Προς το περιεχόμενο

Asus vs Leadtek 6800

psou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια από τις 2 είναι καλύτερη..? Asus V9999 ή Leadtek A400TDH;

Κ οι 2 χρονισμένες το ίδιο,128MB,AGP..

Διάβασα κάπου ότι η Asus έχει κλειδωμένα τα pipes οπότε δεν παίζει το Riva, όμως κλοκάρεται πολύ περισσότερο από τη Leadtek.

Το πρόβλημα της Leadtek όσο αναφορά το κλοκάρισμα είναι η ψύξη;

Δημοσ.

Αν δεν ενεργοποιούνται καθόλου οι μονάδες σε μια 6800 δεν σημαίνει ότι ο κατασκευαστής κλείδωσε κάτι, αλλά ότι από την μάνα της έχει φτιαχτεί με 12 μονάδες μόνο και ναι υπάρχουν και τέτοιες εκδόσεις.

Δημοσ.

Διάβασα πως η καρτούλα της asus δεν ακολουθεί το πρότυπο πλακέτας της nvidia γι αυτό κ το riva δε μπορει να κάνει τπτ. Για του λόγου το αληθές μόνο το πρόγραμμα της asus μπορεί να "πειράξει" την κάρτα.

Δημοσ.

εγώ ξεκλείδωσα πανεύκολα με το rivatuner την Leadtek6800 που πήρα πριν 10μερες.

Ποιός σου είπε ότι δεν κλοκάρεται η Leadtek? Και ποιός σου είπε ότι έχει πρόβλημα ψύξης?

Έχει ίσως το καλύτερο σύστημα ψύξης για 6800.

Αλήθεια πόσο τη βρήκες την Asus? Γιατί εγώ την Leadtek την πήρα 159,5 euro!

Δημοσ.

Σε ένα συγκριτικό διάβασα ότι η asus κλοκάρεται πολύ περισσότερο!Στο e-shop τις βρηκα κ τις 2 σε παρομοια τιμή. Αν ήμουν κ γω από θεσ/κη θα την έπαιρνα κ εγώ φτηνά αλλά με κόβω να την παίρνω από e-shop.. :)

Δημοσ.

Απλές 6800 κυκλοφορούν μόνο στα 128 mb? Δεν υπάρχουν στα 256?

Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για μια 6800 στο προσεχές μέλλον!

Δημοσ.

Τί την θες στα 256ΜΒyte?

Είναι αποδεδειγμένο ότι οι απλές 6800 με 256ΜΒ DDR1 είναι πολύ πιο αργές απ' τις αντίστοιχες με 128ΜΒ γιατί βάζουν πιο αργές μνήμες.

Δημοσ.

Panah μας τα μπερδεύεις...

Δεν υπάρχει DDR2 στις μνήμες των καρτών γραφικών. Οι 6800 οι απλές έχουν DDR1 και οι 6800GT 256 DDR3. Ωστόσο εκεί μιλάμε για διπλάσια+ λεφτά μιας και η 6800 η απλή έχει 160euro και η άλλη 350 !...

Τώρα όσον αφορά τις απλές 6800 έβγαζε η Asus νομίζω παλιά μια 6800 απλή με 256MB DDR1 ωστόσο επειδή κοιτάνε να μειώσουν το κόστος έχουν πιο αργά timings απ' τις μνήμες των 128ΜΒ.

Γι' αυτό και πρόσφατα είδα στο tomshardware μια 6800 με 256ΜΒytes να βγάζει score 2200 στο 3dmark2005 (ενώ η δική μου leadtek με τα 128ΜΒ βγάζει από 3500 μέχρι πάνω απο 4200 (ξεκλείδωτη)

Οπότε ή τα σκας για 6800GT με 256ΜΒ ή πάρε με τα μισά λεφτά μια 6800 απλή με 128ΜΒ και μην το σκέφτεσαι καθόλου!

256ΜΒit είναι ολες οι 6800. Οι 6600GT είναι 128bitες κάρτες...

Δημοσ.
Δεν υπάρχει DDR2 στις μνήμες των καρτών γραφικών. Οι 6800 οι απλές έχουν DDR1 και οι 6800GT 256 DDR3.

Α, χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε. Ζητώ συγγνώμη είμαι ψιλοάσχετος επί του θέματος. Φαντάζομαι λοιπόν ότι οι DDR3 είναι πολύ ταχύτερες μνήμες από τις απλές αλλά και πολύ ακριβότερες, ε?

Δημοσ.

Τελικά μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο ότι η Leadtek είναι(κατά τη γνώμη μου) η καλύτερη επιλογή. Τώρα μένει το κεφάλαιο.. :Ρ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...