Προς το περιεχόμενο

SOS Φωνακλας Δισκος

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Εχω εδω και 1 ετος εναν Western Digital 120Gb IDE απο το Πλαισιο(Ξερω τι σκεφτομουν οταν τον αγοραζα...) και εδω και 2 ωρες οταν κατι γραφει η κεφαλη, κανει ενα θορυβο σαν βουητο.Παντως δουλευει οκ.Να ανησυχησω?Και το σημαντικοτερο:Να τον στειλω για επισκευη μιας και σε 4 HMEΡEΣ ληγει η εγγυηση?

Δημοσ.

Βεβαίως και να τον στείλεις. Μπορεί να μην πάθει και ποτέ τίποτα, αλλά γιατί να το διακινδυνέψεις;

Παρεπιπτόντως, οι WD IDE είναι πολύ αξιόπιστοι αφενός, και αφετέρου έχεις και άλλη εγγύηση...

Δημοσ.

Tης WD?3ετης ή κανω λαθος?Ξερεις ποσο θα χρειαστει για τον ελεγχο?Οχι τιποτα αλλο αλλα εχω και τα Win πανω στο δισκο αυτο...

Δημοσ.

Εμένα γράφει WDC WD200 JB και έχει 3 χρόνια (8ΜΒ cache). Η σειρά ΒΒ (2ΜΒ cache) είναι 1 χρόνο αλλά δε νομίζω να βγήκανε "ΒΒ" σε 120GB.

Δημοσ.

Παρεπιπτόντως, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν επιτρέπεται να πωλείται ηλεκτρονικό αγαθό με λιγότερο από 2 χρόνια εγγύηση.

Δημοσ.

Eγω αναφορικα με αυτο ξερω το Ν.2251/94 περι προστασιας καταναλωτη, ο οποιος αναφερει πως πρεπει να παρεχεται ευλογη εγγυηση σε σχεση με το ειδος του προιοντος.Βεβαια αυτο που λες ειναι ειδικοτερο, οποτε μαλλον και εχεις δικιο

Δημοσ.

@S2Katana : Για να εισαι απολυτα σιγουρος για την εγγυηση τσεκαρε το serial number του δισκου στο site της western.Μπορεις να δεις το s/n απευθειας στο δισκο,η με τα diagnostic tools της western.Παντως και εγω πιστευω οτι εχεις 3 χρονια.Τρεξε τα tools που προανεφερα για να δεις αν υπαρχει οντως καποιο προβληματακι στο δισκο...

Δημοσ.

1)Πέρνα πρώτα το speedfan http://www.almico.com/speedfan.php και δες τις μπάρες "Fitness" και "Performance" στο SMART. Πρέπει να είναι Full.

2)Για να είσαι σίγουρος, σβήσε όλα τα partitions ώστε να είναι σε raw μορφή, και μετά ξαναφτιάξε τα partitions.

Δημοσ.

Για του λόγου του αληθές από τη νομοθεσία περί εγγύησης "εξαιρούνται" συγκεκριμένα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας ( π.χ. hw υπολογιστή ).

Για παράδειγμα τα ms ποντίκια η Quest τα πουλάει χοντρική στα καταστήματα χωρίς εγγύηση ν ό μ ι μ α .

Δείτε αυτό http://www.quest.gr/price/sales/MOUSE_MS.HTML

Τώρα αν έκαστο κατάστημα λιανικής αποφασίσει να δώσει δικιά του εγγύηση στον καταναλωτή είναι δικό του θέμα.

Αν είναι μέσα στην εγγύηση μην παιδεύεσαι, επικαλέσου την κ πάρε άλλον.

/sc

Δημοσ.

Ευχαριστω guys για το ενδιαφερον.Τωρα παλι δεν ακουω κανενα θορυβο.Θα κοιταξω το serial και θα τρεξω το speedfan.Θα επανελθω με απαντησεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...