Προς το περιεχόμενο

Ξεκλειδωμα 6600GT

S2Katana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μα η λογικη δεν ειναι να τις βλεπει και τις 2 καρτες σαν 1?

Ακριβως αυτο εννοω.Μια καρτα Asus EN6600GT εχει 500MHZ Core lock Frequency και 1,00GHZ Memory Clock Frequency απειραχτη.Αρα θα επρεπε ειτε να δειχνει 2 καρτες, ειτε να δειχνει αθροιστικα τις δυνατοτητες και των 2--> 1000ΜΗΖ Core Clock και 2,00GHZ Memory Clock(απειραχτες παντα)

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

S2Katana, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Νομίζεις καταρχήν ότι όλα τα παιχνίδια υποστηρίζουν το SLI και ότι το εκμεταλλεύσαι πλήρως;

Δημοσ.
Ακριβως αυτο εννοω.Μια καρτα Asus EN6600GT εχει 500MHZ Core lock Frequency και 1,00GHZ Memory Clock Frequency απειραχτη.Αρα θα επρεπε ειτε να δειχνει 2 καρτες, ειτε να δειχνει αθροιστικα τις δυνατοτητες και των 2--> 1000ΜΗΖ Core Clock και 2,00GHZ Memory Clock(απειραχτες παντα)

Eκεί που ανεβαίνουν πραγματατικά οι επιδόσεις είναι με τα προφίλ AFR & AFR2. Εκεί η κάθε κάρτα επεξεργάζεται εναλλακτικά τα καρέ, υπεραπλουστευμένα κάπως έτσι:

GPU1= frame1, GPU2= frame2, GPU1= frame 3, GPU2= frame4 κλπ.

Για κάθε καρέ η κάθε κάρτα έχει 128ΜΒ μνήμη, 16GB/s εύρος μνήμης και όλα τα υπόλοιπα πάντα ανά κάρτα. Ο χρονισμός όμως πάντα παραμένει στα 500MHz όσων αφορά την μνήμη (ή όπου την έχεις χρονίσει) ασχέτως αν κακώς αναφέρουν οι εταιρίες 1000+MHz στους οδηγούς ενώ θα μπορούσαν να γράψουν απλά "1000 DDR" και να τελειώνει η ιστορία. Η πίπα αυτή ξεκίνησε με τις κεντρικές μνήμες και ενισχύθηκε με τις παπαριές του marketing της Ιntel. Είναι quad pumped bus με 200MHz και όχι 800"MHz". ΄Αντε στην καλύτερη να λέγανε 800 QDR. Tέλος πάντων...

To να ανέφεραν 2000-"κάτι" αθροιστικά θα ήταν τρισχειρότερο από την τωρινή κατάσταση.

Νομίζεις καταρχήν ότι όλα τα παιχνίδια υποστηρίζουν το SLI και ότι το εκμεταλλεύσαι πλήρως;

Θα τρίβεις τα μάτια σου σε λίγο διάστημα πόσα παιχνίδια από την μάνα τους θα υποστηρίζουν dual-GPU mode. ΄Ηδη εμφανίζεται ρύθμιση σε demo όπως στο CoD2. Πέραν τούτου αμφότερες εταιρίες σκέφονται να μεταφέρουν physics στο μέλλον στην μία κάρτα. Aντί να χρειαστεί να πάρεις κάρτα physics από την Ageia για παράδειγμα θα υπάρχει η εναλλακτική λύση της δεύτερης κάρτας γραφικών.

Παρεπιπτόντως αν δεν υπάρχει προφίλ για συγκεκριμένο παιχνίδι μπορείς να πειραμαστιστείς σαν χρήστης και να δημιουργήσεις ένα δικό σου και έχεις την επιλογή μεταξύ SFR, AFR και AFR2. Εξαιρετικά σπάνια να μην δουλεύει τουλάχιστον ένα από τα τρία. ΄Οπως φυσικά μπορείς να μετατρέψεις και ήδη υπάρχων προφίλ.

Δημοσ.

@planetman Εννοειται οτι τα παλιοτερα παιχνιδια δεν υποστηριζουν SLi, αλλα παιχνιδια τυπου ΒΤF2, Far Cry?

@ailuros: Αλλη μια τεκμηριωμενη απαντηση.Well Done Man.Θες να μου πεις δηλαδη οτι τα specs που δειχνει στο overclocking αναφερονται σε καθε καρτα χωριστα, η οποια αναλογα με το παιχνιδι επεξεργαζεται διαφορετικα frames σε σχεση με την αλλη?Παντως σιγουρα δουλευουν και οι δυο, γιατι παρατηρω ταυτοσημες θερμοκρασιες μετα απο παιχνιδι(+/- 1C)

Δημοσ.

΄Οτι χρονίσεις στον οδηγό θα λάβουν αμφότερες κάρτες. 500/500 βάλεις, 500/500 θα τρέχουν και οι δύο.

Αν γινόταν να τις χρονίσεις ανεξάρτητα θα ήταν η βλακεία του αιώνα. Αν έβαζες 600/600 στην μία και 500/500 στην άλλη η πρώτη θα περίμενε διαρκώς να ολοκληρώσει μια εργασία η δεύτερη.

H εναλλαγή των καρέ μεταξύ των καρτών αφορά την επονομαζόμενη AFR (alternate frame rendering) επεξεργασία μεταξύ των καρτών. Αν ανοίξεις μερικά προφίλ παιχνιδιών θα δεις μεθόδους όπως AFR, AFR2, SFR. Το προαναφερόμενο είναι μια μέθοδος εκ των τριών.

Δημοσ.

Οκ, τωρα το τοπιο ξεκαθαρισε.Απο περιεργεια,τα AFR,AFR2,SFR αναφερονται καπου στα προφιλ των παιχνιδιων στο NVIDIA SETTINGS?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

εκτος απο τα ρολογια μπορω να πειραξω και κατι αλλο για αποδοση η σταθεροτητα; το chipset της μητρικης (asus p4c800-e deluxe) συμβαλλει στην βελιωσή; τι θερμοκρασιες ειναι ιδανικες για μια n6600gt το μεγιστο; μετα απο ποσους βαθμους υπαρχει κινδυνος; (οπος καταλαβατε ειναι copy paste χεχε! :)

Δημοσ.

Kοιτα για θερμοκρασιες, στο Nvidia Settings εχει μαξιμουμ 145C!!!Οσο για το chipset, δε νομιζω να δεις καποια διαφορα!Δοκιμασε να ενεργοποιησεις και τα coolbits απο τη registry.(Ψαξε λιγο πιο πανω στο thread μου,καπου γινεται αναφορα...)

Δημοσ.

ok thanx! βεβαια καλου κακου εχω ενημερωσει το λογισμικο στις τελευταιες εκδοσεις! το σιγουρο ειναι οτι δεν βλαπτει παρα μονο ωφελει αν επιρρεαζει! εγω απεχω αρκετα απο τα 145 ειμαι μολις 84 C max αν και η δικια μου asus λεει οριο 127!

Δημοσ.

Run Regedit.exe from the Windows Start Menu.

Browse to the following location:

\\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvTweak

Add a new DWORD called Coolbits

Modify Coolbits with a Hexadecimal value of 2

αυτα ενοεις; που σου εμφανιζουν το μενου στο panel της καρτας για υπερχρονισμο; αυτο το εχω ιδη με τους καινουριους οδηγους (το ειχαν μεσα)! και παλι αυτο δεν κανει κατι διαφορετικο την ιδια δουλεια με το riva!

η θερμοκρασια επιρρεαζει στην σταθεροτητα; γιατι μονο μετα απο πολυ gaming εμφανιζονται

Δημοσ.

Την 6600GT έχω κι εγώ αλλά ποτέ δεν έχω δεί πάνω απο 50 βαθμούς. Βέβαια το κουτί αερίζεται πολύ καλά.

Πάντως, αξίζει να υπερχρονίσεις μια τέτοια κάρτα για να έχεις κέρδος 5% περίπου; Όλα τα παιχνίδια τα παίζω σε ανάλυση 1024Χ768 μιας και στις παραπάνω αναλύσεις δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά. Στα 1024 λοιπόν με full γραφικά και με λογικές τιμές στα φίλτρα δεν έχω δει κανένα παιχνίδι να μην πηγάινει αέρα.

Ισχύει πάνως οτι αντέχει αυτή η κάρτα θερμοκρασίες πάνω απο 100 βαθμούς;

Δημοσ.

oti antexei 124c eine malon sigouro gaiti to exei sta settings na kleinei ekei stous 124c!

vathmos asfaleias diladi ..kai meta shotdown.

tora..pios vevea tha ithele na exei mia tostiera mesa sto PC tou allo thema...

Δημοσ.

Λοιπόν, τώρα που είμαι σπίτι μπορώ και σας παραθέτω την παρακάτω εικόνα:

6600GT.jpg

Φαίνεται οτι το όριο των 127 βαθμών είναι αρκετά μακριά απο τους 49 που είμαι τώρα.

Ερώτηση: Το ambient temperature τι αφορά;

Δημοσ.

Έλα ντε!

Πάντως (άσχετο) έτρεξα το utility που υπάρχει για βελτίωση της εικόνας και πραγματικά κάνει απίστευτη δουλειά! Νιώθω λες και άλλαξα οθόνη. Ζωντανή εικόνα και super χρώματα με απίστευτο contrast!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...