Προς το περιεχόμενο

Egkatastasi apo Live CD

Hatman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Στα πιο πολλα, νομιζω, αν βαλεις το live cd σου εχει ενα εικονιδιο που απο αυτο μπορεις να κανεις εγκατασταση.

Σιγουρο ευτο?Ειχα την εντυπωση πως δεν γινεται.Να ρωτησω πιο συγκεκριμενα εχει το suse live dvd τετοια λειτουργια?Το Ubuntu?..Για το τελευταιο φανταζομαι πως οχι,γιατι αλλωστε να σου στελνουν διαφορετικο cd εγκαταστασης και διαφορετικο live cd?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...

Θα σας μεταφέρω την εμπειρία μου από εγκαταστάσεις του Knoppel 0.5 - την 0.6 δεν την έχω εγκαταστήσει ακόμα (...και μάλλον θα αργήσει αυτή η ώρα καθότι με 1gb μνήμη τρέχει σαν εγκατεστημένο...). Συγχωρέστε με μόνο άν σας μπλέξω λίγο γιατί έχει περάσει καιρός από τότε που έκανα τελευταία φορά εγκατάσταση.

1ο βήμα: πρέπει οπωσδήποτε να ανέβει απροβλημάτιστα το livecd, δηλ. να αναγνωριστούν περιφερειακά, δίσκοι + κάρτες. Το 0.5 αναγνωρίζει SATA δίσκους, HT CPUs, ενώ έχει την δυνατότητα να σηκώσει μεγάλες αναλύσεις σε ATI vga με την εντολή "xmodule=radeon" στο boot. Από την στιγμή λοιπόν που δουλεύει ΟΚ το Knoppel live, είναι σίγουρο ότι θα εγκατασταθεί κιόλας.

2ο βήμα: θα σου πρότεινα να βάλεις σκέτο έναν παλιό δίσκο (4gb είναι αρκετά - άν τον έχεις φορμάρει πριν σε fat16/32 ακόμα καλύτερα - γίνεται και από το livecd αλλά -είπαμε- δεν είσαι εξοικειωμένος ακόμα...) και, αφού τον κάνεις πρώτα mount με 2πλό κλικ στο εικονίδιο του desktop, μετά τον κάνεις και read/write (δεξί κλικ στο εικονίδιο του desktop - κάπου θα βρεις "αλλαγή σε εγγραφή/ανάγνωση").

3ο βήμα: ανοίγεις μία "κονσόλα/τερματικό σαν root" (υπάρχει επιλογή κάπου μέσα στο Κ-μενού - κοίτα μέρα που βρήκα να μπω online με Slackel! δεν έχω τα μενού μπροστά μου!!!) και δίνεις την εντολή "knoppix-installer" ή "knx-installer" (μπορεί να παίζουν και οι 2 - πάλι δεν θυμάμαι...). Σου ανοίγει ένας wizard και, ακολουθώντας τον, σε λίγο θα έχεις εγκατεστημένο Knoppel το οποίο ουσιαστικά είναι ένα απίθανο Debian μηχάνημα!

Δοκίμασε + στείλε μου απορίες - θα μπω online με Knoppel και θα σε βοηθήσω περισσότερο.

Μικρή αλλά σημαντική προσθήκη...

Στον wizard που ξεκινάει θα σου ανοίξει πρώτα το qtparted (φαντάσου το PartitionMagic για Linux) - άν έχεις π.χ. δίσκο στα 4gb φτιάξε 1 partition 1gb με "swap" και τον υπόλοιπο χώρο -στον οποίο θα γίνει και η εγκατάσταση- κάνε τον "ext3". Για να γίνει το configuration θα πρέπει να πατήσεις την εντολή "Commit" - υπάρχει κάπου στα μενού του qtparted.

[....Από τα πιο σαφή ποστ που έχω κάνει, τρομάρα μου....!!]

σε ευχαριστώ!

βασικά έψαχνα την εντολή γιατί δεν έπιανε καμία απο τις 2 που έβρησκα στο νετ, τελικά δούλεψε με την knx2hd

την βρήκα στο Techteam

αν είχα καθαρό το δίσκο θα ήταν εύκολο όμως δυστυχώς είναι πιο πολύπλοκο αντιγράφω απο το post στο TM

----

θέλω να εγκαταστήσω και εγώ το knoppel

αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα τα δεί όλα ο boot manager icon_smile.gif

συγκεκριμένα έχω τα windows xp prof, και σε άλλο partition όλα τα αντίστοιχα partition του madriva

όπως δείχνει και η εικόνα

knoppel1mc.png

όμως, φορτώνει ο boot manager του linux και με ρωτά για λειτουργικό κάθε φορά άρα αν σβήσω το partition λογικά θα έχω πρόβλημα, ακούω προτάσεις

-----

αν θέλει κάποιος ας με βοηθήσει :)

Y.Γ. και κάτι ακόμα η ανάλυση για να πάει πάνω απο 1024*768 πρέπει να βάλω drivers?

Εχω την εντύπωση (κατά 95% - δεν είναι καλό ποσοστό σιγουριάς...) ότι ο boot-manager του Linux μπαίνει στο MBR και όχι στο partition, οπότε άν "στείλεις" το Mandriva δεν θα έχεις πρόβλημα.......... Από την άλλη περίμενε μήπως απαντήσει κάποιος με 100% σιγουριά μην πάθεις καμία ζημιά.......

και εγώ νομίζω ότι μάλλον θα είναι οκ, αλλά χτυπάει πριν αρχίσω την εγκατάσταση και μου γράφει ότι μπορεί να δημιουργηθεί σημαντικό πρόβλημα, γι αυτό ρωτάω

Αρχηγέ, δοκίμασε πρώτα να κάνεις εγκατάσταση dual-boot (απ' ό,τι κατάλαβα) WinXP-Knoppel σε κάποιον ΚΑΘΑΡΟ δίσκο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΔΙΣΚΟ ΕΠΑΝΩ. Η θεωρία είναι καλή, αλλά άμα καταλήξεις με το pc να μην ανοίγει από κάποιο πρόβλημα που συμβαίνει 1 στις 10.000 φορές, θα πας φουλαριστός για format και είναι κρίμα γιατί μετά δεν θα πλησιάζεις Linux ούτε σε website!

το φορμάτ δεν το φοβάμαι έχω κάνει άπειρα αλλα άντε να στήσει το pc μετά προγράμματα ρυθμίσεις δίκτυα καταλαβαίνεις

θα κάνω backup και μετά θα το κάνω και ότι γίνει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...