κενή θέση) είναι ενσωματωμένη στην μητρική…!!!

Η επιλογή είναι δίκη σου ανάλογα την τσέπη σου…!!

C.U ….

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...