Anexann Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Μια απορία έχω σήμερα που κοίταξα από που παίρνει σήμα το NetMod. Δεδομένου ότι μόλις μπει το ADSL θα έχω ένα splitter που θα διαμοιράζει τη γραμμή στο router για ADSL και το NetMod για τηλέφωνα, δεν μπορώ να σκεφτώ πως το NetMod θα πάρει σήμα από RJ-11 τη στιγμή που τώρα έχει δυο καλώδια κατευθείαν από τον τοίχο. Αν δεν έγινα κατανοητός, έβαλα ISDN περίπου το 1995 και είναι η parallel version με ένα κουτάκι στον τοίχο από όπου βγαίνει το ζεύγος καλωδίων και βιδώνεται στις βίδες υποδοχές του NetMod. Πώς θα συνδεθεί τώρα το splitter στη γραμμή. Απλώς δε μπορώ να το σκεφτώ. Μήπως έχει γίνει κάτι λάθος τότε και θα πρέπει να κάνω καμία αλλαγή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
urezin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 an katalaba kala exeis prosbasi mono apo tis 2 rj-11 thures tou netmod kai oxi apo thn route sundesh tou ote. Auto pou tha sou proteina einai na baleis to kalodio rj 11 pou sundeetai me to adsl over isdn moden se mia opoiadhpote allh thlefonikh prixa tou spitiou sou Pairnei shma kai auto apo to thlefoniko kentro tou ote kai to apokodikopoiei kodikopoiei analoga .Emena etsi mou douleuei mia xara Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 an katalaba kala exeis prosbasi mono apo tis 2 rj-11 thures tou netmod kai oxi apo thn route sundesh tou ote. Auto pou tha sou proteina einai na baleis to kalodio rj 11 pou sundeetai me to adsl over isdn moden se mia opoiadhpote allh thlefonikh prixa tou spitiou sou Pairnei shma kai auto apo to thlefoniko kentro tou ote kai to apokodikopoiei kodikopoiei analoga .Emena etsi mou douleuei mia xara Δε ξέρω αν σε κατάλαβα αλλά επί του παρόντος παίρνω ISDN internet σήμα από την παράλληλη και έχω συνδέσει δύο τηλεφωνικές συσκευές στις RJ-11. Αν κατάλαβα καλά εσύ μου λες να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη duplex τηλεφωνική πρίζα της γραμμής στην οποία έχω ISDN. Αναρωτιέμαι αν συνδέσω το ADSL over ISDN modem/router στο RJ-11 του NetMod θα δουλέψει; Στη δικιά σου περίπτωση, splitter/filter χρησιμοποιείς πουθενά; Αν ναι, σε πιο σημείο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
urezin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Δε ξέρω αν σε κατάλαβα αλλά επί του παρόντος παίρνω ISDN internet σήμα από την παράλληλη και έχω συνδέσει δύο τηλεφωνικές συσκευές στις RJ-11. Αν κατάλαβα καλά εσύ μου λες να χρησιμοποιήσω κάποια άλλη duplex τηλεφωνική πρίζα της γραμμής στην οποία έχω ISDN. Αναρωτιέμαι αν συνδέσω το ADSL over ISDN modem/router στο RJ-11 του NetMod θα δουλέψει; Στη δικιά σου περίπτωση' date=' splitter/filter χρησιμοποιείς πουθενά; Αν ναι, σε πιο σημείο;[/quote'] κοίτα εσύ αυτή την στιγμή χρησιμοποιείς το netmod του οτε ως τηλέφωνο με τισ δυο αναλογικές γραμμές και ως μοντεμ με την παράλληλη σύνδεση. Αυτό που έκανα εγώ είναι ότι βρηκα μία άλλη πρίζα τηλεφωνική ασχετη με αυτή του netmod στον ιδιο βεβαια χωρο και συνεδεσα απ ευθειας σε αυτη το μοντεμ tou adsl. Ετσι εχεις και τον οτε κανονικα και το adsl. Αμα συνδεσεισ πανω στο netmod το αdsl δεν παιζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
urezin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 splitter filter den xrhsimopoio pouthena oxi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Μίλαγα πριν από λίγο με ένα φιλαράκι και μου είπε πως είχε ακριβώς την ίδια κατάσταση στο σπίτι του. Δεν ξέρει πολλά να μου πει αλλά θα πάω μια βόλτα από εκεί να δω πως το έχει κάνει και δουλεύει. Το πολύ-πολύ να πάρω τα καλωδιάκια και να τα βάλω σε RJ-11 στο line-in του NetMod. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν πήγα και είδα τη συνδεσμολογία του φίλου με ADSL over ISDN και πραγματικά τα πράγματα γίνονται πολύ απλά αφού έχει το USB NetMod. Έλα όμως που εγώ έχω τη RS-232 version. Έκανα και μια ερωτησούλα στο Forum εδώ και από ότι μου είπαν είναι δυνατό να αλλαχθεί το NetMod αν έρθει συνεργείο του ΟΤΕ και διαπιστώσει ότι το δικό μου NetMod έχει πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι το δικό μου δουλεύει μια χαρά εδώ και 7 περίπου χρόνια. Έχει κανείς καμία λύση στο να προμηθευτώ κάπως ένα working USB NetMod από ΟΤΕ/Intracom χωρίς χρέωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gerontas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν πήγα και είδα τη συνδεσμολογία του φίλου με ADSL over ISDN και πραγματικά τα πράγματα γίνονται πολύ απλά αφού έχει το USB NetMod. Έλα όμως που εγώ έχω τη RS-232 version... Αν και ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που τοποθετήθηκαν μάλλον ενθαρρυντικά -στην άλλη ερώτησή σου- σχετικά με την αλλαγή του NetMod, ομολογώ ότι δεν βλέπω άμεση σχέση ανάμεσα στην σειριακή του σύνδεση (USB ή/και RS-232) και στην συνδεσμολογία με το ADSL modem. Υποθέτω, ότι αυτό που σ' ενδιαφέρει στο USB NetMod του φίλου σου, είναι η σύνδεσή του με τη γραμμή του ΟΤΕ μέσω RJ-11 σε αντίθεση με το δικό σου που συνδέεται με δυό βίδες που στερεώνουν τα (συνήθως κόκκινο-μπλέ) καλώδια της γραμμής. Δεν είμαι βέβαιος ότι η ύπαρξη ή όχι της USB καθορίζει και τον τρόπο που συνδέεται το NetMod στη γραμμή του ΟΤΕ, αν πάντως αυτό είναι το πρόβλημά σου, η λύση είναι απλή: Κόβεις στη μέση ένα καλώδιο με RJ-11 στις άκρες του Στο πρώτο μισό, συνδέεις τη γραμμή με τα δύο μεσαία καλώδια της ελεύθερης άκρης με μονωτική, κλέμες ή όπως αλλοιώς βολεύει. (θα βρεις στα καταστήματα ηλεκτρονικών "τηλεφωνικές ανθυγρές κλέμες" κατά την ορολογία των τεχνικών του ΟΤΕ) και το RJ-11 το συνδέεις στην είσοδο LINE του splitter. Το άλλο κομμένο μισό το συνδέεις με το RJ-11 στην έξοδο PHONE του splitter και βιδώνεις τα δυό μεσαία καλώδια του κομμένου άκρου στο NetMod. Πρόσεξε μόνο οι συνδέσεις να είναι όσο γίνεται πιό σταθερές. Καλή Τύχη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Κόβεις στη μέση ένα καλώδιο με RJ-11 στις άκρες του Στο πρώτο μισό' date=' συνδέεις τη γραμμή με τα δύο μεσαία καλώδια της ελεύθερης άκρης με μονωτική, κλέμες ή όπως αλλοιώς βολεύει. (θα βρεις στα καταστήματα ηλεκτρονικών "τηλεφωνικές ανθυγρές κλέμες" κατά την ορολογία των τεχνικών του ΟΤΕ) και το RJ-11 το συνδέεις στην είσοδο LINE του splitter. [*']Το άλλο κομμένο μισό το συνδέεις με το RJ-11 στην έξοδο PHONE του splitter και βιδώνεις τα δυό μεσαία καλώδια του κομμένου άκρου στο NetMod. Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πολύ κατατοπιστικές οδηγίες. Αυτά ακριβώς θέλω να γλυτώσω με τη λύση του USB NetMod αφού το RJ-11 είναι πολύ πιο τακτικό από τα loose wires. Ο παράγοντας που με κάνει να σκέφτομαι έτσι είναι το λεγόμενο waf που λέγαμε και στην Αγγλιά (wife acceptability factor). Ξέρεις ότι σχεδόν τα πάντα θέλουν έγκριση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gerontas Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 Share Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2005 ...Ο παράγοντας που με κάνει να σκέφτομαι έτσι είναι το λεγόμενο waf που λέγαμε και στην Αγγλιά (wife acceptability factor) ...Δεν τόλεγες από την αρχή, στο αντικείμενο του διδακτορικού μου έπεσες! Λοιπόν: Βρίσκεις την κατάλληλη στιγμή και κάνεις τις συνδέσεις όπως σε διευκολύνει. Αν δουλεύει (ξέρεις ποιός...) φεύγεις μια ώρα από τη δουλειά, αν δεν δουλεύει ή -ούτε να το σκέφτομαι- δουλεύετε μαζί, θέλει λίγη τύχη, π.χ. "Πάω στη μαμά..." ή οργάνωση, π.χ. Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά και τα κλειδιά στον κολλητό που πιάνουν τα χέρια του. Πρίν το ανακαλύψει, εξηγούμε ότι κάναμε μια προσωρινή σύνδεση για να δούμε αν δουλεύει και ότι θα τα "συμμαζέψουμε, πέντε λεπτά δουλειά είναι..." Εννοείται ότι είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε χρονικούς προσδιορισμούς έμμεσους ή άμεσους. Αν ξεφύγει η έκφραση "Σάββατο", να ξέρετε ότι το Σάββατο θα έλθει πολύ σύντομα κι άν ξεφύγει η έκφραση "όποτε θέλω", μπορεί να ψάχνετε ανοιχτό ανθοπωλείο στα μαύρα μεσάνυχτα. :-P :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2005 Λοιπόν: Βρίσκεις την κατάλληλη στιγμή και κάνεις τις συνδέσεις όπως σε διευκολύνει. Αν δουλεύει (ξέρεις ποιός...) φεύγεις μια ώρα από τη δουλειά' date=' αν δεν δουλεύει ή -ούτε να το σκέφτομαι- δουλεύετε μαζί, θέλει λίγη τύχη, π.χ. "Πάω στη μαμά..." ή οργάνωση, π.χ. Σαββατοκύριακο στη Μονεμβασιά και τα κλειδιά στον κολλητό που πιάνουν τα χέρια του. [b']Πρίν[/b] το ανακαλύψει, εξηγούμε ότι κάναμε μια προσωρινή σύνδεση για να δούμε αν δουλεύει και ότι θα τα "συμμαζέψουμε, πέντε λεπτά δουλειά είναι..." Εννοείται ότι είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφύγουμε χρονικούς προσδιορισμούς έμμεσους ή άμεσους. Αν ξεφύγει η έκφραση "Σάββατο", να ξέρετε ότι το Σάββατο θα έλθει πολύ σύντομα κι άν ξεφύγει η έκφραση "όποτε θέλω", μπορεί να ψάχνετε ανοιχτό ανθοπωλείο στα μαύρα μεσάνυχτα. :-P :-D Πόσο καταλαβαινόμαστε... Η "απόπειρα" θα γλινει το επόμενο Σ/Κ. Είδωμεν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anexann Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Μέλος Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2005 Πάνω από ένα μήνα μετά το τελευταίο post τα πράγματα έχουν αλλάξει 2-3 φορές μετά από παρατηρήσεις με το που μπήκε ο "κέρβερος" από την πόρτα! Δε μπορώ να καταλάβω πως παρατηρούν σε δέκατα του δευτερολέπτου τι έχει γίνει. Τελικά η συνδεσμολογία έγινε όπως πρότεινε πιο πάνω ο gerontas με μόνη διαφορά το "συμμάζεμα" των καλωδίων με αντικατάσταση του κουτιού στον τοίχο (ας είναι που δεν ήμουν παρών όταν ο τεχνικός του ΟΤΕ εγκαθιστούσε το ISDN) με ένα female RJ11 (receptor)... Τίποτα το συνταρακτικό αλλά το όλο αποτέλεσμα δείχνει να παίρνει άνω από 6.5 στο waf... :-P :-P :-P Ή μάλλον φταίνε οι ωτοασπίδες που βάζω μερικές φορές όταν αρχίζει το κήρυγμα!... :-| Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.