Isle Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2005 Εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα τιποτα.Ποιο ειναι το καλυτερο firewall για linux?Επισης θα ηθελα να μου εξηγησει κανεις τι ειναι τα ip tables.
cassidy Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 firestarter για firewall iptables... μέσω iptables μπορείς να κάνεις τα πάντα όσον αφορά τη συμπεριφορά του pc σου στο δίκτυο, από NAT έως QoS ως firewall ως οτιδήποτε. Όλες οι εφαρμογές για τα παραπάνω είναι front-ends για την ευκολότερη διαχείριση των ip-tables. Αν θες να δεις τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα iptables http://en.wikipedia.org/wiki/Netfilter#Tables και φυσικά man iptables
Isle Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Πως και το ξεχασα να δω την wikipedia? Ευχαριστω παντως.Οσο για το firestarter πρωτη φορα το ακουω.Σιγουρα ειναι καλο?
cassidy Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2005 Σίγουρα. Είναι το πιο γνωστό. Πάντως γενικώς αν κλείσεις τις υπηρεσίες που δε χρειάζεσαι, ακόμα και το firewall αχρείαστο είναι (ειδικά αν είσαι πίσω από hardware firewall).
Isle Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Ειμαι αλλα σε λιγο καιρο μπορει να μην ειμαι γιαυτο σκεφτομαι.
Isle Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Γκρρρρ... Πηγα στην wikipedia αλλα δεν καταλαβαινω πραγμα... Θα ηταν χοντρο να ζητουσα τωρα σε κανεναν να μου εξηγησει?
cassidy Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Θες να κάνεις κάτι συγκεκριμένο; Αν είναι κάτι απλό μπορείς να βρεις κάποιον να στο φτιάξει στα γρήγορα. Αλλά να στα εξηγήσει από την αρχή δεν είναι εύκολο :/ Ίσως αν δεις τα παραδείγματα και τις βασικές εντολές που έχει στο ubuntu wiki να καταλάβεις κάτι παραπάνω https://wiki.ubuntu.com/IptablesHowTo
Isle Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2005 Αποτι καταλαβα τα iptables χρησιμοποιουνται για να ανοιγεις και να κλεινεις τις ports που υπαρχουν.Δηλαδη ενα firewall αλλα σε text mode. Τωρα που με ρωτας αν θελω να κανω κατι συγκεκριμενο δεν εχω τιποτα στο μυαλο μου απλα ηθελα να μαθω για τα iptables.Και φυσικα να τα χρησιμοποιησω.
cassidy Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Δεν είναι μόνο για ανοίγεις και να κλείνεις, μπορείς και να ανακατευθύνεις κίνηση (για να φτιάξεις ΝΑΤ για παράδειγμα), μπορείς να ορίσεις κανόνες προτεραιότητας, διαμοιρασμό του bandwidth και τέτοια πράγματα. Αν θέλεις να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, είναι πολύ πιθανό να έχει βγει εφαρμογή που "πατάει" πάνω στα iptables και κάνει τα πράγματα που θες (πχ firestarter).
Isle Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2005 Τωρα καταλαβα το νοημα.Δηλαδη οποιος ξερει δεν χρειαζεται firewall.Το ρυθμιζει μονος του!Θα ψαξω να μαθω...
Isle Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Το θεμα ξεθαβεται για να ρωτησω περι antivirus.Σχετικο ειναι και ειπα να μην ανοιξω καινουριο θεμα.Ποιο antivirus να βαλω?Το ξερω οτι ειναι δυσκολο να βρεις ιο σε linux αλλα για να μαστε σιγουροι...Επισης κανενα antispyware?
cassidy Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Για antivirus δοκίμασε το ClamAV http://www.clamav.net/ Για antispyware δεν έχω ακούσει τίποτα, όπως δεν έχω ακούσει ποτέ και για spyware σε linux. Όσο χρησιμοποιείς open source λογισμικό είναι κομματάκι δύσκολο να περιέχει spyware.
Isle Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Αυτο μου αρεσει.Αυτο μου αρεσει παρα πολυ. Ευχαριστω για το λινκ.Σιγουρα ειναι το καλυτερο?Εγω θελω απλα οτι καλυτερο υπαρχει.Επισης υποθετω εχει right click scanning.
cassidy Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Δεν ξέρω πόσο καλό είναι, όμως είναι η λύση που ακούγεται πρώτη σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι commandline (υπάρχει και κάποιο gui από τρίτους νομίζω). Άλλα commandline tools δίνουν τα fprot, panda, bitdefender. Ίσως αν ψάξεις να βρεις κι άλλα. Το θέμα είναι πόσο το χρειάζεσαι; Εφόσον χρησιμοποιείς firewall και δεν ανοίγεις εκτελέσιμα attachements που δε ξέρεις δε διατρέχεις κανένα απολύτως κίνδυνο. Αν είσαι και πίσω από hardware firewall, το software είναι περιττό. Όσοι χρησιμοποιούν antivirus στο linux το χρησιμοποιούν α) επειδή το Linux μηχάνημα είναι gateway για windows υπολογιστές β) σε mail servers (για να προστατέψουν win μηχανήματα) ΥΓ: Right click scanning δε νομίζω να έχει κανένα αλλά φαντάζομαι θα μπορείς να το βάλεις εσύ.
Isle Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2005 Απλα ειχα μερικα προβληματα τωρα τελευταια και υποπτευθηκα οτι μπορει να εφταιγε τιποτα τετοιο, αλλα ειναι λιγο δυσκολο τωρα που το σκεφτομαι αρα δεν πειραζει.Ευχαριστω παντως. ΥΓ Πως μπορεις να βαλεις ενα?Πειραζοντας τον πηγιαιο κωδικα?Απαπαπαπαπαπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.